Σύνδρομο χρόνιας κόπωσης

πανό99

Ψκ. Ayla KAHRAMAN

Το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης είναι μία από τις ασθένειες των οποίων ο επιπολασμός έχει αυξηθεί τον 21ο αιώνα. Το άτομο μπορεί να πάρει σύνδρομο χρόνιας κόπωσης λόγω άγχους, συγκρούσεων, συναισθηματικών προβλημάτων, απώλειας αγαπημένου, επαγγελματικής ζωής, οικογενειακών προβλημάτων.

Σε αυτήν την ασθένεια, το άτομο αισθάνεται εξαντλημένο και κουρασμένο παρά τον επαρκή ύπνο και τη διατροφή. Χρειάζεται συνεχή ξεκούραση και ύπνο, αλλά η κόπωση του συνεχίζεται παρόλο που ξεκουράζεται.

Εάν δεν ληφθούν προφυλάξεις, το αίσθημα κόπωσης και εξάντλησης αυξάνεται και επηρεάζει αρνητικά την εργασία, τη συναισθηματική και την οικογενειακή ζωή του ατόμου. Δεν θέλει να πάει στη δουλειά, δεν έχει τη δύναμη να κάνει ακόμη και τις απλές εργασίες που απαιτούνται από την καθημερινή ζωή. Ένα συνεχές και παράλογο συναίσθημα δυστυχίας συνοδεύει την κούραση και μειώνει την παραγωγικότητα ενός ατόμου στην επιχειρηματική και ιδιωτική ζωή.

Το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης είναι πιο συχνό σε άτομα που εργάζονται σε αγχωτικές, έντονες και υπεύθυνες για την εργασία εργασίες. Αν και θεωρείται ψυχολογική ασθένεια, επηρεάζει τις ψυχικές και σωματικές λειτουργίες του ατόμου εάν δεν αντιμετωπιστεί. Η ασθένεια δεν σας κάνει μόνο να αισθάνεστε εξαντλημένοι και κουρασμένοι. Προκαλεί επίσης συμπτώματα που διαταράσσουν την ποιότητα ζωής, όπως αδυναμία συγκέντρωσης, ξεχασμός, σημαντική μείωση της αποτελεσματικότητας της εργασίας και απόσταση από φίλους. Μπορεί επίσης να προκαλέσει σωματικά συμπτώματα όπως πόνο στους μυς και στις αρθρώσεις, ναυτία.

πανό134

Το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης είναι μια ασθένεια που είναι πιο συχνή στις γυναίκες. Σύμφωνα με ειδικούς, ο πιο σημαντικός λόγος είναι το άγχος. Άτομα με υψηλή ένταση εργασίας και που δεν έχουν χρόνο να ξεκουραστούν και να διασκεδάσουν είναι ο στόχος αυτής της ασθένειας. Εάν συμπτώματα όπως αίσθημα κόπωσης, λήθη, συμπτώματα κατάθλιψης, πόνος στους μυς και τις αρθρώσεις, πονόλαιμος, κοιλιακό άλγος, η ναυτία συνεχίζεται για μήνες ακόμη και όταν κοιμούνται και ξεκουράζονται Μπορεί να θεωρηθεί ότι το άτομο έχει σύνδρομο χρόνιας κόπωσης.

Στη διάγνωση και τη θεραπεία του συνδρόμου χρόνιας κόπωσης, χρησιμοποιούνται μαζί ιατρικές και ψυχολογικές προσεγγίσεις. Μπορεί να υπάρχουν ορισμένες βιταμίνες και μέταλλα στη φαρμακευτική αγωγή που θα συστήσει ο ψυχίατρος.

Στην ψυχολογική θεραπεία, εφαρμόζονται ψυχολογικές θεραπείες με άγχος και συμπεριφορική. Επιπλέον, λαμβάνονται επίσης μέτρα για την καθημερινή ζωή, όπως τεχνικές χαλάρωσης, τακτική άσκηση, υγιεινή διατροφή, ελαχιστοποίηση ποτών με καφεΐνη και εξοικονόμηση χρόνου για χόμπι και φίλους.

Το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης είναι μια ασθένεια που μειώνει την ποιότητα ζωής και είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί. Αναγκάζει το άτομο να απομακρυνθεί γρήγορα από την καθημερινή του ζωή και να γίνει εσωστρεφές και όσο μεγαλύτερο είναι το κλείσιμο, τόσο λιγότερη είναι η δύναμη μάχης του ατόμου.

Το σημαντικό είναι να είμαστε σε θέση να αναλάβουμε δράση πριν το αίσθημα κόπωσης αναλάβει.

Source