Ταξιδιωτικές απαιτήσεις Covid-19: Η Ρουμανία ενημερώνει τη λίστα χωρών με υψηλό επιδημιολογικό κίνδυνο

Η Εθνική Επιτροπή για Καταστάσεις Έκτακτης Ανάγκης (CNSU) ενημέρωσε τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, την «κίτρινη λίστα» των χωρών με υψηλό επιδημιολογικό κίνδυνο. Οι ταξιδιώτες που φθάνουν από χώρες της λίστας πρέπει να καραντίνα για 14 ημέρες στο σπίτι ή σε μια καθορισμένη τοποθεσία.

Ο κατάλογος, που ισχύει από τις 19 Ιανουαρίου, περιλαμβάνει χώρες όπως ο Καναδάς, η Ισπανία, η Ιταλία, η Γαλλία ή το Ηνωμένο Βασίλειο. Η Δημοκρατία της Μολδαβίας δεν περιλαμβάνεται πλέον στη λίστα.

Ο πλήρης κατάλογος περιλαμβάνει το Γιβραλτάρ, Τσεχία, Ανδόρα, Ιρλανδία, Σλοβενία, Σαν Μαρίνο, Ηνωμένο Βασίλειο, Παναμά, Ισραήλ, Λιθουανία, Ηνωμένες Πολιτείες, Μαυροβούνιο, Πορτογαλία, Κύπρο, Σουηδία, Μονακό, Σλοβακία, Αρούμπα, Λετονία, Λιχτενστάιν, Ολλανδία, Εσθονία, Bonaire, Saint Eustatius and Saba, Ελβετία, Δανία, Ισπανία, Πουέρτο Ρίκο, Σερβία, Γεωργία, Μάλτα, Κολομβία, Sint Maarten, Ιταλία, Νήσοι Τερκς και Κάικος, Νότια Αφρική, Κροατία, Λουξεμβούργο, Πολωνία, Γαλλία, Γερμανία, Αυστρία , Σεϋχέλλες, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Αργεντινή, Καναδάς, Παλαιστίνη, Βραζιλία και Τζέρσεϋ.

Η λίστα είναι διαθέσιμη εδώ.

Το CNSU αποφάσισε επίσης ότι οι ταξιδιώτες που έφτασαν από χώρες της «κίτρινης λίστας» που έλαβαν και τις δύο δόσεις εμβολίου Covid-19 δεν θα πρέπει πλέον να καραντίνα κατά την άφιξη. Αυτό ισχύει για εκείνους που έλαβαν τη δεύτερη δόση τουλάχιστον δέκα ημέρες πριν εισέλθουν στη Ρουμανία.

Επιπλέον, αυτοί που βρίσκονται σε καραντίνα μετά από την επαφή τους με έναν ασθενή Covid-19 θα είναι σε θέση να τερματίσουν την καραντίνα τη 10η ημέρα, εάν εξετάσουν αρνητικά την 8η ημέρα.

Η απόφαση CNSU είναι διαθέσιμη εδώ.

(Φωτογραφία: Pixabay)

[email protected]

Source