Ταξινόμηση νέων χωρών. Πέντε χώρες αλλάζουν κατηγορία

Συμβούλιο Υπουργών 2021 Στις 18 Φεβρουαρίου, η μονάδα επιδημιολογικής παρακολούθησης του Υπουργείου Υγείας επανεξέτασε την επιδημιολογική εικόνα 19 διαφορετικών χωρών σχετικά με τη σταδιακή επανέναρξη των επιχειρήσεων και το σχέδιο δράσης για το άνοιγμα του αεροδρομίου. .

Οι χώρες της ΕΕ the στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (Ισλανδία, Λιχτενστάιν, Νορβηγία), συμπεριλαμβανομένης της Ελβετίας, του Πράσινου, του Πορτοκαλιού ή του Κόκκινου, βασίζονται στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC).

Για τρίτες χώρες (Ηνωμένο Βασίλειο, Ρωσία, Ουκρανία, Ισραήλ, Λίβανος, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ιορδανία, Σαουδική Αραβία, Αίγυπτος, Λευκορωσία, Κατάρ, Σερβία, Ηνωμένες Πολιτείες, Αρμενία, Γεωργία և Μπαχρέιν), ενημερωμένος κατάλογος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (ΕΕ ) Η σύσταση 2021/89 σχετικά με τη σταδιακή κατάργηση των προσωρινών περιορισμών στα περιττά ταξίδια στην ΕΕ, που αξιολογούνται επιδημιολογικά από το Υπουργείο Υγείας կանաչ ταξινομείται ως πράσινο, πορτοκαλί, κόκκινο.

Η ακόλουθη ταξινόμηση χώρας, με βάση την εκτίμηση επιδημιολογικού κινδύνου, είναι εξαιρετικά δυναμική, μπορεί να διαφοροποιηθεί ανά πάσα στιγμή καθώς εξελίσσεται η επιδημία και αλλάζουν τα επιδημιολογικά δεδομένα. Νέα δεδομένα θα ανακοινωθούν για αυτόν τον σκοπό, ցանկ η λίστα των χωρών θα ενημερώνεται συχνά.

Πράσινες χώρες. Χώρες χαμηλού κινδύνου σε αυτό το στάδιο
• Μέλη του χώρου Σένγκεν. 1) Ισλανδία
• Τρίτες χώρες. 1) Αυστραλία, 2) Νέα Ζηλανδία, 3) Σιγκαπούρη, 4) Σαουδική Αραβία, 5) Νότια Κορέα

Σημειώνεται ότι τα πιστοποιητικά εργαστηριακών δοκιμών COVID-19 δεν απαιτούνται για επιβάτες από χώρες της Πράσινης Κατηγορίας, όπως και η αυτοσυγκράτηση.

Πορτοκαλί χώρες κατηγορίας. Γυναίκες με δυνητικά χαμηλότερο κίνδυνο αλλά πιο ύποπτες χώρες σε σύγκριση με την κατηγορία
• Κράτη μέλη της ΕΕ. 1) Πορτογαλία, 2) Ιρλανδία, 3) Φινλανδία
• Τρίτες χώρες. 1) Κίνα (συμπεριλαμβανομένου του Χονγκ Κονγκ և Μακάο), 2) Ισραήλ, 3) Ταϊλάνδη

Αναφέρεται ότι οι επιβάτες που προέρχονται από πορτοκαλί χώρες πρέπει να περάσουν ένα εργαστηριακό τεστ PCR εντός 72 ωρών πριν από την αναχώρηση και να έχουν αρνητικό τεστ PCR για τον ιό.

Διευκρινίζεται επίσης ότι οι ακόλουθες κατηγορίες από τις χώρες της κατηγορίας Orange μπορούν να υποβληθούν σε μοριακή έρευνα κατά την άφιξη στη Δημοκρατία.
1. Πολίτες της Κύπρου և τα μέλη της οικογένειάς τους (οι ξένοι σύζυγοί τους minor τα ανήλικα παιδιά τους)
2. Πρόσωπα που διαμένουν νόμιμα στη Δημοκρατία.
3. Άτομα που δικαιούνται να εισέλθουν στη Δημοκρατία σύμφωνα με τη Σύμβαση της Βιέννης ·
4. Άτομα που έχουν τεκμηριωθεί և Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας της Κυπριακής Δημοκρατίας, οι αρχές της χώρας διαμονής (κατηγορία πορτοκαλιού) δεν παρέχουν υπηρεσίες εργαστηριακής ανάλυσης.

