Τα γραφεία καφέ, εστιατορίων και στοιχημάτων θα κλείσουν στις 21:00!

Η σειρά μέτρων, συμπεριλαμβανομένης της απόφασης της Ανώτατης Επιτροπής για τις μεταδοτικές ασθένειες, η οποία αναφέρει ότι “εγκαταστάσεις όπως εστιατόρια, καφετέριες και γραφεία στοιχημάτων θα είναι κλειστά από τις 21:00 έως τις 4 Ιανουαρίου και ότι θα πραγματοποιηθούν μόνο υπηρεσίες απομάκρυνσης”, δημοσιεύθηκε στην Επίσημη Εφημερίδα με “καθυστέρηση μίας ημέρας”. δημοσιεύθηκε και τέθηκε σε ισχύ.

Επέστησε την προσοχή ότι οι αποφάσεις τέθηκαν σε ισχύ μετά τη σύνοδο του Συμβουλίου Υπουργών.

Αυτές οι αποφάσεις αναμενόταν να δημοσιευτούν στην Επίσημη Εφημερίδα χθες το βράδυ.

Λόγω της ανακοίνωσης της απόφασης, αλλά δεν δημοσιεύτηκαν στην Επίσημη Εφημερίδα, ορισμένες επιχειρήσεις έκλεισαν τα παραθυρόφυλά τους μετά τις 21:00 χθες το απόγευμα και μερικές συνέχισαν να εργάζονται.

Οι επιχειρήσεις που παρέμειναν ανοιχτές δεν υπόκεινται σε κυρώσεις επειδή οι αποφάσεις δεν δημοσιεύθηκαν στην Επίσημη Εφημερίδα.

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΣΤΑ ΑΝΟΙΚΤΑ

Με τη δημοσίευση της απόφασης στην Επίσημη Εφημερίδα σήμερα, θα επιβληθούν ποινικές διαδικασίες σε όλα τα καφέ, εστιατόρια, ζαχαροπλαστεία, γραφεία στοιχημάτων, κομμωτήρια, κέντρα ομορφιάς, αίθουσες μασάζ, γυμναστήρια, πίτα, καταστήματα κουλούρι και κομμωτήρια που παραμένουν ανοιχτά μετά τις 21:00 απόψε. .

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ …

Οι αποφάσεις της Ανώτατης Επιτροπής των Λοιμωδών Νοσημάτων, οι οποίες ανακοινώθηκαν από χθες, αλλά δεν δημοσιεύθηκαν στην Επίσημη Εφημερίδα λόγω της διαφωνίας μεταξύ του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Υγείας, έχουν ως εξής:

  1. Από τις 29 Δεκεμβρίου 2020, μετά τις 21:00, αποφασίστηκε να σταματήσουν οι δραστηριότητες στους τομείς του καφέ, του εστιατορίου, του ζαχαροπλαστείου, του στοιχήματος, του κομμωτηρίου, του κέντρου ομορφιάς, της αίθουσας μασάζ, του γυμναστηρίου, της πίτας, του κουλούρι, του κουρείου. Ωστόσο, κρίθηκε σκόπιμο μόνο οι υπηρεσίες απογείωσης να παραμένουν ανοιχτές μετά τις 21:00.
  2. Η απόφαση για το κλείσιμο ταβέρνων, μπαρ, κλαμπ και παρόμοιων χώρων ψυχαγωγίας έχει παραταθεί έως τις 4 Ιανουαρίου 2021.
  3. Κρίθηκε απαραίτητο να επαναληφθεί η απόφαση που κάναμε προηγουμένως σχετικά με την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και τα προγράμματα ψυχαγωγίας. Και συγκεκριμένα; Παραμονή Πρωτοχρονιάς κ.λπ. που θα πραγματοποιηθεί στο δρόμο και στο εσωτερικό Αποφασίστηκε να μην πραγματοποιηθούν όλα τα είδη ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων και επίσης να μην πραγματοποιηθούν οι τελετές για το άνοιγμα του χώρου εργασίας έως τις 04.01.2021
  4. Η απόφαση για τον τομέα των μεταφορών επαναξιολογείται και τα λεωφορεία, τα λεωφορεία, τα ταξί κ.λπ. Αποφασίστηκε ότι τα οχήματα που εκτελούν μεταφορά δεν μεταφέρουν τους επιβάτες στην πλευρά του οδηγού, και οι επιβάτες σε λεωφορεία και λεωφορεία θα πρέπει να μεταφέρουν επιβάτες με διάταξη καθίσματος έτσι ώστε ένα από τα πίσω καθίσματα του καθίσματος του οδηγού να είναι άδειο και η απόφαση που ελήφθη νωρίτερα θα τροποποιηθεί προς αυτή την κατεύθυνση.
  5. Αποφασίστηκε να παραταθεί η απόφαση σχετικά με την αναστολή συμμετοχών χωρίς καραντίνα για 3 ημέρες ή λιγότερο, προκειμένου να εισέλθουν στη χώρα μας με πτήσεις τσάρτερ, ιδιωτικά αεροσκάφη, προγραμματισμένες πτήσεις και πλοία, που δημοσιεύθηκαν στην Επίσημη Εφημερίδα και είχαν αναφερθεί προηγουμένως.
  6. Κρίθηκε σκόπιμο να επιτραπεί στους υπαλλήλους του ΟΗΕ, της ΕΕ, των βρετανικών αρχών, της ζώνης ασφαλείας και της ειρηνευτικής δύναμης να περάσουν από τις πύλες των συνόρων, υπό την προϋπόθεση ότι τεκμηριώνουν αρνητικές δοκιμές PCR που πραγματοποιήθηκαν την τελευταία εβδομάδα.

.Source