Τα αγγλικά θα διαγραφούν ως επίσημη γλώσσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Τα αγγλικά θα μπορούσαν να διαγραφούν ως επίσημη γλώσσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο αποχωρεί από το μπλοκ μετά την εμπορική συμφωνία Brexit.

Ο Ευρωπαίος και Σκωτσέζος ανταποκριτής υποθέσεων Udo Seiwert-Fauti ισχυρίζεται ότι η γλώσσα πρόκειται να υποβαθμιστεί σε «γλώσσα εργασίας» αφού τα κράτη μέλη επέλεξαν να μην τη χρησιμοποιήσουν για μεταφράσεις εγγράφων.

Η Μάλτα λαμβάνει επιπλέον αντίγραφα στα Μαλτέζικα, η Κύπρος στα Ελληνικά, και η Δημοκρατία της Ιρλανδίας ζήτησε τεκμηρίωση της Γαελικής.

Είπε στη Σκωτία Εθνικός εφημερίδα: «Εάν αυτοί οι κανονισμοί εξακολουθούν να λειτουργούν και πρέπει να τηρηθούν, και δεν έχω ακούσει ακόμη διαφορετικά, τα αγγλικά θα είναι μόνο μια γλώσσα εργασίας για να μιλούν μεταξύ τους εντός της ΕΕ, αλλά θα λήξουν ως η επίσημη γλώσσα της ΕΕ».

Αλλά τα αγγλικά θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούνται στο Συμβούλιο της Ευρώπης (CoE) όπου το Ηνωμένο Βασίλειο παραμένει πληρωμένο μέλος.

«Τα αγγλικά και τα γαλλικά είναι οι επίσημες γλώσσες και το Ηνωμένο Βασίλειο εξακολουθεί να είναι ένα πλήρες κράτος μέλος. Στις αρχές Ιανουαρίου, το Ηνωμένο Βασίλειο θα πληρώσει περίπου 20 εκατομμύρια ευρώ (18,1 εκατομμύρια λίρες) στον προϋπολογισμό του CoE. Η σημαία του Ηνωμένου Βασιλείου εξακολουθεί να φέρει – εάν εγκαταλείψετε το κτίριο του CoE είναι στην άκρη δεξιά – και συμφωνούν να ακολουθήσουν τις ποινές του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΣΔΑ) και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. “


Μπορεί επίσης να θέλετε να παρακολουθήσετε:


Υπάρχουν εικασίες ότι τα Γαλλικά θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν τα Αγγλικά, με τη δεύτερη γλώσσα των κρατών μελών και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που εκδίδει η Επιτροπή, τουλάχιστον το 80% των υπαλλήλων της Επιτροπής μιλούν γαλλικά ως πρώτη, δεύτερη ή τρίτη γλώσσα.

Γίνετε υποστηρικτής

Ο Νέος Ευρωπαίος είναι περήφανος για τη δημοσιογραφία του και ελπίζουμε να είστε περήφανοι και για αυτό. Πιστεύουμε ότι η φωνή μας είναι σημαντική – τόσο για την εκπροσώπηση της προοπτικής της ΕΕ όσο και για την εξισορρόπηση των ακροδεξιών άκρων του μεγάλου εθνικού τύπου του Ηνωμένου Βασιλείου. Εάν εκτιμάτε αυτό που κάνουμε, μπορείτε να μας βοηθήσετε συμβάλλοντας στο κόστος της δημοσιογραφίας μας

Γίνετε υποστηρικτής

Source