Αναφέρεται ότι τα έξοδα της εξέτασης βαρύνουν και, επιπλέον, αυτά τα άτομα πρέπει να παραμείνουν υπό κατ ‘οίκον περιορισμό μέχρι τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων.

Κόκκινες χώρες. Χώρες υψηλότερου κινδύνου σε σύγκριση με τις πράσινες πορτοκαλί χώρες
• Κράτη μέλη της ΕΕ. 1) Αυστρία, 2) Βέλγιο, 3) Βουλγαρία, 4) Γαλλία, 5) Κροατία, 6) Λουξεμβούργο, 7) Ρουμανία, 8) Ισπανία, 9) Ιταλία, 10) Ελλάδα, 11) Μάλτα, 12) Ολλανδία, 13 ) Ουγγαρία, 14) Πολωνία, 15) Δανία, 16) Σλοβακία, 17) Σλοβενία, 18) Τσεχική Δημοκρατία, 19) Εσθονία, 20) Λετονία, 21) Λιθουανία, 22) Σουηδία, 23) Γερμανία
• Μικρές καταστάσεις. 1) Ανδόρα, 2) Μονακό, 3) Βατικανό, 4) Άγιος Μαρίνος
• Μέλη του χώρου Σένγκεν. 1) Ελβετία, 2) Λιχτενστάιν, 3) Νορβηγία
Τρίτες χώρες. 1) Ηνωμένο Βασίλειο, 2) Ρουάντα 3) Ρωσία, 4) Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, 5) Ουκρανία, 6) Ιορδανία, 7) Λίβανος, 8) Αίγυπτος, 9) Λευκορωσία, 10) Κατάρ, 11) Σερβία, 12) Ηνωμένες Πολιτείες Πολιτεία, 13) Αρμενία, 14) Γεωργία, 15) Μπαχρέιν,

Αναφέρεται ότι οι επιβάτες που προέρχονται από τις χώρες της Ερυθράς Κατηγορίας υποχρεούνται: (Α) να υποβληθεί σε εργαστηριακό τεστ εντός 72 ωρών πριν από την αναχώρηση · να έχει πιστοποιητικό αρνητικής δοκιμής PCR για τον ιό · (β) να υποβληθεί σε εργαστηριακό έλεγχο κατά την άφιξη στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Αναφέρεται ότι τα έξοδα των εξετάσεων καλύπτονται από αυτά, και επιπλέον, αυτοί οι άνθρωποι θα πρέπει να παραμείνουν υπό κατ ‘οίκον περιορισμό έως ότου δημοσιευθούν τα αποτελέσματα.

Οι ακόλουθες κατηγορίες μπορούν να εισέλθουν στην Κυπριακή Δημοκρατία από χώρες της Ερυθράς Κατηγορίας που έχουν πραγματοποιήσει εργαστηριακό έλεγχο με δικά τους έξοδα μόνο κατά την άφιξη στην Κυπριακή Δημοκρατία.

1. Πολίτες της Κύπρου և τα μέλη της οικογένειάς τους (οι ξένοι σύζυγοί τους minor τα ανήλικα παιδιά τους)
2. Πρόσωπα που διαμένουν νόμιμα στη Δημοκρατία, և
3. Άτομα που δικαιούνται να εισέλθουν στη Δημοκρατία σύμφωνα με τη Σύμβαση της Βιέννης.

