Σύμφωνα με τον παράγοντα του πληθυσμού, είμαστε η δεύτερη στον κόσμο μετά την Ουρουγουάη στον αριθμό των περιπτώσεων | Sedat ERGİN

class = “cf”>

Αρκεί να ρίξετε μια ματιά στα γραφήματα για να δείτε πώς ο πίνακας έχει φτάσει στο σημερινό του σοβαρό σημείο. Αυτό το γραφικό, που βασίζεται στα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας, αποκαλύπτει εντυπωσιακά πώς οι περιπτώσεις COVID-19 και ο αριθμός των θανάτων που προέκυψαν από αυτές τις περιπτώσεις εξερράγησαν σε διάστημα ενάμισι μήνα μετά την απόφαση μετάβασης στη σταδιακή ομαλοποίηση ανακοινώθηκε την 1η Μαρτίου.

Αν χρειαστεί να εξηγήσουμε τους αριθμούς, ο αριθμός των περιπτώσεων, που ήταν 78 χιλιάδες 829 την εβδομάδα της 1-7 Μαρτίου, αυξήθηκε σε 419 χιλιάδες 436 την περασμένη εβδομάδα στο τέλος των επτά εβδομάδων. Υπάρχει μια πλήρης αύξηση 5,3 φορές.

Όταν κοιτάξουμε τον αριθμό των θανάτων, ο συνολικός αριθμός των θανάτων, που ήταν 461 την εβδομάδα 1-7 Μαρτίου, αυξήθηκε σε 1.987 την προηγούμενη εβδομάδα μεταξύ 12-18 Απριλίου. Η αύξηση είναι 4,3 φορές.

Δύο ξεχωριστές κατηγορίες που δεν συμπεριλάβαμε στο γράφημα συμπληρώνουν αυτήν την εικόνα. Μεταξύ των νέων περιπτώσεων, ο αριθμός των 4.822 ανακοινώθηκε ως το σύνολο της εβδομάδας της 1-7 Μαρτίου στην κατηγορία σχετικά με τις περιπτώσεις που εμφάνισαν συμπτώματα και ορίστηκαν ως «ασθενείς». Την περασμένη εβδομάδα, αυτό το σύνολο ήταν 20 χιλιάδες 30. Και εδώ, σημειώθηκε αύξηση 4,15 φορές.

class = “cf”>

Το Υπουργείο Υγείας είναι μια άλλη κατηγορία που μοιράζεται την κατάσταση και δείχνει να επιπλέει σε έναν έντονο αριθμό “Όταν εξετάζουμε την άνοδο των σοβαρών ασθενών” ο αριθμός συναντά επίσης τον ακόλουθο πίνακα: 1 Σύνολο 1.215 σοβαρά άρρωστοι ενώ όλα τα νοσοκομεία στην Τουρκία τον Μάρτιο, αυτός ο αριθμός καθώς το προηγούμενο απόγευμα των 3.000 275 ‘αυξήθηκε σε. Η αύξηση είναι 2,7 φορές.

ΣΕ ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΥΜΑ İKİ KATINA ÇIKILDI

Όταν συγκρίνουμε αυτά τα δεδομένα με το δεύτερο κύμα της επιδημίας που βιώσαμε τον περασμένο Νοέμβριο-Δεκέμβριο, μπορούμε να δούμε πώς οι αριθμοί αυξήθηκαν ακόμη πιο εντυπωσιακά. Η σύγκριση μας λέει: Στο δεύτερο κύμα, η εβδομάδα με τον μεγαλύτερο αριθμό περιπτώσεων ήταν μεταξύ 30 Νοεμβρίου και 6 Δεκεμβρίου και ο συνολικός αριθμός ανακοινώθηκε ως 220 χιλιάδες 667. Μετά την ανακοίνωση των περιοριστικών μέτρων στις 30 Νοεμβρίου λόγω της αύξησης των περιπτώσεων, μια σταθερή τάση πτώσης εισήχθη σε αυτήν την κατηγορία.

Ωστόσο, στο τρίτο κύμα που βρισκόμαστε, ο συνολικός αριθμός περιπτώσεων που αυξήθηκε στις 419 χιλιάδες την περασμένη εβδομάδα δείχνει ότι το σημείο αιχμής στο δεύτερο κύμα έχει σχεδόν διπλασιαστεί.

