Σύσταση ειδικής επιτροπής από ψυχολόγους … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει ότι λαμβάνοντας υπόψη τον αντίκτυπο της επιδημίας COVID-19 όχι μόνο στη σωματική υγεία της κοινότητας, αλλά και στις αρνητικές ψυχολογικές επιπτώσεις της επιδημίας, δημιούργησε μια Ειδική Επιτροπή αποτελούμενη από εξειδικευμένους ψυχολόγους, ψυχολόγους, ψυχίατροι, ψυχίατροι και ψυχίατροι. Άλλα συναφή επαγγέλματα, που στοχεύουν στη διεξαγωγή ανθρωποκεντρικών δραστηριοτήτων για πολιτισμένες ψυχολογικές αποκαταστάσεις և παρεμβάσεις.

Ο καθηγητής Κωνσταντίνος Ν. Διορίστηκε πρόεδρος της επιτροπής. Φέλας, Ανώτερος Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Καθηγητής Κοινωνιολογίας Υγείας, Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής Κύπρου και Πρόεδρος του Κοινοβουλίου Παράλληλης Κοινωνίας των Πολιτών. Στην επιτροπή περιλαμβάνονται η Δρ. Άννα Παραδεισιώτη, Διευθύντρια Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας, ο Δρ. Σάββας Νεοκλέος, Εκπρόσωπος του Κυπριακού Ψυχιατρικού Συλλόγου, η Δρ. Γεωργία Οργιά Παναγιώτου του Πανεπιστημίου Κύπρου, η Δρ. Ανδρέας Χατζετόφου του Πανεπιστημίου Kon, Ph.D. Δρ. Χρήστος Παναγιωτόπουλος από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, Δρ. Γιώργος Οργτζ Γεωργίου από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Οι εργασίες της επιτροπής θα επικεντρωθούν στους πυλώνες που έχουν συσταθεί για να συμβουλεύουν το Υπουργείο Υγείας για την πρόληψη και την ελαχιστοποίηση των αρνητικών επιπτώσεων της επιδημίας.

Source