Ταξιδιωτικός οδηγός Mersin – νέα του χρονοδιαγράμματος

Όσοι θέλουν να επισκεφθούν το Mersin, ένα από τα πιο όμορφα μέρη στη νότια ακτή και εκείνοι που είναι περίεργοι, εδώ είναι ο ταξιδιωτικός οδηγός Mersin!

Αν και φαίνεται να βρίσκεται στις σκιές δίπλα στην Αττάλεια τις περισσότερες φορές, στην πραγματικότητα δεν ισχύει καθόλου. Ο Mersin έχει μια πολύ δραστήρια ζωή. Αυτό περιλαμβάνει τον τουρισμό. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που έρχονται εδώ όχι μόνο για να δουν πολιτιστικές ή φυσικές ομορφιές αλλά και για τον τουρισμό τροφίμων. Έτσι είπα, επιτρέψτε μου να εξετάσω τον Μερσίν και να του δώσω το μέρος που του αξίζει. Είτε πρόκειται για ένα υπέροχο πρωινό δίπλα στη θάλασσα ή για τη φυσική ομορφιά του, αυτό το μέρος θα σας ξεγελάσει. Στη συνέχεια, εδώ είναι ένας οδηγός για το πού να επισκεφθείτε, τι να κάνετε και τι να φάτε στο Mersin!

1- Ιστορία

Η ιστορία της είναι αρκετά υψηλή. Επιπλέον, πολλοί σημαντικοί πολιτισμοί έχουν δημιουργήσει ζωή εδώ. Χρονολογείται στην Εποχή του Λουστραρισμένου Λίθου, περίπου 10 χιλιάδες χρόνια πριν. Τα παλαιότερα ευρήματα ανήκουν σε αυτήν την περίοδο. Ωστόσο, για να γίνει μια σημαντική πόλη, χιλιάδες χρόνια πρέπει να περάσουν. ΠΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥ. Περίπου το 500 π.Χ., όταν η Αρχαία Ελλάδα ήταν Αρχαία Ελλάδα, οι Κιλικοί έζησαν εδώ και είχαν σημαντικές σχέσεις με την Ανατολή και τη Δύση. Μετά την Κιλικία, πολλοί σημαντικοί πολιτισμοί εμφανίστηκαν εδώ: Χετταίοι, Ασσύριοι, Πέρσες, Μακεδόνες, Ρωμαίοι και Βυζαντινοί. Αργότερα, με την άφιξη των Τούρκων στην Ανατολία, τέθηκε υπό την προστασία των Σελτζούκων τον 11ο αιώνα. Μετά από όλα, έγινε οθωμανική γη τον 15ο αιώνα και από τότε διατηρεί παρόμοιο πολιτισμό. Κατά την περίοδο της Δημοκρατίας, το όνομά του άλλαξε και έγινε İçel, αλλά αργότερα μετονομάστηκε ξανά Mersin.

2- Πόσοι άνθρωποι ζουν εδώ, τι κάνουν;

Σύμφωνα με την τελευταία απογραφή, ο πληθυσμός του Mersin πλησιάζει τα 2 εκατομμύρια. Λαμβάνοντας υπόψη ότι εκτείνεται σε έκταση 15 χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων, ο αριθμός αυτός είναι αρκετά καλός. Αν και η πληθυσμιακή πυκνότητα στο κέντρο της πόλης είναι υψηλή, δεν μπορεί να ειπωθεί ότι αρκεί να κατακλύσει τους ανθρώπους. Επομένως, εάν επισκεφθείτε το Mersin, μπορείτε εύκολα να περπατήσετε στην πόλη. Μπορώ να πω ότι η οικονομία εξαρτάται από το λιμάνι. Η Τουρκία είναι επίσης ένα από τα δύο λιμάνια που είναι πύλη προς τον κόσμο. Είναι πολύ απασχολημένος και το δομικό στοιχείο της οικονομίας του ως λιμάνι. Επομένως, είναι επίσης πολύ προχωρημένος στον τουρισμό. Ο τουρισμός αποτελεί σημαντικό μέρος της οικονομίας του. Αναπτύσσεται καλά στη γεωργία. Έχει σημαντικές πρωτοβουλίες, ειδικά στη γεωργική βιομηχανία. Υπό αυτήν την έννοια, η Τουρκία συμβάλλει σημαντικά στην οικονομία.

