Σύστημα υγείας στο νότο υπό μεγάλη πίεση

Αναφέρθηκε ότι υπήρχε ρεκόρ αριθμός ασθενών με κοροναϊό που εισέρχονταν σε ελληνοκυπριακά κρατικά νοσοκομεία, οπότε εκκενώθηκε η δεύτερη μονάδα εντατικής θεραπείας του Ελληνικού Κρατικού Νοσοκομείου Λευκωσίας και δόθηκαν 17 κρεβάτια για ασθενείς με κοροναϊούς.

Το ελληνικό ραδιόφωνο ανακοίνωσε ότι ο Εκπρόσωπος Τύπου του Ελληνοκυπριακού Κρατικού Οργανισμού Υγείας, Χαράλαμπος Χαριλάου, προειδοποίησε ότι «το σύστημα υγείας βρίσκεται υπό μεγάλη πίεση».

Ο Harilau εξήγησε ότι στη Λευκωσία το Ελληνοκυπριακό Κρατικό Νοσοκομείο, όπου μόνο το νούμερο 1 μονάδα εντατικής θεραπείας εξυπηρετεί ασθενείς με κοροναϊό, προκειμένου να κερδίσει 17 επιπλέον κρεβάτια λόγω της αυξημένης εισαγωγής ασθενών, οι ασθενείς στη μονάδα εντατικής θεραπείας αριθ. 2 μεταφέρθηκαν σε άλλα κρατικά και ιδιωτικά νοσοκομεία και διατέθηκαν σε ασθενείς με κοροναϊούς. .

Υπενθυμίζοντας ότι η ασθένεια ξεκίνησε 7-10 ημέρες μετά την ημερομηνία διάγνωσης σε άτομα με κοροναϊό, ο Harilau δήλωσε ότι αναμένουν μεγαλύτερη αύξηση στις εισαγωγές των ασθενών μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, «Σήμερα, πολλοί ασθενείς με κοροναϊκούς, οι περισσότεροι από αυτούς σε εντατική θεραπεία, υποβάλλονται σε θεραπεία σε κρατικά νοσοκομεία. Το σύστημα βρίσκεται υπό μεγάλη πίεση. Η κατάσταση μπορεί να αντιμετωπιστεί προς το παρόν, αλλά είμαστε πολύ οριακοί, καθώς ο αριθμός των ασθενών είναι πολύ υψηλός και εάν ληφθεί υπόψη η αύξηση του αριθμού των θετικών περιπτώσεων, ο αριθμός των ασθενών θα αυξηθεί τις επόμενες ημέρες.

(ΕΤΣΙ)

Source