Ταξιδεύοντας στην Ιταλία κατά τη διάρκεια του Covid-19: Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν πάτε

Εάν σκοπεύετε να ταξιδέψετε στην Ιταλία, εδώ πρέπει να γνωρίζετε και να περιμένετε εάν θέλετε να επισκεφθείτε κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19.

Τα βασικά

Η Ιταλία βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έως τον Ιανουάριο του 2021 λόγω της πανδημίας.

Αφού χτυπήθηκε σκληρά στα πρώτα στάδια της πανδημίας, η χώρα ήταν μια από τις πρώτες που άνοιξε ξανά στους επισκέπτες τον Ιούνιο, αν και η είσοδος περιορίζεται σε μεγάλο βαθμό στους κατοίκους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τι προσφέρεται στην Ιταλία

Πρόκειται για έναν από τους μεγάλους χτυπητές της Ευρώπης, γνωστός για τις ιστορικές πόλεις τέχνης όπως η Φλωρεντία, μοναδικά θαύματα όπως η Βενετία και η έδρα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στη Ρώμη.

Απίστευτο φαγητό, φανταστικό κρασί, παρθένα εξοχή και μια σειρά από παραθαλάσσια θέρετρα σημαίνει ότι είναι πάντα σε ζήτηση.

Ποιος μπορεί να πάει

Η Ιταλία έχει περάσει ουσιαστικά σε ένα δεύτερο εθνικό κλείδωμα κατά την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ορίζοντας ολόκληρη τη χώρα ως «κόκκινη ζώνη» κατά τις ημερομηνίες των διακοπών. Τα σύνορα είναι ουσιαστικά κλειστά, εκτός από τα απαραίτητα ταξίδια, έως τις 6 Ιανουαρίου. Πριν από αυτό, όποιος φτάνει, ακόμη και από χώρες που επιτρέπουν απεριόριστο ταξίδι, πρέπει να καραντίνα για 14 ημέρες κατά την άφιξη.

Οι χώρες που επιτρέπονται σήμερα, με καραντίνα, χωρίζονται σε δύο λίστες:

Οι χώρες χαμηλού κινδύνου είναι η Αυστραλία, η Ιαπωνία, η Νέα Ζηλανδία, η Νότια Κορέα, η Ρουάντα, η Σιγκαπούρη και η Ταϊλάνδη. Επιτρέπεται στους κατοίκους αυτών των χωρών να εισέλθουν χωρίς περιορισμούς.

Επιτρέπονται επίσης αφίξεις από το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης: Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Κύπρος, Κροατία, Δανία, Εσθονία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιρλανδία, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Κάτω Χώρες, Πολωνία, Πορτογαλία, Τσεχία , Ρουμανία, Σλοβακία, Σλοβενία, Ισπανία, Σουηδία, Ουγγαρία, Ισλανδία, Νορβηγία, Λιχτενστάιν και Ελβετία. Οι αφίξεις από αυτές τις χώρες πρέπει να παράγουν αρνητικό αποτέλεσμα δοκιμής Covid-19 που θα ληφθεί εντός 48 ωρών από την άφιξη.

Οι αφίξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο απαγορεύονται προσωρινά έως τις 15 Ιανουαρίου.

Ο τουρισμός δεν επιτρέπεται προς το παρόν από οποιαδήποτε άλλη χώρα, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών. Δεδομένου ότι οι διανυκτερεύσεις πρέπει να έχουν εγγραφεί στις αρχές, δεν υπάρχει πιθανότητα να γλιστρήσετε μέσω μιας δευτερεύουσας χώρας.

Σημειώστε ότι αυτοί οι κανόνες ισχύουν σε εθνικό επίπεδο. Οι μεμονωμένες περιοχές έχουν τη δύναμη να επιβάλλουν τους δικούς τους περιορισμούς στο ποιος μπαίνει και εξέρχεται. Προς το παρόν, καμία περιοχή δεν το έχει κάνει.

Ποιοι είναι οι περιορισμοί;

Οι αφίξεις από τις ευρωπαϊκές χώρες που αναφέρονται παραπάνω πρέπει να παρέχουν ένα αρνητικό αποτέλεσμα δοκιμής PCR που λαμβάνεται εντός 48 ωρών από την άφιξή τους. Πρέπει επίσης να συμπληρώσουν ένα έντυπο αυτο-δήλωσης και να αναφέρουν στις τοπικές υγειονομικές αρχές.

Μέχρι τις 6 Ιανουαρίου, όλοι όσοι εισέρχονται στην Ιταλία πρέπει να καραντίνα για 14 ημέρες.

Λόγω της νέας παραλλαγής, οι πτήσεις έχουν απαγορευτεί μεταξύ της Ιταλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου έως τις 6 Ιανουαρίου και μόνο οι κάτοικοι και οι Ιταλοί υπήκοοι επιτρέπεται να κάνουν το ταξίδι από το Ηνωμένο Βασίλειο έως τις 15 Ιανουαρίου.