3- Τι είδους κλίμα υπάρχει, πότε είναι;Θα ήταν ξεχωριστό;

Μέσα και γύρω από το Mersin, επικρατεί ζεστό και εύκρατο υποτροπικό κλίμα. Με άλλα λόγια, οι καλοκαιρινοί μήνες είναι ζεστοί και υγροί, και οι χειμερινοί μήνες είναι ζεστοί και βροχεροί. Ακόμα, μην πάρετε το λόγο μου για χλιαρό? Σε μερικές ημέρες του χειμώνα, η θερμοκρασία μπορεί να μειωθεί στους -6 βαθμούς. Το καλοκαίρι, η θερμοκρασία μπορεί να φτάσει το πολύ 40 βαθμούς. Αν σας αρέσει η ζέστη και η θάλασσα, ο Απρίλιος έως τον Σεπτέμβριο θα είναι η καλύτερη στιγμή για εσάς. Οι θερμοκρασίες είναι πάνω από 30 βαθμούς και μπορείτε να κολυμπήσετε άνετα. Όχι κύριε, αν λες ότι θέλω βροχή, θα κάνω παρέα με λίγο ρομαντικό, νωρίς την άνοιξη και τα τέλη του φθινοπώρου θα είναι για εσάς!

4- Πού είναι, Πώς να φτάσετε εκεί;

Βρίσκεται στα νότια, ανατολικά της Αττάλειας. Είναι πολύ κοντά στο Adana. Στην πραγματικότητα, μπορεί ξαφνικά να αποφασίσετε και να είστε στην Άδανα μια ώρα αργότερα, είναι τόσο κοντά. Εάν προτιμάτε το δρόμο και χρησιμοποιείτε το ιδιωτικό σας όχημα, λέω ότι σας περιμένει ένα ευχάριστο ταξίδι. Σας προτείνω να πάτε στα αξιοθέατα, άνετα. Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε μια αεροπορική εταιρεία, θα πρέπει να πετάξετε προς Adana. Ωστόσο, όπως είπα, είναι τόσο κοντά στην Adana που η μεταφορά από το αεροδρόμιο Adana δεν θα είναι πρόβλημα. Μπορείτε να βρείτε λεωφορεία για το Mersin στο αεροδρόμιο.

5- Μερσίνπου να μείνωε;

Για να μην έχετε προβλήματα όσον αφορά τη μεταφορά, σας προτείνω να ερευνήσετε τα κεντρικά ξενοδοχεία του Mersin. Από εδώ, μπορείτε να φτάσετε στα περισσότερα μέρη της πόλης σε μέγιστο 30 λεπτά με τα πόδια. Τα ξενοδοχεία στο κέντρο συγκεντρώνονται στην ακτογραμμή και γύρω από το σιδηροδρομικό σταθμό. Καθώς μετακινείστε στα εσωτερικά μέρη της πόλης, οι τιμές των νυχτερινών ξενοδοχείων μπορούν να γίνουν φθηνότερες. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να κατασκηνώσετε εκτός από ξενοδοχεία και συντάξεις. Ειδικά ο κόλπος Tisan, που βρίσκεται μεταξύ Silifke και Anamur, είναι ένα μέρος που μπορείτε να επιλέξετε για κατασκήνωση.

6- Πώς να κάνετε τις δημόσιες συγκοινωνίεςμεγάλο?