Ας κάνουμε την ίδια σύγκριση όσον αφορά τους αριθμούς θανάτου. Στο δεύτερο κύμα, το υψηλότερο εβδομαδιαίο σύνολο θανάτων καταγράφηκε ως 1.781 μεταξύ 21-27 Δεκεμβρίου. Ωστόσο, την περασμένη εβδομάδα, ο αριθμός αυτός έφτασε τα 1.987, υπερβαίνοντας το ανώτατο όριο του δεύτερου κύματος.

class = “cf”>

Η αύξηση του αριθμού των θανάτων στην επιδημία ακολουθεί την αύξηση του αριθμού των περιπτώσεων από πίσω. Για αυτόν τον λόγο, είναι ανησυχητική η πιθανότητα η τάση αύξησης του αριθμού των θανάτων να συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με τον πληθυσμό, είμαστε οι δεύτεροι στον κόσμο μετά την Ουρουγουάη στον αριθμό των περιπτώσεων

class = “cf”>

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΡΙΘΜΟΣ 5 ΕΙΔΟΣ;

Άλλα δεδομένα που πρέπει να λάβουμε υπόψη για να υπογραμμίσουμε τη σοβαρότητα της κατάστασης είναι ο “Συνολικός αριθμός ενεργών περιπτώσεων”. Αυτός ο αριθμός μας δίνει τον συνολικό αριθμό των πολιτών που έχουν θετικά αποτελέσματα στη χώρα και έχουν μολυνθεί. Αυτοί οι άνθρωποι είτε υποβάλλονται σε θεραπεία στο νοσοκομείο είτε στο σπίτι, ή βρίσκονται σε καραντίνα στο σπίτι. Βρίσκουμε αυτόν τον αριθμό αφαιρώντας τον συνολικό αριθμό περιπτώσεων από τον συνολικό αριθμό των Α) εκείνων που έχουν αναρρώσει και Β) το σύνολο των θανάτων. Την προηγούμενη ημέρα, αυτός ο αριθμός ήταν 544 χιλιάδες 931. Με άλλα λόγια, περισσότερα από μισό εκατομμύριο άνθρωποι στη χώρα μας έχουν πιάσει το COVID-19 από σήμερα.

Ωστόσο, αυτός ο αριθμός είναι πολύ ελλιπής όσον αφορά την προβολή ολόκληρου του πίνακα. Διότι, τα δεδομένα του Υπουργείου Υγείας δείχνουν μόνο εκείνους που είναι θετικοί μεταξύ των πολιτών που έχουν υποβληθεί στη δοκιμή PCR. Δεν είναι δυνατή η διεξαγωγή κοινών δοκιμών ελέγχου στην Τουρκία, η οποία εφαρμόζεται κυρίως για τον έλεγχο της καταγγελίας. Πολλοί άνθρωποι επιβιώνουν από την ασθένεια χωρίς να το συνειδητοποιήσουν επειδή δεν εμφανίζουν συμπτώματα, αλλά διαδίδουν τον ιό ως φορέα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Επιπλέον, είναι γνωστό ότι οι δοκιμές PCR δείχνουν γενικά το σωστό ποσοστό περίπου 70%.

class = “cf”>

Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Hacettepe και Πρόεδρος του Συλλόγου Λοιμώξεων. Μεχμέτ ΤσεϊχάνΣύμφωνα με, έτσι αυτός ο αριθμός για να βρείτε τον πραγματικό συνολικό αριθμό ενεργών περιπτώσεων στην Τουρκία πρέπει να φτάσει τα 10. Καθηγητής ΤσεϊχάνΣε αυτήν την περίπτωση ο αριθμός των ενεργών περιπτώσεων στην Τουρκία “Αυτό τουλάχιστον 5 εκατομμύρια“Αυτος λεει.

ΣΕ ΕΝΑ ΜΙΛΟ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ ΣΕ ΑΡΙΘΜΟ ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΪ’ΝΤΑΝ Τότε είμαστε ΔΕΥΤΕΡΟΣ

Ας δούμε μια άλλη πτυχή του ζητήματος. Η Τουρκία, ειδικά κατά τη διάρκεια αυτών των δεδομένων με την κατάσταση της επιδημίας σε παγκόσμια κλίμακα με την αύξηση του αριθμού των περιπτώσεων έχει γίνει μια από τις πιο προβληματικές χώρες.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), σύμφωνα με τη δήλωση της 18ης Απριλίου, ο ημερήσιος αριθμός νέων κρουσμάτων στην Ινδία με 273 χιλιάδες 810 περιπτώσεις πρώτης, δεύτερης Βραζιλίας 67 χιλιάδες 636 νέες περιπτώσεις, ενώ η Τουρκία είναι τρίτη με 62 χιλιάδες 606 περιπτώσεις. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έρχονται αμέσως μετά την Τουρκία με 61 χιλιάδες 306 νέες περιπτώσεις ανά ημέρα.