Ποια είναι η κατάσταση του Covid-19;

Ως η πρώτη επιτυχημένη ευρωπαϊκή χώρα, η Ιταλία έχει περάσει πολλά. Ωστόσο, ένα αυστηρό κλείδωμα έθεσε τα πράγματα υπό έλεγχο και κράτησε ένα δεύτερο κύμα για περισσότερο από τους ευρωπαίους γείτονές του. Ωστόσο, οι περιπτώσεις άρχισαν να αυξάνονται τον Σεπτέμβριο και να αυξάνονται απότομα τον Οκτώβριο Διατηρεί τον υψηλότερο αριθμό θανάτων στην Ευρώπη, με περίπου 72.000 θανάτους τη στιγμή της γραφής.

Η εφαρμογή Immuni χρησιμοποιεί Bluetooth για να παρακολουθεί την επαφή με πιθανή μόλυνση.

Τι μπορούν να περιμένουν οι επισκέπτες

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης της Ιταλίας έχει κατ ‘εξουσιοδότηση ισχύ σε μεμονωμένες περιοχές, οπότε εξαρτάται από πού βρίσκεστε. Αλλά σε όλη τη χώρα, οι μάσκες πρέπει να φοριούνται ανά πάσα στιγμή στο κοινό, ακόμα και έξω.

Στις 6 Νοεμβρίου, η χώρα χωρίστηκε σε ζώνες, ανάλογα με τα επίπεδα μόλυνσης: κόκκινο, πορτοκαλί και κίτρινο.

Σε κίτρινες ζώνες (με μικρότερους αριθμούς), τα μπαρ και τα εστιατόρια κλείνουν στις 18:00 οι ομάδες εστιατορίων περιορίζονται σε έξι άτομα. Τα τοπικά φεστιβάλ έχουν απαγορευτεί και τα μουσεία, τα θέατρα, οι κινηματογράφοι και τα γυμναστήρια είναι κλειστά. Τα εμπορικά κέντρα είναι κλειστά τα σαββατοκύριακα. Υπάρχει μια νυχτερινή απαγόρευση από τις 10 μ.μ. έως τις 5 π.μ.

Στις πορτοκαλί ζώνες (υψηλότερος κίνδυνος), τα εστιατόρια και τα μπαρ κλείνουν εντελώς και τα περιφερειακά σύνορα είναι κλειστά. Οι άνθρωποι μπορούν να μετακινούνται ελεύθερα στις πόλεις τους, αλλά δεν μπορούν να εγκαταλείψουν την περιοχή τους εκτός εάν εργάζονται ή σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Στις κόκκινες ζώνες (υψηλότερος κίνδυνος), όλα τα καταστήματα είναι κλειστά εκτός από τα παντοπωλεία και τα φαρμακεία. Οι άνθρωποι μπορούν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους μόνο για εργασία, για λόγους υγείας ή για να πάνε σε τόπο λατρείας.

Ολόκληρη η χώρα έχει οριστεί ως κόκκινη ζώνη κατά τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, από τις 24 έως τις 27 Δεκεμβρίου και από τις 31 Δεκεμβρίου έως τις 3 Ιανουαρίου. Δεν επιτρέπεται κίνηση, εκτός από βασικούς λόγους, και όλα τα καταστήματα, τα εστιατόρια και τα μπαρ είναι κλειστά. Επιπλέον, το πολύ δύο άτομα ανά νοικοκυριό επιτρέπεται να βγαίνουν μία φορά την ημέρα για να επισκεφθούν ένα άλλο νοικοκυριό στην ίδια πόλη.

Από 28 έως 30 Δεκεμβρίου και 4 έως 6 Ιανουαρίου, η χώρα μετατρέπεται σε πορτοκαλί ζώνη, με την πρόσθετη ελευθερία ότι εάν βρίσκεστε σε κοινός (περιοχή δημοτικού συμβουλίου) κάτω των 5.000 κατοίκων, μπορείτε να ταξιδέψετε σε μια άλλη μικρή πόλη σε ακτίνα 30 χιλιομέτρων (18,6 μίλια).

Χρήσιμοι σύνδεσμοι

Υπουργείο Υγείας της Ιταλίας

Εφαρμογή ιχνηλάτησης και παρακολούθησης

Οι χώρες επιτρέπονται προς το παρόν

Η τελευταία μας κάλυψη

Δεν μπορείτε να φτάσετε στην Ιταλία αυτή τη στιγμή; Μπορείτε πάντα να αγοράσετε ένα σπίτι για 1 ευρώ – την τιμή ενός φλιτζανιού καφέ. Μόλις κυκλοφόρησε ένας νέος ιστότοπος που προσφέρει πωλήσεις χωρίς επισκέψεις σε όλη τη χώρα. Εάν δεν θέλετε να αγοράσετε, η χώρα διαδεδομένα ξενοδοχεία, ή διάσπαρτα ξενοδοχεία, είναι η τέλεια ταξιδιωτική λύση στην εποχή του Covid-19. Ή δείτε τη λίστα με τις μικρές πόλεις που είναι ιδανικές για κοινωνικές αποστάσεις.

Source