Υπάρχει ένα πολύ ανεπτυγμένο σύστημα δημόσιων μεταφορών. Δημοτικά λεωφορεία, δημόσια λεωφορεία και μίνι λεωφορεία σας βοηθούν. Υπάρχει ένα σύστημα που ονομάζεται kentkart στα δημοτικά λεωφορεία. Μπορείτε να τα πάρετε από τις καφετέριες και τα περίπτερα γύρω από τις στάσεις λεωφορείων και να γεμίσετε το υπόλοιπο. Εάν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τα μέσα μαζικής μεταφοράς, υπάρχουν δύο επιλογές: Η πρώτη επιλογή είναι φυσικά ταξί. Δεδομένου ότι τα περισσότερα ταξί διαθέτουν άδεια, πρέπει να συμμορφώνονται με τους καθορισμένους ναύλους. Αλλά αν πρόκειται να προχωρήσετε πολύ, σας προτείνω να διαπραγματευτείτε. Η άλλη επιλογή είναι πολύ χαριτωμένη: Ποδήλατο! Είναι πολύ ευχάριστο να κάνετε ποδήλατο εδώ, ειδικά το καλοκαίρι. Επιπλέον, ο δήμος έχει δημιουργήσει σημεία ενοικίασης ποδηλάτων. Έτσι μπορείτε να νοικιάσετε το ποδήλατό σας άνετα και να ταξιδέψετε.

7- Τι να φάτε;

Ας έρθουμε στο αγαπημένο μου μέρος των ταξιδιωτικών μου οδηγών! Θα κρατήσω το τμήμα φαγητού και ποτού λίγο περισσότερο για αυτήν την πόλη, επειδή ο Mersin το αξίζει στο έπακρο! Όσοι ρωτούν τι να φάνε στο Mersin, σίγουρα δεν θα απογοητευτείτε! Επιτρέψτε μου να μετρήσω το tantuni πρώτα, αμέσως. Εάν δεν έρθετε εδώ και τρώτε tantuni, μπορεί να σας δώσουν βρώμικα βλέμματα. Επιπλέον, δεν κόβει ένα, μπορείτε να ζητήσετε 2-3 γεύματα όταν πάτε. Είναι τόσο νόστιμα και το καλό είναι ότι είναι νόστιμα παντού στην πόλη.

shutterstock_516975217-1200x733

Δεδομένου ότι είναι κοντά στην Adana, το συκώτι του είναι επίσης πολύ όμορφο. Εδώ μπορείτε να συναντήσετε άτομα που τρώνε συκώτι για πρωινό εδώ. Έχετε πιέσει λίγο λεμόνι στο περιτύλιγμά σας, θα είναι μια χαρά. Υπάρχουν μερικοί κατασκευαστές συκωτιού, λειτουργούν μόνο μέχρι το μεσημέρι. Μέχρι αυτή τη στιγμή, καταναλώνουν τα καθημερινά αποθέματά τους και κλείνουν το κατάστημα. Γρήγορα λοιπόν!

Τα θαλασσινά είναι επίσης πολύ καλά στο Mersin. Δεν είπαμε για τίποτα ότι πρόκειται για λιμάνι. Οι ναυτικοί γνωρίζουν την επιχείρησή τους. Το πιο όμορφο ψάρι είναι το λαβράκι. Μην φύγετε χωρίς να επισκεφθείτε ένα από τα ψαροταβέρνες. Έχουν επίσης πολύ καλά ορεκτικά. Συνιστώ ιδιαίτερα τις γαρίδες τους.

ΠΡΩΙΝΟ ΓΕΥΜΑ! Λίγο έξω από την πόλη, μπορείτε να βρείτε ενδιαφέρουσες περιοχές πρωινού με θέα στη θάλασσα. Λέω ενδιαφέρον γιατί αυτοί οι τύποι στήνουν τεράστιες σκηνές σε έναν λόφο δίπλα στο δρόμο. Μπαίνεις επίσης σε μια σκηνή και φέρνουν ό, τι υπάρχει. Καθίστε στη θάλασσα μετά το πρωινό και απολαύστε. Υπέροχη ιδέα!

