Τέλος, κατά την επιβεβαίωση των γρήγορων δοκιμών με PCR, πρότεινε στους ειδικούς (VIDEO)

Τζορτζ από Χρυσάνθεμο

Η επιδημιολογική ομάδα πρότεινε στο Υπουργείο Υγείας να σταματήσει τη διαδικασία έγκρισης γρήγορων δοκιμών με μοριακές δοκιμές, καθώς όλες οι περιπτώσεις, εκτός από μεμονωμένες εξαιρέσεις, συμφωνούν με το αποτέλεσμα.

Προβλέπεται ότι το υπουργείο θα αποδεχθεί την πρόταση, ως αποτέλεσμα της οποίας σύντομα, εάν δεν αλλάξει τίποτα, όσοι περάσουν το γρήγορο τεστ θα θεωρηθούν αυτόματα καρδιαγγειακά περιστατικά.

Πέτρος Καραγιάνης – Καθηγητής Μοριακής ιολογίας / Βακτηριολογίας
“Το 99% ή περισσότερο ελέγχεται από PCR. Επομένως, δεν χρειάζεται να κάνετε δοκιμή PCR. “

Η Λάρνακα έχει τη μεγαλύτερη θετικότητα στον ιό, σύμφωνα με τις τελευταίες 53.633 δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες 53 ημέρες χρησιμοποιώντας τη μέθοδο Rapid Test Από 12593 δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν στη Λάρνακα, 548 πολίτες αξιολόγησαν θετικά τον ιό με θετικό δείκτη 4,4%

Πέτρος Καραγιάνης – Καθηγητής Μοριακής ιολογίας / Βακτηριολογίας
“Έχουμε τη μεγαλύτερη επιδημιολογική επιβάρυνση στην περιοχή της Λάρνακας.”

Ακολουθεί η Λεμεσός με θετικό ποσοστό 3,8%, καθώς από τις 17 Δεκεμβρίου, 368 περιπτώσεις έχουν ανιχνευθεί σε σύνολο 9726 δοκιμών.

Η Πάφος και η Αμμόχωστος έχουν παρόμοια εικόνα, το θετικό ποσοστό είναι μικρότερο από 3%. Τις τελευταίες δέκα ημέρες, 80 περιπτώσεις εντοπίστηκαν με ταχεία παρακολούθηση στην Πάφο και 106 στην πολιτεία της Αμμοχώστου.

Ταυτόχρονα, η Λευκωσία έχει το χαμηλότερο ποσοστό θετικών εξετάσεων. Αυτό το γεγονός είναι διπλή ανάγνωση, καθώς το ποσοστό των θετικών σε ολόκληρο τον πληθυσμό της πρωτεύουσας μπορεί να είναι χαμηλό, αλλά 601 περιπτώσεις θεωρούνται χαμηλά. Ωστόσο, σύμφωνα με τους επιδημιολόγους, σε αυτό το στάδιο η κατάσταση στην πρωτεύουσα είναι υπό έλεγχο.

Πέτρος Καραγιάνης – Καθηγητής Μοριακής ιολογίας / Βακτηριολογίας
“Είναι επίσης διάσπαρτα σε διαφορετικές κοινότητες γύρω από τη Λευκωσία.”

Ωστόσο, το Υπουργείο Υγείας συνεχίζει τις προσπάθειές του τις επόμενες μέρες για να ενισχύσει το Rapid Test σε όλες τις περιοχές.

Source