Τέσσερις φορές Ανόρθωση, δύο φορές … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Ως τελικός που θα τους οδηγήσει σε … έναν πραγματικό τελικό, αναμένεται να συναντηθούν την Τετάρτη το βράδυ στο GSP, APOEL և Anorthosis.

Μπλε-λευκά που έχουν 1: Πλεονέκτημα 0-0, στο πρώτο παιχνίδι, με το γκολ του Καλτσά, πηγαίνουν στη Λευκωσία, επιδιώκοντας είτε νίκη είτε ισοπαλία για να προκριθούν να φύγουν από τον ΑΠΟΕΛ. Ακόμη και με την ήττα, παρά τη διαφορά γκολ (εκτός από το 1-0), το “Anorthosis” πηγαίνει επίσης στον τελικό.

Ο ΑΠΟΕΛ θέλει μόνο μια νίκη, με διαφορά δύο γκολ, αυτός που θα πάρει ένα μεγάλο εισιτήριο στον τελικό, όπου είτε ο Ολυμπιακός είτε η ΑΕΛ, που παίζουν 17 σε 17 ίριδες, θα τους περιμένουν. Στις 30. Επαναλάβετε 4-2 υπέρ των μαύρων.

Η Αμμόχωστος και η Λευκωσία αντιμετώπισαν έξι ακόμη φορές στο ημιτελικό στο παρελθόν, με την Ανόρθωση να προηγείται από τέσσερις και την ΑΠΟΕΛ να οδηγεί τις άλλες δύο.

Οι δύο πρώτες ομάδες αγωνίστηκαν στο μακρινό 1958-59, σε ένα παιχνίδι, η “Ανόρθωση” ηγήθηκε 3-1. Στον τελικό, έπαιξε εναντίον της AEL, την οποία κέρδισε 1-0 και ανύψωσε το τρόπαιο.

Η επόμενη μάχη μεταξύ των δύο ομάδων πραγματοποιήθηκε στη σεζόν 1970-71, και πάλι σε ένα παιχνίδι. Η Ανόρθωση κέρδισε 4-1 στον τελικό εναντίον της Ομόνοιας, όπου ο πρώτος αγώνας έληξε με ισοπαλία 1-1. Κατά τη διάρκεια της επανάληψης, η Lady κέρδισε 1-0 και ανέβασε ξανά το κύπελλο.

Μετά από δύο προκριματικούς από την Ανόρθωση στη σεζόν 1978-79, ήταν το APOEL 0-1, επίσης σε ένα παιχνίδι. Στον τελικό, το μπλε και τα κίτρινα συνάντησαν την AEL, την οποία κέρδισαν 1-0.

Χρειάστηκαν δεκαπέντε χρόνια για να παίξουν ξανά οι δύο ομάδες στους ημιτελικούς. Η “Ανόρθωση” πιστοποιήθηκε το 1993-94. Με δύο νίκες 3-1 և 1-2. Στον τελικό, ωστόσο, το Blue and Whites έχασε 1-0 από την Ομόνοια.

Τρία χρόνια αργότερα, στη σεζόν 1996-97, ο ημιτελικός ήταν επεισοδιακός, με την Ανόρθωση να κερδίζει 2-1 στο πρώτο σκέλος και η ΑΠΟΕΛ να κερδίζει τη δεύτερη στη δεύτερη. Κάπου χρειάστηκε επιπλέον χρόνος, η ομάδα της Λευκωσίας σημείωσε ένα γκολ και προκρίθηκε. Στον τελικό, νίκησε επίσης την Ομόνοια 2-0 και ανέβασε το κύπελλο.

Ο τελευταίος αγώνας πραγματοποιήθηκε την σεζόν 2002-03, όταν η Ανόρθωση κέρδισε το ΣΓΠ 0-2 και έχασε 1-0 από τον Αντώνη Παπαδόπουλο. Γι ‘αυτό προκρίθηκε στον τελικό, όπου έπαιξε εναντίον της AEL, κερδίζοντας 5-3 με πέναλτι. Η πλήρης απασχόληση και οι υπερωρίες έληξαν 0-0.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ.

Source