Τατάρ: το βασίλειό μας, η ανεξαρτησία μας και ο εγγυητής της Τουρκίας είναι απαραίτητες για εμάς. Πηγαίνουμε στη Γενεύη με αυτές τις σκέψεις

Ο Πρόεδρος του Ερσίν Τατάρ και ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκικής Δημοκρατίας Μεβλούτ Καβούσογλου πραγματοποίησαν κοινή συνέντευξη τύπου

Πρόεδρος Ersin Tatar, “Το βασίλειό μας, η ανεξαρτησία μας και ο εγγυητής της Τουρκίας είναι απαραίτητες για εμάς. “Θα πάμε στη Γενεύη με αυτές τις σκέψεις”, είπε.

Ο Πρόεδρος Τατάρ, η Τουρκία και η ΤΔΒΚ δήλωσαν ότι η διαπραγματευτική ομάδα πραγματοποίησε εκτεταμένη συνάντηση σήμερα το πρωί, είπε ότι έκανε τις τελευταίες πινελιές πριν από τη Γενεύη.

Δηλώνοντας ότι η Κυπριακή Δημοκρατία ενεργεί κατά των ιδρυτικών συμφωνιών, ο Πρόεδρος Ερσίν Τατάρ είπε ότι η ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι επίσης παράνομη.

Ο Τατάρ είπε: «Όταν φεύγεις από το τραπέζι, συνεχίζει στο δρόμο του ως Δημοκρατία, είμαστε υπό απομόνωση», είπε ο Τατάρ, «Αποκαλύφθηκε τώρα ότι δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία σε ομοσπονδιακή βάση και ότι θα πάμε στο τραπέζι με νέες ιδέες. “

“Η εμφάνιση νέας βούλησης και έχουν αναπτύξει μια νέα πολιτική σε συμφωνία με την Τουρκία”, δήλωσε ο Τατάρ, από το 1571 έως σήμερα έχει κάνει αναφορές στην ιστορία της Κύπρου.

Ο Πρόεδρος Τατάρ δήλωσε ότι «ο Τουρκοκύπριος λαός έχει το νόμιμο δικαίωμα να διεκδικήσει το δικό του κράτος και να συνεχίσει το δρόμο του με κυρίαρχη ισότητα».

Τατάρ “Παλαιότερες αντιλήψεις για την πιο θεμελιώδη διαφορά μας, στο παρελθόν είχαν ένα μόνο στοιχείο κυριαρχίας. Οι ιδρυτές χρησιμοποιήθηκαν κυριαρχικά εκφραζόμενοι για το κράτος αλλά ήταν σαφείς. Μετά από αυτό μπορείτε να κάνετε σχέσεις από κράτος σε κράτος. Η διασφάλιση της περιφερειακής σταθερότητας είναι επίσης πολύ σημαντική. Ο Τουρκοκύπριος λαός φροντίζει ανά πάσα στιγμή την Τουρκία. Ο εγγυητής είναι εξαιρετικά σημαντικός για εμάς. Το βασίλειό μας, η ανεξαρτησία μας και ο εγγυητής της Τουρκίας είναι απαραίτητες για εμάς. Πηγαίνουμε με αυτές τις σκέψεις στη Γενεύη “, είπε.

Source