Τα αντικαταθλιπτικά φάρμακα μειώνουν τη σοβαρότητα του κοροναϊού

Μια μελέτη από Γάλλους επιστήμονες έχει δείξει ότι οι δραστικές χημικές ουσίες σε ορισμένα φάρμακα κατάθλιψης μπορούν να αποτρέψουν τον ιό Covid-19 να είναι σοβαρός και σοβαρός σε ασθενείς.

Στην έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Molecular Pyschiatry, ορισμένες από τις μελέτες και τα πειράματα στη Γαλλία τέθηκαν στο επίκεντρο.

Στη μελέτη, η οποία επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι το επιχείρημα δεν ήταν επιστημονικά καθορισμένο, αναφέρθηκε ότι οι δραστικές χημικές ουσίες σε ορισμένα φάρμακα κατάθλιψης είναι πιθανό να μειώσουν τη σοβαρότητα του ιού Covid-19.

Ο γιατρός Nicolas Hoertel, εργαζόμενος ως ψυχίατρος στο Παρίσι, ξεκίνησε τη μελέτη τον Μάρτιο του περασμένου έτους, όταν πολύ λίγοι από τους ασθενείς Covid-19 που βρίσκονταν υπό θεραπεία στο νοσοκομείο όπου εργαζόταν είχαν ψυχιατρικά προβλήματα και με τις δραστικές χημικές ουσίες (μόρια) στο φάρμακα που ελήφθησαν κατά της κατάθλιψης, της νόσου Covid-19. άρχισε να εξερευνά τον παράλληλο αγώνα.

Ως αποτέλεσμα της έρευνάς του σε 7 χιλιάδες ασθενείς Covid-19, ο Γάλλος γιατρός διαπίστωσε ότι ο αριθμός εκείνων που έλαβαν φάρμακα κατάθλιψης, κατάπιε πολύ λίγο χώρο σε αυτήν την ομάδα και εκείνων που μεταφέρθηκαν σε εντατική θεραπεία μετά τη λήψη φαρμάκων κατάθλιψης και που πέθανε κατά το ήμισυ χαμηλότερο από τους άλλους.

Καθώς η έρευνα προχώρησε, αποδείχθηκε ότι ακόμη και αν όχι όλα τα φάρμακα κατάθλιψης, χάρη στα 5 μόρια που πωλήθηκαν με το όνομα Prozac και περιλάμβαναν, συμπεριλαμβανομένης της φλουοξετίνης, εκείνοι που έπαιρναν κάποια φάρμακα κατάθλιψης δεν είχαν τη δυνατότητα να περάσουν σκληρά το Covid-19.

Στη μελέτη, επισημάνθηκε ότι τα πειράματα που πραγματοποιήθηκαν στις ΗΠΑ αποκάλυψαν επίσης τις προληπτικές και θεραπευτικές ιδιότητες αυτών των μορίων έναντι του Covid-19.

.Source