Ταμίλ, Σανσκριτικά, Εβραϊκά: Αυτές είναι οι κορυφαίες 5 παλαιότερες γλώσσες στον κόσμο

Γνωρίζατε ότι τα Ταμίλ είναι η κορυφαία παλαιότερη γλώσσα στον κόσμο και ακολουθούν τα Σανσκριτικά; Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις παλαιότερες γλώσσες στον κόσμο και την προέλευσή τους.

Με τη βοήθεια της αρχαιολογίας, της τεχνολογίας και της καινοτομίας, είμαστε σε θέση να εντοπίσουμε αντικείμενα και γραφές που μας οδήγησαν σε ορισμένες ανθρώπινες ανακαλύψεις που έχουν αφήσει την ανθρώπινη φυλή απολύτως τρομακτική. Μια τέτοια ανακάλυψη είναι η προέλευση της παλαιότερης γλώσσας. Παρόλο που έχουν γίνει πολλές συζητήσεις για την πρώτη γλώσσα, ορισμένες γραφές και γλυπτικές σπηλιές αποκαλύπτουν μερικές από τις παλαιότερες γλώσσες στον κόσμο.

Η γλώσσα είναι μια μορφή επικοινωνίας που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο για να επικοινωνούν με άλλους και να μεταδίδουν πληροφορίες. Πριν από πολλά χρόνια, πριν ακόμη καθιερωθούν βασίλεια, χρησιμοποιήθηκαν χειρονομίες και σύμβολα για επικοινωνία με άλλες κοινότητες.

Η ιδέα της γλώσσας ήρθε περίπου 10.000 χρόνια πριν και αυτό άλλαξε τα πάντα. Σύμφωνα με έρευνα, περίπου 8.000 γλώσσες ομιλούνται σήμερα σε όλο τον κόσμο από διάφορες κοινότητες. Αυτά διαφέρουν από περιοχή σε περιοχή και πολιτισμό. Η γλώσσα εξελίχθηκε και άλλαξε με τα χρόνια με πολλούς τρόπους. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να εκφράσει συναισθήματα, σκέψεις, συναισθήματα, πληροφορίες και ιδέες. Ενώ ορισμένες γλώσσες έχουν επιβιώσει, άλλες έχουν απειληθεί και μειωθεί.

Εδώ είναι οι κορυφαίες 5 παλαιότερες γλώσσες στον κόσμο που εξακολουθούν να ομιλούνται:

1. Ταμίλ

Τα Ταμίλ είναι εύκολα μια από τις παλαιότερες γλώσσες στον κόσμο. Είναι 5.000 ετών και ομιλείται από περίπου 78 εκατομμύρια ανθρώπους. Είναι η επίσημη γλώσσα του νοτίου Ινδικού κράτους, το Ταμίλ Ναντού, και ομιλείται κυρίως στη Σρι Λάνκα και τη Σιγκαπούρη.

2. Σανσκριτικά

Τα σανσκριτικά είναι η παλαιότερη γλώσσα στον κόσμο, αλλά εξαφανίστηκε ως μια κοινώς ομιλούμενη γλώσσα. Η πρώτη γραπτή καταγραφή των Σανσκριτικών μπορεί να βρεθεί σε γραφές και στο Ριγκβέντα, μια συλλογή από Βεδικούς Σανσκριτικούς ύμνους. Είναι ακόμα μια από τις επίσημες γλώσσες της Ινδίας.

3. Αιγυπτιακός

Θεωρείται ένας από τους παλαιότερους πολιτισμούς στον κόσμο, ο Αιγύπτιος Κοπτικός είναι η παλαιότερη γλώσσα των αυτόχθονων λαών της Αιγύπτου που χρονολογείται από το 3400 π.Χ. Ήταν δημοφιλής στην Αίγυπτο μέχρι τον 17ο αιώνα μ.Χ. και αντικαταστάθηκε από την αιγυπτιακή αραβική μετά την μουσουλμανική εισβολή. Ωστόσο, το Κοπτικό εξακολουθεί να χρησιμοποιείται ως λειτουργική γλώσσα στην Κοπτική Εκκλησία στην Αίγυπτο.

4. Εβραϊκά

Σήμερα διατηρείται ως λειτουργική γλώσσα για τους Εβραίους σε όλο τον κόσμο, έχασε την κοινή χρήση το 400 μ.Χ. Ωστόσο, αναβίωσε τον 19ο αιώνα με την άνοδο του σιωνισμού και έγινε η επίσημη γλώσσα του Ισραήλ. Σήμερα, τα σύγχρονα εβραϊκά ομιλούνται ευρέως και επηρεάζονται κυρίως από άλλες εβραϊκές γλώσσες.

5. Ελληνικά

Η επίσημη γλώσσα της γης των Ελλήνων, της Ελλάδας και της Κύπρου, ήταν η πρώτη ομιλούμενη γλώσσα στην Ελλάδα. Χρησιμοποιήθηκε επίσης ως γραπτή γλώσσα για πολλά χρόνια. Χωρίζεται σε τρία στάδια, Αρχαία Ελληνικά, Μεσαιωνικά Ελληνικά και Νεοελληνικά. Οι άνθρωποι εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τα ελληνικά ως μια κοινώς ομιλούμενη γλώσσα στην Ελλάδα και την Κύπρο και άλλες χώρες έχουν επίσης ελληνόφωνες κοινότητες.

Διαβάστε επίσης: ΟΛΟΙ οι ειδικοί ενέκριναν τελετουργίες Αγιουρβέδα που ακολουθούν κάθε πρωί για να ζήσουν μια καθαρή και υγιή ζωή


Το σχόλιό σας έχει υποβληθεί στην ουρά εποπτείας

.Source