Τέλος, ο κατηγορούμενος γιατρός εξισώθηκε … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Η δίκη πρόκειται να ξεκινήσει στις αρχές Μαρτίου σε σχέση με τη σεξουαλική παρενόχληση ενός γιατρού από έναν ασθενή, δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Χρήστος Ανδρέου στην ΚΥΠΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ. Παιδιά ανηλίκων όταν τέσσερις γυναίκες αθλητές διώχθηκαν. Παράπονα από τον πολιτισμό

Η υπόθεση δημοσιεύθηκε χθες μετά από ένα άρθρο στην εφημερίδα Πολίτη σχετικά με έναν ασθενή το περασμένο καλοκαίρι που κατηγόρησε έναν γιατρό Λευκωσίας για σεξουαλική παρενόχληση κατά τη διάρκεια της ανάρρωσης από χειρουργική επέμβαση.

Σύμφωνα με τον κ. Andreu, η συγκεκριμένη καταγγελία αναφέρεται στον Αύγουστο του 2020, σημειώνοντας ότι η καταγγελία εξετάστηκε από την αστυνομία “που έχει εγγραφεί στο δικαστήριο” για δίκη.

Ωστόσο, εξήγησε στην ΚΥΠΕ ότι όταν μια υπόθεση καταχωρηθεί στο δικαστήριο, οι κλήσεις των εναγομένων διεκπεραιώνονται από ιδιωτική εταιρεία.

Φαίνεται να είπε ότι “δεν βρέθηκε από συγκεκριμένη εταιρεία, և όταν ο κατηγορούμενος δεν είναι παρών, η υπόθεση αποσύρεται βίαια από το δικαστήριο, επιστρέφοντας τις κλήσεις στην Αστυνομία.”

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας, “μόλις επέστρεψαν οι κλήσεις, ανέλαβαν δράση και βρήκαν τον κατηγορούμενο.”

“Βρέθηκε, η υπόθεση καταχωρήθηκε εκ νέου στο δικαστήριο, η διαδικασία ξεκίνησε στις αρχές Μαρτίου”, είπε.

Αναφέρεται ότι η δήλωση που διαδόθηκε χθες από τον Παν-Αρμενικό Ιατρικό Σύλλογο αναφέρει ότι θα περιμένει την αστυνομική έρευνα, την πιθανή ποινική υπόθεση εναντίον του μέλους της και, ανάλογα με την εξέλιξη, θα ακολουθήσει όλες τις σχετικές διαδικασίες.

Επιπλέον, χθες (21/2/2021) στην εφημερίδα «Πολίτης», η CIS δηλώνει ότι δεν είχε καταδικαστεί στο παρελθόν σε σχέση με καταγγελία εναντίον γιατρού, αλλά σε σχέση με την άσεμνη επίθεση και τη σεξουαλική παρενόχληση.

“Δυστυχώς, η προηγούμενη καταδίκη του γιατρού δεν έχει κοινοποιηθεί από το Ιατρικό Συμβούλιο (ICS)”, είπε, σημειώνοντας ότι το ζήτημα θα αντιμετωπιστεί απευθείας από τα θεσμικά όργανα της ΚΑΚ για την αντιστροφή των σχετικών διατάξεων. του νόμου

Όσον αφορά την τελευταία καταγγελία εναντίον του ίδιου γιατρού, η οποία δημοσιεύεται στην ίδια εφημερίδα, η CIS δηλώνει ότι «παρακολουθώντας προσεκτικά, θα περιμένει την αστυνομική έρευνα, η πιθανή ποινική υπόθεση εναντίον του μέλους μας, αντίστοιχα, η εξέλιξη, θα ακολουθήσει όλα τα σχετικές διαδικασίες. “:

Τελικές ανακοινώσεις A. Για την περίπτωση του Ελευθερίου

Ερωτηθείς από την ΚΥΠΕ, όπου η έρευνα σχετίζεται με την καταγγελία του πρώην πράκτορα της ΚΟΕ, πρωταθλητή Αντρής Ελευθερίου, ο κ. Ανδρέου είπε ότι η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και ότι πρέπει να γίνουν ορισμένες τελικές δηλώσεις, ώστε η υπόθεση να παραπεμφθεί στον Γενικό Εισαγγελέα.

Πηγή: KYPE

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ.

Source