Ταρτάριος. Ο Αναστασιάδης δεν πρέπει να επιδιώκει αόριστα όνειρα

Τουρκοκύπριος ηγέτης Έρσιν Ταρτάριος: Σε γραπτή δήλωση, σημείωσε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν πρέπει να «επιδιώκει όνειρα που δεν πρόκειται να γίνουν πραγματικότητα» για το Κυπριακό.

Ο κ. Τατάρ ισχυρίστηκε ότι ο Πρόεδρος της Κύπρου είπε στον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών ότι η λύση μεταξύ των δύο χωρών ήταν ρεαλιστική.

Ο κ. Τατάρ είπε ότι μετά από συνέντευξη με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο στην εφημερίδα «Πολίτης» ότι «ο Αναστασιάδης ήθελε λύση μεταξύ των δύο χωρών», ενώ οι συζητήσεις για αυτό το θέμα συνεχίζονται στη «νότια Κύπρο», ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στην πρώτη του δήλωση το 2021. Είπε ότι δεν συζητούσε τίποτα άλλο από την ομοσπονδία, ότι διαφωνούσε για τον Crans Montana και ότι προσπαθούσε να καταλογίσει τον πρώην Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Espen Bart Eide για τα δύο κράτη που του αποδίδονται.

Είναι γνωστό, συνέχισε ο Τούρκος ηγέτης της Κύπρου, ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης πιστεύει ότι η λύση των δύο κρατών είναι μια ρεαλιστική λύση. “Οι παράγοντες που σχετίζονται με το Κυπριακό το γνωρίζουν αυτό. “Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης το ανέφερε επίσης στον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μλουτ av avusoglu όταν συναντήθηκαν, ο ίδιος ο κ. Av avusoglu το δήλωσε.”

Σύμφωνα με τον Έρσιν Τατάρ, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας έπρεπε να επιστρέψει στην παλιά του πολιτική θέση λόγω της μεγάλης πίεσης της εκκλησίας, του ΑΚΕΛ, του ΕΛΑΜ και άλλων.

Επιπλέον, ο κ. Τατάρ συνέχισε, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στη δήλωσή του της 1ης Ιανουαρίου επαναλαμβάνει όσα έγραψε στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ το 2017. Σε επιστολή που εστάλη στις 22 Σεπτεμβρίου, η Τουρκία δήλωσε ότι λαμβάνει μέτρα για να προσαρτήσει την Κύπρο.

Ισχυρίστηκε ότι ο Κύπριος πρόεδρος “προσπάθησε ξανά” λέγοντας ότι η Κύπρος δεν ήταν παρά μια “στάση” για την Τουρκία βάσει των συμφωνιών Ζυρίχης-Λονδίνου, ότι “η Τουρκία είχε θέσει εμπόδια στον τρόπο εφαρμογής του Συντάγματος της Κυπριακής Δημοκρατίας”. να κρύψει τα γεγονότα. ”

Επανέλαβε τη θέση του ότι ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος, η ελληνοκυπριακή ελληνική κυβέρνηση, είχε ορίσει την Κυπριακή Δημοκρατία ως «σημείο εκκίνησης για την Ένωση», έναν «ενδιάμεσο» στόχο που είχε «ίσα ιδρυτικά μέλη» στους τουρκοκύπριους «λαούς» και στους Ελληνοκύπριους. Ανθρωποι. ”

“Για το σκοπό αυτό, οι Έλληνες της Κύπρου προετοιμάστηκαν επίσης για το πρόγραμμα” Ακρίτα “, οργανώνοντας κρυφά και οπλίζοντας τους εαυτούς τους. “Αν και η ελληνοκυπριακή ηγεσία παραβίασε το Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας, ήθελαν επίσης να παραβιάσουν τα συνταγματικά δικαιώματα του τουρκικού λαού της Κύπρου.”

“Θυμάμαστε καλά τι συνέβη κατά τη διάρκεια της επίθεσης” Bloody Christmas “(1963), που ήταν η αρχή του στόχου της Ένωσης”, δήλωσε ο Τατάρ, προσθέτοντας ότι χωρίς την “αντίσταση των λαών μας” και την παρέμβαση της Τουρκίας, η Κύπρος θα είχε γίνει μια δεύτερη Κρήτη. :

“Η ελληνική χούντα, διοργανώνοντας το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, είχε ως στόχο να προσαρτήσει την Κύπρο στην Ελλάδα.” «Εάν η« ειρηνευτική επιχείρηση », όπως αποκαλούσε την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, δεν είχε πραγματοποιηθεί, οι Τουρκοκύπριοι θα ένιωθαν γενοκτονία», είπε.

Ο Έρσιν Τατάρ αναφέρθηκε επίσης στη δήλωση του πρώην Έλληνα πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, ο οποίος φέρεται να είπε μετά την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ ότι «η ένωση έχει επιτευχθεί».

Σύμφωνα με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, “υπάρχουν οι πραγματικότητες της Κύπρου, όπως συνέβη με τους Ελληνοκύπριους, την ελληνική νοοτροπία, ότι η Κύπρος είναι ελληνικό νησί, ο Κύπριος λαός είναι μειονότητα, δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική ισότητα του κράτους.” “Με βάση την ίδια νοοτροπία, οι Έλληνες της Κύπρου είναι οι μόνοι ιδιοκτήτες της Κύπρου – των φυσικών πόρων της.”

Ο κ. Τατάρ επανέλαβε ότι οι Ελληνοκύπριοι ήταν υπεύθυνοι για το άλυτο Κυπριακό από τις συνομιλίες του 1968, προσθέτοντας ότι η ομοσπονδία στο Crans Montana είχε καταρρεύσει και δεν ήθελε μια δίκαιη λύση.

“Για όλους αυτούς τους λόγους, με την υποστήριξη της Τουρκίας, έχουμε φέρει στο προσκήνιο μια λύση βασισμένη σε δύο κυρίαρχα κράτη. Μιλάμε για τη λύση δύο κυρίαρχων κρατών, ώστε το κράτος μας να συνεχίσει να υπάρχει, έτσι ώστε ο κυρίαρχος λαός μας να μπορεί να ζει με ασφάλεια και ελεύθερη. “Και έτσι θα συνεχίσουμε να περπατάμε”, είπε.

“Η έκκλησή μου προς τον Έλληνα Πρόεδρο της Κύπρου Αναστασιάδη”, δήλωσε ο κ. Τατάρ, αναφερόμενος στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, “μην επιδιώκεις όνειρα που δεν πρόκειται να γίνουν πραγματικότητα, ανταποκρίνεσαι θετικά στην έκκλησή μας για διάλογο”. Η επιθυμία και η επιθυμία μου για το 2021 Για να βρούμε μια λύση δύο κυρίαρχων κρατών. “

Source