Τα γεγονότα που οδήγησαν στη σύλληψη του Λινγκάδη-Ταϊλάνδης … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο οποίος συνελήφθη με ένταλμα που εκδόθηκε από το δικαστικό σώμα, θα κληθεί τώρα ενώπιον του ανακριτή για να απαντήσει στους φρικτούς ισχυρισμούς ότι κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων, πράγμα που δικαιολογεί το έγκλημα του σειριακού βιασμού.

Ο κατηγορούμενος σκηνοθέτης θα μεταφερθεί στον ανακριτή αύριο, όπου, όπως αναμενόταν, θα ζητήσει προθεσμία για την προετοιμασία συγγνώμης. Μέχρι τότε, θα παραμείνει υπό κράτηση στο Τμήμα Γενικής Αστυνομίας.

Τα δηλωθέντα εγκλήματα δεν έχουν καταστεί καταστατικοί περιορισμοί

Η σοβαρή κατηγορία εναντίον του σκηνοθέτη, ο σειριακός βιασμός, για τον οποίο τον κατήγγειλε ο εισαγγελέας, βασίστηκε σε τουλάχιστον δύο περιστατικά βιασμού. Τα θύματα, που φέρεται να καταθέτουν στο εισαγγελέα, δέχτηκαν σεξουαλική επίθεση από τους κατηγορούμενους.

Τα εγκλήματα που περιέγραψαν στις δηλώσεις τους είναι «ζωντανά», δηλαδή δεν αναγνωρίστηκαν ως έχουν λήξει. Έτσι, άνοιξε ο δρόμος για τους εισαγγελείς να προβούν σε πιο δραστικές ενέργειες, πρώτα απ ‘όλα «δένοντας» τα αποδεικτικά στοιχεία με τις μαρτυρίες μαρτύρων, οι οποίες «έκαψαν» κυριολεκτικά τον κατηγορούμενο διευθυντή.

Η «υπόθεση Λινγκάδης» τέθηκε υπό το «μικροσκόπιο» του εισαγγελέα, αφού δύο ενήλικες άντρες κατέθεσαν δύο αγωγές εναντίον του σήμερα, κατηγορώντας τον για βιασμό.

Τι λέει η πρώτη αγωγή;

Η πρώτη αγωγή κατατέθηκε από έναν 40χρονο άνδρα που ζει στο εξωτερικό, ο οποίος έχει ήδη μιλήσει δημόσια για την τρομερή εμπειρία του με τον σκηνοθέτη. Κατά τη διάρκεια της δίκης του, αυτός ο άντρας αναφέρει ότι γνώρισε τον Δημήτρη Λιγνάδη σε ηλικία 15 ετών πίσω από τα παρασκήνια μιας θεατρικής παράστασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στράφηκε εναντίον του ηθοποιού για εγκλήματα όπως ο βιασμός, η αποπλάνηση και η κατάχρηση της ασεβείας. Ωστόσο, αν και οι ειδικές ενέργειες έχουν καθυστερήσει, ο ενάγων αναφέρθηκε επίσης σε άλλη υπόθεση βιασμού από τον σκηνοθέτη που έχει κατηγορηθεί. Σε αυτήν την περίπτωση, ο εισαγγελέας κάλεσε το θύμα να επιβεβαιώσει, σύμφωνα με τις πληροφορίες, τον κατηγορούμενο στην 40χρονη αγωγή, καθώς και το τι είχε υποφέρει. Αλλά το πιο σημαντικό πράγμα κατά τη διάρκεια της έρευνας ήταν ότι το έγκλημα που ανέφερε δεν αναγνωρίστηκε όπως απαιτείται από το νόμο.

Η εξέλιξη της έρευνας αυτή τη στιγμή έχει κάτι κοινό με την υπόθεση της Σόφιας Μπεκατόρου, η οποία, παρόλο που ανέφερε ένα έγκλημα που δεν είχε χρονικό όριο για βιασμό, παρόλα αυτά αναφέρθηκε σε άλλη περίπτωση όπου το καταστατικό των περιορισμών δεν είχε λήξει. Αυτή είναι η περίπτωση του προπονητή να βιάζει έναν 11χρονο αθλητή ιστιοπλοΐας, ο οποίος καταδικάστηκε σε προσωρινή κράτηση αφού συνελήφθη και ζήτησε συγγνώμη από τον ανακριτή.

