Τα έθνη της ΕΕ ξεκινούν εκστρατεία εμβολιασμού

Βρυξέλλες, 27 Δεκεμβρίου (UNI) Τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ξεκίνησαν την Κυριακή το πρόγραμμα ανοσοποίησης σε ολόκληρο το σύνολο κατά του COVID-19, χρησιμοποιώντας εμβόλια που αναπτύχθηκαν από την Pfizer και την BioNTech.

Οι περισσότερες χώρες έχουν ξεκινήσει με τον εμβολιασμό των ιατρών και των ηλικιωμένων, τα προγράμματα μαζικής ανοσοποίησης που στοχεύουν τα άλλα τμήματα του πληθυσμού θα ξεκινήσουν τον Ιανουάριο.

Τα έθνη της ΕΕ έλαβαν τις πρώτες αποστολές του εμβολίου στις 26 Δεκεμβρίου, μετά την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η Ιταλία, η οποία υπήρξε μια από τις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από το μπλοκ ξεκίνησε την εκστρατεία εμβολιάζοντας πρώτα τρεις υπαλλήλους του Εθνικού Ινστιτούτου Λιαζάρων Σπαλαντζάνη για τις Λοιμώδεις Νόσους στη Ρώμη, το οποίο αντιμετώπισε τους πρώτους ασθενείς με COVID-19 τον Ιανουάριο.

Ο Ειδικός Επίτροπος για την έκτακτη ανάγκη COVID-19 Domenico Arcuri χαρακτήρισε τους πρώτους εμβολιασμούς «συμβολικούς» και τους συνέκρινε με τις «ακτίνες του φωτός μετά από μια μακρά νύχτα».

Το πρώτο άτομο της Ισπανίας που έλαβε το πυροβολισμό Pfizer / BioNTech ήταν ένας 96χρονος κάτοικος ενός γηροκομείου, ανέφερε ο τηλεοπτικός οργανισμός του TVE.

Στην Αυστρία, ήταν μια 84χρονη γυναίκα που ήταν η πρώτη που έλαβε τη δόση.

Η Τσεχική Δημοκρατία ξεκίνησε το πρόγραμμα ανοσοποίησης εμβολιάζοντας πρώτα τον Πρωθυπουργό της Αντρέι Μπάμπη.

Η Λιθουανία, η Πολωνία, η Κύπρος συγκαταλέγονται μεταξύ των πολλών χωρών που έχουν αποφασίσει να δώσουν προτεραιότητα στο ιατρικό προσωπικό, ιδίως σε εκείνες που εργάζεστε σε θαλάμους COVID-19, τμήματα έκτακτης ανάγκης και μονάδες εντατικής θεραπείας.

UNI XC RKM SHK1743

.Source