Τα ασιατικά χρηματιστήρια τιμολογούν τον αυξανόμενο αριθμό περιπτώσεων

Οι μετοχές της Ασίας-Ειρηνικού διαπραγματεύονται την Τετάρτη Κορωνοϊός με την οικονομική προοπτική και την αντίληψη των επενδυτών στην Ινδία. Το Ινδικό Χρηματιστήριο είναι κλειστό σήμερα για διακοπές.

Οι απώλειες στους δείκτες Nikkei 225 και Topix έφτασαν το 2% στην Ιαπωνία, ενώ τα κόκκινα ήταν κυρίαρχα στο Χονγκ Κονγκ και την Κίνα.

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Subaru ανακοίνωσε ότι αναστέλλει προσωρινά την παραγωγή στις εγκαταστάσεις της στις Η.Π.Α. λόγω προβλήματος προμήθειας τσιπ ημιαγωγών. Σύμφωνα με τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό NHK, μετά την αυξημένη ζήτηση τσιπ για smartphone και εξοπλισμό δικτύου 5G, οι κατασκευαστές αυτοκινήτων συνεχίζουν να υποφέρουν από έλλειψη προσφοράς.

Η Subaru ανακοίνωσε ότι αναστέλλει την παραγωγή στις εγκαταστάσεις της στην πολιτεία της Ιντιάνα των ΗΠΑ, λόγω ενός προβλήματος στην προμήθεια τσιπ που χρησιμοποιούνται σε συστήματα κινητήρων και φρένων. Το εργοστάσιο, του οποίου η παραγωγή είχε ανασταλεί μέχρι το τέλος Απριλίου, αντιπροσωπεύει το 40% του συνολικού όγκου παραγωγής της εταιρείας εντός και εκτός της Ιαπωνίας.

Έχει αναφερθεί ότι ο Κινέζος Πρόεδρος Xi Jinping θα παρευρεθεί στη Σύνοδο Κορυφής για το Κλίμα μετά από πρόσκληση του Προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν. Στο πλαίσιο των προετοιμασιών για τη σύνοδο κορυφής, ο Τζον Κέρι, ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για το κλίμα, πραγματοποίησε μια τετραήμερη επίσκεψη στην Κίνα την περασμένη εβδομάδα.

Το χρηματιστήριο της Αυστραλίας S & P / ASX 200 μειώθηκε 1,3 τοις εκατό. Οι λιανικές πωλήσεις στη χώρα αυξήθηκαν 1,4% το Μάρτιο σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο.

.Source