Ταξιδέψτε εκτός αποθεμάτων τον Μάρτιο

Η προσδοκία ότι από τον Μάρτιο οι Κύπριοι θα είναι σε θέση να ταξιδεύουν στο εξωτερικό πιο εύκολα, δήλωσε ο υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Πέρδιος.

Ο κ. Πέρδιος είπε στη Sigma ότι με βάση την απόφαση του Συμβουλίου Υπουργών από 1ότι: Από τον Μάρτιο, οι απαγορεύσεις πτήσεων από διαφορετικές χώρες προς την Κύπρο θα αρθούν, καθώς οι επιβάτες θα έχουν αρνητική εμπειρία κατά την άφιξη. Πρόσθεσε ότι υπάρχει μια απόφαση να επικοινωνήσετε με τα αρμόδια υπουργεία των χωρών που συνήθως στέλνουν τουρίστες στην Κύπρο, αλλά και Κύπριους, που ταξιδεύουν συνήθως για να καταλήξουν σε συμφωνία, έτσι ώστε αυτές οι χώρες να κάνουν το ίδιο με τους ταξιδιώτες που προέρχονται από την Κύπρο. “Ελπίζουμε ότι όλα θα είναι ευκολότερα για ξένα ταξίδια από τον Μάρτιο”, είπε.

Πρόσθεσε ότι η ασφάλεια δεν είναι προϊόν που χρησιμοποιείται στην τουριστική εκστρατεία. “Δεν μπορούμε, δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε αυτήν την ιδέα στη διαφημιστική μας καμπάνια”, είπε, σημειώνοντας ότι προς το παρόν καμία χώρα δεν μπορεί να θεωρηθεί ασφαλής ή ανασφαλής.

Επένδυση στον εγχώριο τουρισμό

Ο κ. Πέρδιος σημείωσε ότι ο εγχώριος τουρισμός είναι επίσης όμηρος της επιδημίας αυτή τη στιγμή, ωστόσο, εκφράζοντας την άποψη ότι το 2020 έγινε επένδυση για το μέλλον, μέσω της οποίας αποκτήθηκαν πελάτες που ζούσαν στην Κύπρο. “Νομίζω ότι έχουμε πελάτες για το μέλλον. Το 2020, πολλοί νέοι και οικογένειες πραγματοποίησαν εκδρομές. «Ήταν μια επένδυση, κάτι που μας βοήθησε να κερδίσουμε πελάτες που ζουν εδώ», είπε.

Πρόσθεσε ότι τα προγράμματα που θα εγκριθούν από το Υπουργικό Συμβούλιο θα συμβάλουν στη βελτίωση της εγχώριας τουριστικής παραγωγής και στην προώθηση του εγχώριου τουρισμού, διασφαλίζοντας ότι το Υπουργείο Εξωτερικών και όλοι οι σχετικοί φορείς εργάζονται ακούραστα για το καλύτερο το 2021.

Source