Όταν ο Gelgelel λαμβάνοντας υπόψη ότι ο πληθυσμός αυτών των τριών χωρών είναι μεγαλύτερος από τον πληθυσμό της Τουρκίας αλλάζει αυτή την κατάταξη. Με περίπου αριθμούς, ο πληθυσμός των ΗΠΑ είναι 333 εκατομμύρια, η Ινδία είναι 1,4 δισεκατομμύρια και η Βραζιλία είναι 212 εκατομμύρια. Όταν ληφθούν υπόψη αυτοί οι παράγοντες, η Τουρκία ξεπερνά αυτές τις τρεις περιπτώσεις, με 83,6 εκατομμύρια πυκνότητα πληθυσμού στη χώρα.

Όταν η βάση δεδομένων προετοιμάστηκε για το ξέσπασμα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης Covidien-19 Κοιτάζοντας το καστ από την προηγούμενη ημέρα, «ο αριθμός των νέων περιπτώσεων ανά εκατομμύριο άτομα το καθένα» στην Τουρκία έλαβε χώρα στην κορυφή της λίστας.

Η Ουρουγουάη έρχεται πρώτη με πληθυσμό 3,4 εκατομμυρίων. Αυτός ο αριθμός είναι 826.70 στην Ουρουγουάη. Ο πληθυσμός της ελληνοκυπριακής διοίκησης είναι κάτω από ένα εκατομμύριο (775,37 περιπτώσεις) και οι Σεϋχέλλες (714,72 περιπτώσεις) θεωρούνται κατ ‘εξαίρεση, η Τουρκία έρχεται δεύτερη μετά από ένα άτομο που πέφτει 710,46 εκατομμύρια νέες περιπτώσεις Ουρουγουάης.

Στην ίδια κατάταξη, υπάρχουν 203,78 νέες περιπτώσεις ανά εκατομμύριο άτομα στις ΗΠΑ. Ο μέσος όρος των χωρών της ΕΕ είναι 306,48.

ΕΙΝΑΙ πολύ Ανήσυχος

Ανεβείτε στον αριθμό των νέων περιπτώσεων σε μεταβατική περίοδο σταδιακής εξομάλυνσης την 1η Μαρτίου στην Τουρκία, όπως φαίνεται από μια παγκόσμια σύγκριση, η Τουρκία δείχνει ότι φέρνει πολλά σημεία πόνου.

Στην πραγματικότητα, η ομαλοποίηση που ξεκίνησε σε μια εποχή που η αναταραχή των περιπτώσεων έφτασε σε ένα οροπέδιο με το νέο έτος τράβηξε την καμπύλη της υπόθεσης προς τα πάνω σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Από την άλλη πλευρά, κατά την αξιολόγηση που έγινε στις 15 Μαρτίου, υιοθετήθηκε η απόφαση «να ακολουθήσουμε τις πρακτικές για λίγο» και η πολιτική «αναμονή», και στη συνέχεια στις 29 Μαρτίου, δηλαδή περίπου ένα μήνα αργότερα , η απαγόρευση της κυκλοφορίας στο τέλος της Κυριακής στις κόκκινες επαρχίες κάλυψε επίσης τα Σάββατα. Ανακοινώθηκε ένα περιορισμένο πακέτο περιορισμών.

Όταν αποδείχθηκε ότι αυτά τα μέτρα περιορισμού δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα, στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας (12 Απριλίου), ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν Ένα πιο περιοριστικό πακέτο μέτρων όπως η απόσυρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας έως τις 19:00 το απόγευμα, η επιστροφή σε εξ αποστάσεως εκπαίδευση σε σχολεία εκτός από τις τάξεις 8 και 12, απαγόρευση κοινωνικών εκδηλώσεων και μαζικών εκδηλώσεων.

Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη τη συνέχιση της τάσης κλιμάκωσης στις υποθέσεις, φαίνεται αναπόφευκτο να καταφύγουμε σε ακόμη ισχυρότερα μέτρα κλεισίματος.

.Source