Τέσσερις μήνες εξετάσεις. Τα επιδημιολογικά δεδομένα από Δευτέρα έως Τρίτη θα κρίνουν τη συμπεριφορά τους

Επιστροφή στις τάξεις την επόμενη Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου 2021, για μαθητές όλων των επιπέδων, αλλά λόγω της επιδημιολογικής κατάστασης, οι μαθητές θα μείνουν μακριά από τα γραφεία τους σε αυτό το στάδιο.

Ειδικότερα, την επόμενη Πέμπτη, οι μαθητές δημοτικών, γυμνασίων, λυκείων και τεχνικών σχολών θα παρακολουθήσουν τα μαθήματα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Τα μόνα παιδιά που πηγαίνουν συνήθως στο σχολείο είναι νηπιαγωγεία.

Εκτός από αυτό, οι πρώτες δύο μέρες της επόμενης εβδομάδας είναι ιδιαίτερα σημαντικές για να διεξαχθούν ή όχι οι τετραμηνιαίες εξετάσεις.

Στις δηλώσεις του μυρμήγκι1.com.cy, ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Τεμίς Πολίγιου εξήγησε ότι «οι εκπαιδευτικοί θα κάνουν μαθήματα από απόσταση την Πέμπτη-Παρασκευή Τίποτα δεν αποκλείεται εάν τα επιδημιολογικά δεδομένα τη Δευτέρα և Τρίτη είναι τέτοια ώστε η απόφαση να αλλάξει. Έτσι, όσον αφορά τα επιδημιολογικά δεδομένα, θα εξαρτηθεί από το τι θα συμβεί στις τετράμηνες εξετάσεις. “

Περιέγραψε τις πρώτες δύο ημέρες της επόμενης εβδομάδας ως «κρίσιμη», εξηγώντας ότι «όπως είπε ο Υπουργός Υγείας και ο Υπουργός Παιδείας, θα μάθουμε από τα επιδημιολογικά δεδομένα τι θα συμβεί».

“Το λέμε αυτό επειδή υπάρχουν δεδομένα, επειδή υπάρχουν πρωτόκολλα που λένε ότι η κατ ‘οίκον εκπαίδευση πρέπει να γίνει, την Πέμπτη-Παρασκευή οι εκπαιδευτικοί πρέπει να εκπαιδεύονται από το σπίτι έτσι ώστε να μην υπάρχουν συγκεντρώσεις”, πρόσθεσε.

Στην ερώτηση εάν οι εκπαιδευτικοί είναι έτοιμοι να περάσουν τις τετράμηνες εξετάσεις στις 15 Ιανουαρίου, είπε ο κ. Polivyu. πρέπει να ανασταλεί για τέσσερις μήνες. “Επειδή λέμε ότι έχει 1450 περιπτώσεις σε σχολεία από τον Σεπτέμβριο έως τις 28-29 Δεκεμβρίου.”

“Αλλά δεν γνωρίζουμε αν θα υπάρξουν 700 περιπτώσεις αύριο, πόσο αφορά τα παιδιά ή τους γονείς των παιδιών, οπότε θα μείνουν και στο σπίτι, θα έχουμε και πάλι απουσίες από τους μαθητές”, τόνισε.

Σημείωσε ότι ο Υπουργός Παιδείας είπε χθες ότι αφήνει την ευκαιρία αν δει τι επιδημιολογικά δεδομένα έχει την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με την περίπτωση.

Όσο για το αν είναι έτοιμοι να απαντήσουν εάν οι τετραμηνιαίες εξετάσεις διεξαχθούν σωστά, ο κ. Polivyu εξήγησε ότι «κατά τη διάρκεια των διακοπών, οι συνάδελφοι εργάστηκαν κανονικά, ετοίμασαν τα προγράμματα και τις αίθουσες και οι εξεταστικές επιτροπές έκαναν όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες». να γίνω “

Ναι, εμείς, ως δάσκαλοι, είμαστε έτοιμοι να ανήκουμε στον εαυτό μας. “Αλλά δεν γνωρίζουμε ποια θα είναι τα δεδομένα παρουσία μαθητών և γενικά, της επιδημιολογικής κατάστασης”, πρόσθεσε ο Πρόεδρος του ΟΕΛΜΕΚ.

Σας υπενθυμίζουμε ότι σε περίπτωση αναστολής του ιδρύματος, οι εξετάσεις θα ξεκινήσουν στις 14-15 Ιανουαρίου

Source