Η δεύτερη δοκιμή

Αλλά την περασμένη Παρασκευή, η εισαγγελία κατέθεσε μια δεύτερη αγωγή εναντίον του Δημήτρη Λιγνάδη στο εισαγγελέα, κατηγορώντας «βιασμό». Η αγωγή κατατέθηκε σήμερα από έναν 25χρονο άνδρα για να δώσει νέα ώθηση στην έρευνα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ως αποτέλεσμα συγκεκριμένης δίκης το 2010, αναφέρθηκε έγκλημα βιασμού, δηλαδή έγκλημα που παραμένει «ζωντανό». Ο ενάγων, ο οποίος δεν έχει καμία σχέση με το θέατρο, φέρεται να βιάστηκε από διάσημο ηθοποιό-σκηνοθέτη σε ηλικία 14 ετών, μαθητή του 2ου γυμνασίου.

Ο 25χρονος ενάγων ανέφερε ότι ο ηθοποιός-σκηνοθέτης τον πλησίασε στην περιοχή του Μεταξουργείου, υποσχόμενος ότι θα τον βοηθήσει να εμφανιστεί στον τομέα της τέχνης, δείχνοντας τον κύκλο των γνωστών του. Δηλώνει ότι αυτός και ο εγκληματίας του συχνά πήγαιναν σε συναυλίες, και στο τέλος ο κατηγορούμενος τον βίασε στο σπίτι του. Το θύμα λέγεται ότι είναι ανήλικος που έγινε δεκτός στο σπίτι του από τον Δημήτρη Λινγκάδη.

Καταθέσεις:

Οι μεθοδικά διωγμένοι φορείς του Σιωπηλού, καταθέτοντας αγωγές και παραμένουν μυστικό, άρχισαν να ανακρίνουν έναν αριθμό μαρτύρων που έφεραν βασικά στοιχεία στη δικαιοσύνη. Τα αποδεικτικά στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από τους εισαγγελείς του Πρωτοδικείου, Κώστα Σπυρόπουλο και Νίκο Στεφανάτο, οδήγησαν στη δίωξη του Δημήτρη Λιγνάδη για το έγκλημα του σειριακού βιασμού.

Ωστόσο, η κατάθεση των μαρτύρων ήταν καθοριστική – το γεγονός ότι συνέβαλαν στη δράση του κατηγορουμένου. Μια από αυτές τις δηλώσεις φέρεται να έγινε χθες το βράδυ στο γραφείο του εισαγγελέα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η κατάθεση δόθηκε από έναν νεαρό άνδρα που επιβεβαίωσε τις πολυάριθμες καταγγελίες του 25χρονου νεαρού άνδρα, ο οποίος κατέθεσε την πρώτη αγωγή εναντίον του Δ. Λιννάδη. Ο εν λόγω μάρτυρας ισχυρίστηκε ότι ο 25χρονος ενάγων έλεγε την αλήθεια για τον βιασμό του από τον σκηνοθέτη. Σύμφωνα με τον ίδιο, το σπίτι του σκηνοθέτη βρέθηκε μαζί με τους άλλους συνομηλίκους του ενάγοντος. Σύμφωνα με τον μάρτυρα, ο Δ. Ο Λιγνάδης τους πρόσφερε αλκοόλ και στη συνέχεια πρότεινε ότι όλοι κάνουν σεξ μαζί.

Λέγεται ότι μια γυναίκα μάρτυρας κατέθεσε στο γραφείο του εισαγγελέα. Αυτό το άτομο δεν ανήκει στον κύκλο των θυμάτων և, σύμφωνα με τις πληροφορίες, γνώριζε κάποιες λεπτομέρειες σχετικά με τις καταγγελίες κατά του σκηνοθέτη.

Πηγή: protothema.gr

Source