Σε μια τέτοια περίπτωση, τα άτομα που αναφέρονται στα σημεία 1-3 παραπάνω παραμένουν σε κατάσταση αναγκαστικού αυτοσυγκράτησης για 72 ώρες μετά την άφιξη և μετά από 72 ώρες, υποβάλλονται σε μοριακή εξέταση (PCR) με δικά τους έξοδα. Εάν το αποτέλεσμα της ένστασης είναι αρνητικό, απαλλάσσονται από αυτοσυγκράτηση. Τα αποτελέσματα των δοκιμών αποστέλλονται στη διεύθυνση [email protected]

Γκρι χώρες (ειδική άδεια).
Οι χώρες που δεν περιλαμβάνονται στις κατηγορίες Πράσινη, Πορτοκαλί ή Κόκκινη είναι στην κατηγορία Γκρι (Ειδική άδεια) Για τις χώρες με γκρίζα κατηγορία, η είσοδος στην Κυπριακή Δημοκρατία επιτρέπεται μόνο στις ακόλουθες κατηγορίες:

1. Πολίτες της Κύπρου և τα μέλη της οικογένειάς τους (οι ξένοι σύζυγοί τους minor τα ανήλικα παιδιά τους)
2. Πολίτες της Ευρώπης, Ευρωπαϊκός Οικονομικός Χώρος (Ισλανδία, Λιχτενστάιν, Νορβηγία) – Πολίτες της Ελβετίας ·
3. Πρόσωπα που διαμένουν νόμιμα στη Δημοκρατία.
4. Πρόσωπα που δικαιούνται να εισέλθουν στη Δημοκρατία σύμφωνα με τη Σύμβαση της Βιέννης ·
5. Οι υπήκοοι τρίτων χωρών που έχουν το δικαίωμα να εισέλθουν στην Κυπριακή Δημοκρατία μετά την απόκτηση ειδικής άδειας από την Κυπριακή Δημοκρατία, όπως καθορίζεται από το διάταγμα «για την πρόληψη της μετάδοσης κοροναϊού» (αρ. 9) 2021, άλλαξε η ώρα.

Αναφέρεται ότι οι οδηγοί από αυτήν την κατηγορία χωρών πρέπει να έχουν υποβληθεί σε εργαστηριακό τεστ, το δείγμα πρέπει να έχει ληφθεί τις τελευταίες 72 ώρες πριν από την αναχώρηση στην Κυπριακή Δημοκρατία, να έχει πιστοποιητικό που να επιβεβαιώνει το COVID-19 για αρνητική PCR. Εκτός από την κατηγορία 2, άλλα άτομα μπορούν, εάν το επιθυμούν, να πραγματοποιήσουν εργαστηριακό έλεγχο κατά την άφιξή τους στην Κυπριακή Δημοκρατία, καταβάλλοντας τα ίδια τα έξοδα της εργαστηριακής δοκιμής.

Οι γκρίζοι (ειδικές άδειες) επιβάτες που φτάνουν στην Κυπριακή Δημοκρατία παραμένουν σε υποχρεωτικό τρόπο αυτοπεριορισμού ή υποχρεωτικής απομόνωσης (δεκατέσσερις (14) ημέρες) ή εναλλακτικά σε υποχρεωτικό τρόπο αυτοπεριορισμού ή υποχρεωτικής απομόνωσης (7) ημέρες εάν διασχίσουν ξανά το COVID την 7η ημέρα. Η μοριακή εξέταση της νόσου (με δικά τους έξοδα) և έχει αρνητικό εργαστηριακό αποτέλεσμα. Τα αποτελέσματα της εργαστηριακής δοκιμής θα σταλούν στη διεύθυνση [email protected]

Τονίζεται ότι όλοι οι επιβάτες, ανεξάρτητα από την κατηγορία χώρας, πρέπει να επικοινωνήσουν με το CyprusFlightPass εντός 24 ωρών πριν από την αναχώρηση. Επιπλέον, θα διεξαχθούν δείγματα μοριακών εργαστηριακών δοκιμών COVID-19 σε εισερχόμενους επιβάτες πτήσεων που έχουν επιλεγεί για επιδημιολογική παρακολούθηση της δημόσιας υγείας.

Σημειώνεται ότι η παραπάνω ταξινόμηση χωρών θα τεθεί σε ισχύ από τις 22 Απριλίου 2021.

Source