Ταξιδιώτες ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο πρέπει να έχουν … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Ο επικεφαλής των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) αναμένεται να υπογράψει μια εντολή σήμερα επεκτείνοντας την υποχρέωση όλων των ατόμων που ταξιδεύουν αεροπορικώς στη χώρα, όχι μόνο των Βρετανών, να ελέγξουν αρνητικά για το Covid-19.

Σύμφωνα με πηγές στο Reuters, οι νέοι κανόνες θα τεθούν σε ισχύ δύο εβδομάδες μετά την υπογραφή τους από τον διευθυντή του CDC Mark Redfield. Το CDC ζητά την απομάκρυνση της κυβέρνησης του εκδιωκόμενου προέδρου Donald Trump για εβδομάδες.

Ένα πρόβλημα που είναι δύσκολο να λυθεί είναι πώς να αντιμετωπίσουμε ταξιδιώτες από χώρες με περιορισμένους πόρους για να δοκιμάσουμε τους πολίτες τους. Από τις 28 Δεκεμβρίου, το CDC απαιτεί όλοι οι ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο (ακόμη και πολίτες των ΗΠΑ) να δοκιμάζονται 72 ώρες πριν από το ταξίδι και να δοκιμαστούν αρνητικοί.

Παρόμοια μέτρα έχουν ληφθεί από τον Καναδά και άλλες χώρες. Σε μια συνάντηση στο Λευκό Οίκο χθες, ο Ρέντφιλντ επανέλαβε το αίτημά του για επείγουσα δράση, ειδικά καθώς νέες εκδοχές του κοροναϊού ανακαλύπτονται σε όλο τον κόσμο.

Εξέφρασε ακόμη την ανησυχία ότι τα εμβόλια μπορεί να μην είναι αποτελεσματικά έναντι αυτών των επιλογών.

Πηγή: KYPE

Source