Τατάρ μήνυσε για δεκαέξι προσλήψεις … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Ξεχωριστές υποθέσεις για 16 προσλήψεις ατόμων καταγράφηκαν σήμερα στο “Ανώτατο Δικαστήριο” κατά του Τούρκου ηγέτη Ερσίν Τατάρ, της τουρκικής συνδικαλιστικής πλατφόρμας.

Αναφέρονται στις προσλήψεις που πραγματοποιήθηκαν από την τουρκοκυπριακή κοινότητα πριν από την εκλογή του Τατάρ και την επίσημη ανάληψη του αξιώματος, την οποία υπέγραψε ως “πρωθυπουργός”.

Ο GUven Bengihan, πρόεδρος της συντεχνίας δημοσίων υπαλλήλων του KTAMS, υπενθύμισε την υπόθεση ως «ανώτατη» και υπενθύμισε ότι ο κ. Τατάρ είχε υπογράψει την πρόσληψη ως «πρωθυπουργός» στις 22 Οκτωβρίου για να εκπληρώσει τις υποσχέσεις που είχε κάνει. Ενώ τα αποτελέσματα των «προεδρικών εκλογών» ανακοινώθηκαν από το «Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο» στις 19 Οκτωβρίου, την ίδια ημέρα έλαβε το επίσημο έγγραφο του νικητή.

Πρόκειται για προσωρινές προσλήψεις προσωπικού που έχουν πραγματοποιηθεί παράνομα έναντι ίσων ευκαιριών, πρόσθεσε, προσθέτοντας ότι η συνδικαλιστική πλατφόρμα θα είναι πάντα στην πρώτη γραμμή όταν πρόκειται για αδικίες και παρατυπίες.

Διευκρίνισε ότι δύο στους 16 απασχολούνταν στην «προεδρία» και οι άλλοι στο «τμήμα κοινωνικής ασφάλισης», «ταχυδρομείο» – παρόμοιες υπηρεσίες, σημειώνοντας ότι η σημερινή «κυβέρνηση» և ο σημερινός «πρωθυπουργός» μιλά για την έλλειψη προσωπικού և ζήτηση πληρωμής. Ωστόσο, συνέχισε, η πρόσληψη του κ. Τατάρ τερμάτισε τον αριθμό των υπαλλήλων που θα μπορούσαν να προσληφθούν ως μέρος της «κοινωνίας» βάσει ενός πρωτοκόλλου με την Τουρκία ότι μόνο ένα άτομο θα προσληφθεί για κάθε «δημόσιο υπάλληλο». “Έτσι, σύμφωνα με τον ίδιο, η πρόσληψη δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί ακόμη και στον τομέα της υγείας, κάτι που είναι επείγουσα ανάγκη λόγω της επιδημίας. “Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο όπου δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε σε άτομα που περιμένουν σε νοσοκομεία”, είπε, επικρίνοντας το γεγονός ότι το νέο νοσοκομείο στη Λευκωσία δεν έχει ανοίξει ακόμη.

Ως συνδικαλιστική πλατφόρμα, ο κ. Bingham είπε ότι στόχος τους ήταν να αναζητήσουν τα δικαιώματα των θυμάτων, να δημιουργήσουν δικαιοσύνη, να τερματίσουν την κομματική εργασία.

Πηγή: KYPE

Source