Ταχεία ποσοστά εμβολιασμού στο Ισραήλ, το τρίτο μπλοκ ελπίζει για μια επιδημία

Ταχεία ποσοστά εμβολιασμού στο Ισραήλ, 3ο τεμάχιο – ελπίζουν να ξεφύγουν από την επιδημία τον Φεβρουάριο

Λήψη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΥΠΡΟΥ. ΕΔΩ Android για Android և ΕΔΩ για iOS

Το Ισραήλ την Κυριακή ξεκίνησε αυτό που οι αξιωματούχοι ήλπιζαν ότι θα ήταν ο τελικός αποκλεισμός του κοροναϊού, καθώς οι αρχές αύξησαν τους εμβολιασμούς με ρυθμό που είπε ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου ότι θα επιτρέψει την εξάλειψη της επιδημίας τον Φεβρουάριο.

Εάν συμβεί αυτό, θα μπορούσε να βοηθήσει την επανεκλογή του Νετανιάχου ως αποτέλεσμα ορισμένων λαθών, όπως η άρση του πρώτου αποκλεισμού, η ανακοίνωση της νίκης στις αρχές Μαΐου, οι περίεργοι περιορισμοί και τα αργά μέτρα οικονομικής βοήθειας.

Από την έναρξη των εμβολίων χθες, Κυριακή, μια εβδομάδα πριν από την κυκλοφορία τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το κεντρικό σύστημα υγείας του Ισραήλ έχει χορηγήσει 280.000 δόσεις του εμβολίου, το ταχύτερο στον κόσμο. Οι αρχές σκέφτονται να ανοίξουν σταθμούς εμβολίων όλο το 24ωρο.

Ο Νετανιάχου θέλει να διπλασιάσει το ημερήσιο ποσοστό εμβολιασμού του σε 150.000 το επόμενο Σαββατοκύριακο. Αυτό θα επιτρέψει τη χορήγηση της πρώτης και δεύτερης δόσης του εμβολίου στους ηλικιωμένους έως τα τέλη Ιανουαρίου σε άλλες ευάλωτες ομάδες, οι οποίες αποτελούν το ένα τέταρτο των 9 εκατομμυρίων ανθρώπων του Ισραήλ και αποτελούν το 95% της θνησιμότητας Covid-19. Χώρα:

«Μετά από αυτήν τη φάση, μπορούμε να βγούμε από την επιδημία του κοραναϊού, να ανοίξουμε την οικονομία, να κάνουμε πράγματα που καμία χώρα δεν μπορεί να κάνει», είπε σε τηλεοπτική ομιλία. Ο Συντηρητικός Πρωθυπουργός θα επανεκλεγεί στις εκλογές της 23ης Μαρτίου, οι οποίες ακυρώθηκαν μετά την κατάρρευση του κυβερνώντος συνασπισμού την περασμένη εβδομάδα.

Μια δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε την Κυριακή από το Ινστιτούτο Δημοκρατίας του Ισραήλ διαπίστωσε ότι το 40,8% των πολιτών αξιολόγησε θετικά την κυβέρνηση στην ανάπτυξη των ιατρικών πτυχών της κρίσης, ενώ το 32,2% δήλωσε ότι ήταν αρνητική. Οικονομικά, το 52,8% έχει αρνητική γνώμη, 19 μόνο το 19,7% – θετικό.

Ο αποκλεισμός, ο οποίος ξεκίνησε χθες και είναι ο τρίτος στη χώρα, θα διαρκέσει τουλάχιστον τρεις εβδομάδες και στοχεύει στη μείωση της εξάπλωσης του ιού, ο οποίος επί του παρόντος διπλασιάζεται σε δύο εβδομάδες, ανέφερε το υπουργείο Υγείας. Τα εμβόλια σημαίνουν “υπάρχει μια πολύ καλή πιθανότητα να είναι αυτός ο τελευταίος αποκλεισμός μας”, δήλωσε ο Σάρον Άρλου Πις, επικεφαλής της υπηρεσίας υγείας του υπουργείου. Το εβραϊκό κράτος έχει μέχρι στιγμής καταγράψει 400.000 περιπτώσεις Covid-19 – 3.210 θανάτους λόγω της ασθένειας.

Πηγή: KYPE

Source