Τέλη Απριλίου Πενταμέρης. Τι ζήτησε το PD από τον von der Leyen;

Την περασμένη εβδομάδα τον Απρίλιο στη Γενεύη, εκτός από μια νέα έκπληξη – ένα άτυπο πενταμελές συνέδριο.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η Λευκωσία είναι θετική για την ημερομηνία, αλλά περιμένει την τελική έγκριση.

Η Κύπρος և οι ευρωπαϊκές συνόδους κορυφής ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκε από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη նախագահ Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ουρσούλα φον ντερ Λεϊν μέσω τηλεφώνου αργά το απόγευμα. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ

– Ζητήθηκε από τον παρατηρητή της ΕΕ να είναι παρών. σε ανεπίσημα πενταμερή

“Ο Νίκος Αναστασιάδης θέλει να αποφύγει μια θετική ατζέντα για την Τουρκία πριν γίνει Πεντάγωνο, αναζητώντας άλλη διευθέτηση”.

– Συζητήθηκε η πιθανότητα προσγείωσης του Ursula von der Leyen στην Κύπρο στα μέσα Μαρτίου.

Η Γαλλία, ηγετική χώρα στην ΕΕ, κατέχει εξέχουσα θέση στη διπλωματική σκακιέρα για την Κύπρο.

Αύριο ο Νίκος Αναστασιάδης θα έχει συνάντηση με τον Γάλλο Πρόεδρο Emanuel Macron. Όπως μάθαμε, μετά την ανακοίνωση Αναστασιάδης-Μακρο, τη Δευτέρα ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης θα έχει διμερή συνάντηση με τον Γάλλο ομόλογό του στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η νέα καταγωγή του Hall’s Hall Lut αναμένεται στην Κύπρο. Η πρώτη ανεπίσημη ενημέρωση αναφέρεται στις αρχές Μαρτίου.

Το παζλ της επίσκεψης τελειώνει με την αποχώρηση του αρχηγού εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Τζόζεφ Τζόζεφ Μπόρελ στις 5 Μαρτίου, εν αναμονή συζήτησης μεταξύ των ευρωπαίων υπουργών Εξωτερικών και του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλέκεν την επόμενη Δευτέρα. περιοχή:

Κάθε υπουργός θα κάνει ξεχωριστή παρέμβαση και ο Κύπριος Υπουργός Εξωτερικών θα κάνει ομιλίες.

– Ανατολική Μεσόγειος Θάλασσα

– Τουρκία

– Το Κυπριακό

Κανένα πρόγραμμα στην Κύπρο δεν θα πετύχει χωρίς την Τουρκία και τους Τουρκοκύπριους. Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας με μια άλλη εξέλιξη. Η Τουρκία επιμένει στο δίλημμα των δύο χωρών ή τίποτα. “Όλες οι θάλασσές μας, συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου”, είπε.

Ο υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης θα αναχωρήσει αύριο, Κυριακή για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, για μια διεθνή έκθεση άμυνας, ενώ θα συναντηθεί με τους ομολόγους του από τις χώρες του Αραβικού Κόλπου, τη Μέση Ανατολή και την ΕΕ.

https://www.youtube.com/watch?v=JgKDHMnX4jo:

Διαβασέ το!

Source