“Τατάρ, το σχολείο έχει μεγαλώσει Ντενκτάς, οι Τούρκοι εθνικιστές, η Τουρκία αγαπά”

Στην έκθεση του Sunday Mail που δημοσιεύθηκε στη Νότια Κύπρο με τίτλο «Είναι εύκολο να δημιουργηθεί ένας παράλληλος μεταξύ Ντενκτάς και Τατάρ», ο Πρόεδρος Ερσίν Τατάρ περιέγραψε «έναν ηγέτη που σκέφτεται γρήγορα, είναι ανοιχτός σε καινοτομίες και πιστεύει ότι είναι μέρος το τουρκικό έθνος “.

Η εφημερίδα είναι επίσης ισχυρός υποστηρικτής μιας «λύσης δύο κρατών» σχετικά με τον Πρόεδρο Τατάρ. Η πολιτική καριέρα του Τατάρ ξεκίνησε σοβαρά μετά την επιστροφή του στην Κύπρο στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Κέρδισε δυναμική όταν έγινε ο ηγέτης του Κόμματος Εθνικής Ενότητας το 2018. ” Χρησιμοποίησε τις δηλώσεις του.

Στις εν λόγω ειδήσεις, “Ποιος είναι ο Τατάρ και πώς συγκρίνεται με τους Τουρκοκύπριους Προέδρους Ραούφ Ντενκτάς και Ντέρβις Έρογλου με τους οποίους μοιράζεται την πολιτική του φιλοσοφία και αξίες; Ενώ κάνετε την ερώτηση, υπάρχουν οι ακόλουθες απαντήσεις. “Και οι τρεις είναι Τούρκοι εθνικιστές και αντιπροσωπεύουν αυτήν την πλευρά του τουρκοκυπριακού πολιτικού φάσματος”.

Ενώ υπογραμμίζει ότι υπάρχουν πολλές παραλληλισμοί μεταξύ Ντενκτάς και Τατάρ στις ειδήσεις της Κυριακής αλληλογραφίας, «Το Τατάρ είναι πολύ έξυπνο, πολύ ενεργό και απλό όπως το Ντενκτάς. Πιστεύει γρήγορα, είναι καινοτόμος και δεν διστάζει να έχει νέες απόψεις. Και οι τρεις Τουρκοκύπριοι ηγέτες είναι Κεμαλιστές. Και οι τρεις εξαρτώνται πολύ από την Τουρκία και την Τουρκία. Αυτοί οι τρεις ηγέτες πιστεύουν ειλικρινά ότι είναι μέρος του τουρκικού έθνους, η επέκτασή του στην Κύπρο. Σύμφωνα με αυτούς, υπάρχει Τουρκία και Τουρκοκύπριοι στην Κύπρο από το 1571 δεν είναι μειοψηφία στο νησί. Σε σχέση με αυτό, υπάρχουν μερικές ανοιχτές κόκκινες γραμμές όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις. για όλους, ως εγγυητής της Τουρκίας στην Κύπρο είναι απαραίτητος. ” Έδωσε τις δηλώσεις του.

Αναφέρεται επίσης στις εν λόγω ειδήσεις ότι ο Πρόεδρος Τατάρ εκπαιδεύτηκε από τη σχολή σκέψης του ιδρυτή Προέδρου Ντενκτάς και ότι ο πατέρας του Ρόμστεμ Τατάρ ήταν πολιτικός και κάποιος που συνεργάστηκε πολύ στενά με τον Ντενκτάς και ότι ο Έρσιν Τατάρ μεγάλωσε με τις πολιτικές του Ντενκτάς και ιδέες. και τονίστηκε ότι κυκλοφορούν στις φλέβες του

Στο άρθρο, «Ο Ersin Tatar είναι ένας φυσικός οπαδός του Ντενκτάς. Ρίξτε μια ματιά στην ομάδα που δημιούργησε για διαπραγματεύσεις. Οι ίδιοι άνθρωποι που εργάζονται με τον Ντενκτάς. Τόσο ο Ντενκτάς όσο και ο Έρογλου δεν έκλεισαν ποτέ την πόρτα για μια ομοσπονδιακή λύση, ενώ ο Τατάρ δεν το πιστεύει. Λέει ότι αυτό το μοντέλο έχει αποτύχει για 52 χρόνια και πρέπει να εγκαταλειφθεί, πρέπει να συζητηθούν νέες ιδέες και νέα μοντέλα. περιλαμβάνονται επίσης δηλώσεις.

Source