8- Ψώνια

Δεδομένου ότι βρίσκεται στη Μεσόγειο και κοντά στα ανατολικά, καθώς είναι λιμάνι, μπορείτε να βρείτε πολύ ωραία αναμνηστικά. Φυσικά, τα χαλιά και τα χαλιά έρχονται πρώτα στα καταστήματα Mersin. Το ξύλο, τα κεραμικά και τα ασημικά ακολουθούν. Επιπλέον, υπάρχουν πολύ καλά σουβενίρ από τα τρόφιμα και τα ποτά εδώ: Μπορείτε να αγοράσετε Anamur μπανάνες, cezerye και ζάρια και να χρησιμοποιήσετε το στομάχι στο δρόμο προς την καρδιά.

9- Πού να επισκεφθείτε

Ας έρθουμε στη λίστα με τα μέρη που πρέπει να επισκεφθείτε στο Mersin. Πρόκειται για μια πόλη όπου τα φυσικά και θρησκευτικά μέρη είναι μαζί.

 1. Επτά κοιμώμενο σπήλαιο

Μπορεί να έχετε ακούσει πολλούς μύθους σχετικά με το πού κοιμόντουσαν οι Seven Sleepers. Ωστόσο, το σπήλαιο στην Ταρσό είναι ένα γενικά αποδεκτό σπήλαιο. Είναι ένα από τα πιο διάσημα θρησκευτικά μέρη για επίσκεψη στο Mersin.

 1. Yumuktepe Ηιστορία

Αυτό είναι ένα παράξενο μέρος στην πόλη! Η ιστορία της είναι περίπου 9 χιλιάδες χρόνια πριν. Είναι γνωστό ως ένα από τα πρώτα μέρη όπου έγινε η καλλιέργεια σιταριού. Γι ‘αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος. Είναι από τις φυσικές ομορφιές του Mersin και πρέπει να δείτε για την ανθρώπινη ιστορία.

 1. Heaven Pit και Hell Pit

Αυτές οι δύο φυσικές ομορφιές στις πλευρές του Silifke θα σας εντυπωσιάσουν όχι μόνο με το όνομά τους αλλά και με αυτό που βλέπετε όταν πηγαίνετε. Μια σπηλιά εισήχθη στο λόφο και ένα λάκκο στη μέση του λόφου κατεβαίνοντας βαθιά.

 1. Ναυτικό Μουσείο Mersin

Είπα τόσα πολλά λιμάνια, φυσικά υπάρχει ναυτικό μουσείο. Επειδή είναι μια σημαντική θαλάσσια πόλη, μπορείτε να βρείτε πολύ διαφορετικές και ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τη θαλάσσια και την ιστορία εδώ. Το Ναυτικό Μουσείο θα πρέπει επίσης να είναι στη λίστα με τα μέρη που μπορείτε να επισκεφθείτε στο κέντρο του Mersin.

 1. Άνταμ Ροκς

Άνταμ Ροκς! Αυτό το μέρος, που παίρνει αυτό το υπέροχο όνομα, είναι μοναδικό. Βρίσκονται στην κοιλάδα του διαβόλου του Ερντλή. Μεταξύ αυτών των γλυπτών σκαλισμένα σε βράχο είναι άνδρες, γυναίκες, παιδιά και ζώα. Λέγεται ότι χρειάστηκαν 250 χρόνια για την κατασκευή τους.

