Σύνοδος κορυφής MPW. Τηλεργασία, έλλειψη δεξιοτήτων և Πρόσβαση των γυναικών στην αγορά εργασίας

Ποιες παρεμβάσεις χρειάζονται για την καταπολέμηση της ανεργίας;

Σε: Η πιο ισχυρή σύνοδος των γυναικών Στις 15 Απριλίου, η επιτροπή «Μετασχηματισμός σταδιοδρομίας, κλείσιμο δεξιοτήτων» συζήτησε την προσφορά εργασίας matching αντιστοίχιση ζήτησης, την επαγγελματική εκπαίδευση modern τον εκσυγχρονισμό της κατάρτισης, τα προγράμματα μετεγκατάστασης և την αναζήτηση σχετικών ταλέντων.

Η συζήτηση συντονίστηκε από την επικεφαλής συντάκτη της Fortune Greece, Maria Akrivu Ειρήνη Παγανόπουλου, HR Director Greece և Cyprus, Pfizer Hellas, η: Βερόνι Παπατσίμου, Γενικός Διευθυντής Ανθρωπίνων Υπηρεσιών, KPMG Greece, σελ Σπύρος Πρωτοψάλτης:, Marzpet և Πρόεδρος, ΟΑΕΔ – Οργανισμός Απασχόλησης և Vivian Faturu, Περιφερειακός συμπρόεδρος | Lean In Hellas.

Δες το βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=DyrevNczKnk:

Ο ίδιος Παγανόπουλος, Διευθυντής Προσωπικού Ελλάδα և Κύπρος, Pfizer Hellas

“Η τηλεργασία είναι πολύ συχνή στην Ευρώπη. Ήρθε στην Ελλάδα ως τάση, ως πρακτική που χρησιμοποιείται περισσότερο από πολυεθνικές εταιρείες. Αυτό το μοντέλο δεν θα οδηγήσει σε μείωση των μισθών. Σίγουρα θα γίνουν προσαρμογές, αλλά θα καθορίζονται από την επιλογή των εργαζομένων. “Αλλά δημιουργεί επίσης πολλές ευκαιρίες για άτομα που μπορούν να εργαστούν εξ αποστάσεως σε ξένες εταιρείες χωρίς να εγκαταλείψουν τη χώρα τους”.

Βερόνη Παπατσίμου, Διευθύνων Σύμβουλος της KPMG Human Services

“Οι εταιρείες κατά την περίοδο πριν από την κρίση προσπάθησαν να μειώσουν το κόστος, όπως η εκπαίδευση του προσωπικού. Αυτό δημιούργησε ένα κενό εμπειρίας, γνώσης και ένα κενό στην εργασία. Γι ‘αυτό ακούμε εταιρείες που λένε ότι αναζητούν υπαλλήλους, αλλά δεν μπορούν να βρουν τους κατάλληλους υπαλλήλους με τις δεξιότητες που χρειάζονται. Αλλά το κράτος πρέπει να παροτρύνει τις εταιρείες να κλείσουν αυτό το κενό. “Εάν αυτό δεν συμβεί, εμείς ως χώρα θα βρεθούμε σε μια δύσκολη κατάσταση”.

Σπύρος Πρωτοψάλτης, Αρχηγός του ΟΑΕΔ

“Το ένα τρίτο των ανέργων στην Ελλάδα είναι γυναίκες και η πρόσβαση στην αγορά εργασίας είναι πολύ δύσκολη. Το Ταμείο Αποκατάστασης Η Ελλάδα έχει τεράστιες δυνατότητες στήριξης των ανέργων γυναικών, ενώ περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο ευρώ θα επενδυθούν στην ανάπτυξη δεξιοτήτων. Τώρα πρέπει να αλλάξει η μακροπρόθεσμη έλλειψη διασύνδεσης εκπαιδευτικών ιδρυμάτων με την αγορά εργασίας.

Ο ΟΑΕΔ υλοποιεί ήδη προγράμματα για την υποστήριξη νέων επιχειρήσεων, և δεσμευόμαστε να θέλουμε τουλάχιστον το 60% των προτάσεών μας να προέρχονται από γυναίκες. Υπάρχει όμως ανάγκη βελτίωσης των δεξιοτήτων των γυναικών. Και αυτό θα συμβεί αν κάνουν μια λογική επένδυση στην ποιότητα της εκπαίδευσής τους, ώστε να μπορούν να αναβαθμίζουν συνεχώς τις δεξιότητές τους. “

Bivavan Φατούρου:, Περιφερειακός συμπρόεδρος | Lean In Hellas:

“Η έρευνα της McKinsey δείχνει ότι μία στις τέσσερις γυναίκες σκέφτεται να εγκαταλείψει μια εργασία ή να την περιορίσει στις οικογενειακές ευθύνες. Σε αυτό το πλαίσιο, οι γυναίκες είναι σχεδόν εξ ολοκλήρου υπεύθυνες για τη φροντίδα στο σπίτι. Η αμειβόμενη εργασία συχνά δεν αναγνωρίζεται. Μια γυναίκα εργάζεται κατά μέσο όρο πάνω από 20 ώρες την εβδομάδα. Και μετά την επιδημία, αυτό το κενό διευρύνθηκε ακόμη περισσότερο. Είναι λογικό για τις επιχειρήσεις να αγκαλιάσουν την ποικιλομορφία και να αποκτήσουν μια κουλτούρα ένταξης. Αλλά πρέπει να γίνουν με μετρήσιμα άλογα. “

Source