Σύμφωνα με τους ειδικούς, η επιδημιολογική εικόνα είναι εξαιρετικά εύθραυστη [ΒΙΝΤΕΟ]

Η επιδημιολογική εικόνα της χώρας παραμένει σε κρίσιμο σημείο. Ο συναγερμός έκλεισε για είκοσι τέσσερις ώρες στο Υπουργείο Υγείας μετά από ένα απροσδόκητο ξέσπασμα 705 θετικών περιπτώσεων κοροναϊού την περασμένη Παρασκευή.

Σε μόλις έξι ημέρες, αναφέρθηκαν 2.651 νέες μολύνσεις CoViD-19, από 1% την Τρίτη έως την Παρασκευή.

Οι επιστήμονες του Υπουργείου Υγείας ανησυχούν για το γεγονός ότι τα αποτελέσματα των γρήγορων δοκιμών δείχνουν μικρή αύξηση του εβδομαδιαίου ποσοστού θετικών στις πολιτείες Λευκωσίας και Λάρνακας.

Η αύξηση των περιπτώσεων և το ποσοστό θετικότητας επηρεάζει τη νοσηλεία, η οποία ήταν επίσης ανησυχητική αύξηση.

Τη Δευτέρα, 185 ασθενείς υποβάλλονταν σε θεραπεία σε δημόσια νοσοκομεία, ενώ χθες, Σάββατο, αυξήθηκαν σε 199.

Από την άλλη πλευρά, ωστόσο, ο αριθμός των ασθενών με κρίσιμη κατάσταση παραμένει σταθερός.

Οι επιταχυνόμενοι εμβολιασμοί παίζουν σημαντικό ρόλο στα επόμενα βήματα. Το Υπουργείο Υγείας έθεσε τον Μάιο έναν στόχο να δημιουργήσει το πρώτο τείχος της ασυλίας του πληθυσμού.

Στην πραγματικότητα, επιπλέον 60.000 δόσεις του εμβολίου θα δοθούν αυτήν την εβδομάδα.

Αύριο στις οκτώ η πύλη εμβολιασμού ξανανοίγει με 5891 συνταγές, οι οποίες είναι διαθέσιμες σε άτομα που χρησιμοποιούν ενεργά βιολογικά ή ανοσοκατασταλτικά φάρμακα.

Η πύλη θα είναι ανοιχτή μέχρι την Τρίτη 6 Απριλίου, στις 7 μ.μ.

Μέχρι χθες, 161.526 άτομα έλαβαν το εμβόλιο, εκ των οποίων 46.866 ολοκλήρωσαν τον εμβολιασμό και η πρώτη δόση έλαβε 114.660 άτομα.

Επιπλέον, η πρώτη δόση δόθηκε σε 6.374 άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες, 521 ασθενείς με κλίνη και ο εμβολιασμός ξεκίνησε σε κλειστές εγκαταστάσεις, և 158 άτομα εμβολιάστηκαν από την Κεντρική Φυλακή με την πρώτη δόση.

Source