 1. Καταρράκτης Ταρσού

Είμαστε ένα έθνος που δεν αντέχει να δει έναν καταρράκτη! Είμαστε μαγευμένοι από τον καταρράκτη. Ο καταρράκτης Tarsus είναι τόσο όμορφος που μαγεύεται. Είναι ένα τόσο όμορφο μέρος που δεν θα έχετε αρκετό από αυτό. Ευτυχώς, η Mersin μας προσφέρει έναν καταρράκτη ανάμεσα στα φυσικά μέρη που μπορείτε να επισκεφθείτε. Χρειαζόμαστε αυτήν την ομορφιά στον Βυζαντινό αυτοκράτορα Ιουστινιανό που έζησε τον 6ο αιώνα μ.Χ. Αλλάζει την κατεύθυνση της κοίτης του ρέματος και αναδύεται ο καταρράκτης Tarsus, τον οποίο θαυμάζουμε.

 1. Μουσείο Αρχαιολογίας Mersin

Λοιπόν, αφού έχουμε μιλήσει τόσο πολύ για την ιστορία του, φυσικά θα σας μεταφέρουμε σε ένα μουσείο αρχαιολογίας! Εδώ μπορείτε να βρείτε πολύ περισσότερα από όσα μπορούμε να πούμε. Η χρονολογική φύση του εκθεσιακού χώρου θα σας κάνει να περάσετε πολλές ώρες σε αυτόν.

 1. Κάστρο Mamure

Χτίστηκε πριν από 1500 περίπου χρόνια. Δεδομένου ότι η πόλη είναι μια σημαντική διαδρομή στη θάλασσα, η ανάγκη ενός τέτοιου κάστρου είναι επίσης πολύ σημαντική. Φαίνεται σαν να το έχουν κάνει από κοινού, καθώς πολλοί πολιτισμοί έχουν καταλάβει αυτό το μέρος και έχουν προσθέσει κάτι σύμφωνα με τη δική τους κουλτούρα! Θα είναι πολύ ενδιαφέρον να γνωρίσετε αυτό το μέρος.

 1. Ιστορικά σπίτια Tarsus

Είναι αναπόφευκτο να έρθεις στη Μερσίν και στην Ταρσό. Ενώ είστε στο δρόμο σας, περιπλανηθείτε στους δρόμους αυτής της όμορφης πόλης. Απολαύστε χαμένοι στους δρόμους και ανάμεσα στα όμορφα και ιστορικά κτίρια. Ειδικά ένα άλλο ιστορικό μέρος, St. Είναι δυνατόν να συναντήσετε αυτά τα σπίτια γύρω από το Paul Well.

 1. Soli Pompeiopolis Antik Kenti

Το Mersin είναι μια τέτοια πόλη που η ερώτησή σας για το πού να πάτε στο Mersin μπορεί πραγματικά να απαντηθεί σε χίλια. Το πιο ενδιαφέρον από αυτά θα είναι η Αρχαία Πόλη του Σόλι Πομπιόπολις. Η ιστορία αυτής της πόλης π.Χ. Χρονολογείται στον 8ο και 7ο αιώνα. Πιστεύεται ότι ιδρύθηκε από τους Ροδόσιους που πέρασαν από την Κύπρο στην Ανατολία κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Αργότερα, π.Χ. Τον 1ο αιώνα, η Ρώμη κατέκτησε αυτό το μέρος και επέκτεινε την πόλη περαιτέρω.

 1. Τζαμί Muğdat

Το τζαμί Muğdat είναι ένα από τα ομορφότερα τζαμιά της οθωμανικής αρχιτεκτονικής. Ένα μεγάλο και επιβλητικό τζαμί με 3 μπαλκόνια και 6 μιναρέδες. Μπορείτε να πάτε εδώ όχι μόνο για να λατρεύετε αλλά και να ταξιδεύετε. Εκτός από το να είναι τζαμί, υπάρχει επίσης σούπα κουζίνα, αίθουσα συνεδριάσεων και βιβλιοθήκη.

Αγαπητοί αναγνώστες του Timetürk, τώρα γνωρίζετε τον Mersin σαν την παλάμη του χεριού σας! Καλές διακοπές!

Ετοιμάστηκε από: Özlem Akçin (Özlem in Discovery)

Αυτό το άρθρο προέρχεται από το Timeturk.com.

Source