Τα δημοφιλή σημεία διακοπών που αναζητούσαν οι Βρετανοί το 2020

Η Τενερίφη βρίσκεται στην πρώτη θέση της λίστας Yahoo UK με τους πιο δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς του 2020 (Getty)
Η Τενερίφη βρίσκεται στην πρώτη θέση της λίστας Yahoo UK με τους πιο δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς του 2020 (Getty)

Όταν κοιτάξουμε πίσω το 2020, θα θυμόμαστε πάντα ως το έτος που συλλέξαμε συλλογικά.

Για πολλούς, τυχόν ταξιδιωτικά σχέδια που είχαν είχαν ακυρωθεί γρήγορα τον Μάρτιο, όταν το coronavirus έφτασε στο Ηνωμένο Βασίλειο και μπήκαμε στο πρώτο μας κλείδωμα σε εθνικό επίπεδο.

Διαβάστε περισσότερα: Οι ειδικοί αποκαλύπτουν την καλύτερη στιγμή για να κλείσετε τις διακοπές σας στο 2021 (και πού να πάτε)

Ενώ προσπαθήσαμε να κάνουμε κράτηση σε διαμονές όταν οι περιορισμοί μειώθηκαν στις αρχές Ιουλίου, εξακολουθούσαμε να κρατάμε μια φλόγα στην κλασική ευρωπαϊκή καλοκαιρινή απόδραση.

Οι Βρετανοί εξακολουθούσαν να αναζητούν διακοπές στο εξωτερικό φέτος με την Τενερίφη να είναι κορυφαία Yahoo UK λίστα με τους προορισμούς με τις περισσότερες αναζητήσεις το 2020.

Ισπανικοί προορισμοί όπως η Τενερίφη και ο Μπενιντόρμ εμφανίζονται στη λίστα (Getty)
Ισπανικοί προορισμοί όπως η Τενερίφη και ο Μπενιντόρμ εμφανίζονται στη λίστα (Getty)

Φαίνεται ότι οι Βρετανοί ήταν πρόθυμοι να ξεφύγουν από το νησί των Καναρίων Νήσων και να απολαύσουν τον πολύ απαραίτητο ήλιο.

Τον Ιούνιο, η Ισπανία δήλωσε ότι «δεν» συζητούσε έναν ταξιδιωτικό διάδρομο με το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά προστέθηκε στη λίστα διαδρόμων του Ηνωμένου Βασιλείου αργότερα το καλοκαίρι.

Οι Κανάριοι Νήσοι άνοιξαν αργότερα έναν ταξιδιωτικό διάδρομο με το Ηνωμένο Βασίλειο τον Οκτώβριο, αλλά το Ηνωμένο Βασίλειο τον κατάργησε στη συνέχεια από τον κατάλογο χωρίς καραντίνα στις 12 Δεκεμβρίου μετά από αύξηση των περιπτώσεων.

Η Τενερίφη παρακολουθήθηκε στενά από τη Μάλτα στη λίστα Yahoo με τους πιο δημοφιλείς προορισμούς. Το νησιωτικό έθνος προστέθηκε και στη συνέχεια αφαιρέθηκε από τη λίστα χωρίς καραντίνα του Ηνωμένου Βασιλείου το καλοκαίρι.

Ωστόσο, τα σημεία παραμονής εμφανίστηκαν πολύ περισσότερο από το συνηθισμένο στη λίστα.

Η Κορνουάλη, το Μπλάκπουλ και το Νησί του Γουάιτ ολοκλήρωσαν τους πέντε πιο δημοφιλείς προορισμούς ταξιδιού φέτος, παράλληλα με τις μάζες των Βρετανών που κατευθύνθηκαν στην παραλία το καλοκαίρι – θυμηθείτε πότε υποψιάστηκε ότι 100.000 παραθεριστές συγκεντρώθηκαν στο Μπόρνμουθ το η μέση ενός θερμού κύματος;

Διαβάστε περισσότερα: Οι τουρίστες στην Ευρώπη θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν “υψηλό” ιατρικούς λογαριασμούς εντός εβδομάδων

Στην πραγματικότητα, οι προορισμοί του Ηνωμένου Βασιλείου αντιπροσωπεύουν σχεδόν τα μισά από τα πιο δημοφιλή σημεία φέτος με τη Σκωτία, το Whitby, το Northumberland, το Newquay, το Cumbria και το Jersey να εμφανίζονται επίσης στα κορυφαία 20.

Το Staycations ήταν μια δημοφιλής επιλογή διακοπών για τους Βρετανούς φέτος. (Getty)
Το Staycations ήταν μια δημοφιλής επιλογή διακοπών για τους Βρετανούς φέτος. (Getty)

Τα καλοκαιρινά φαβορί όπως το Μπενιντόρμ, η Τουρκία, η Κύπρος και η Ελλάδα εμφανίστηκαν επίσης καθώς λαχταρούσαμε, συλλογικά, για μια βουτιά στο Med.

Η Ελλάδα, ήταν ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στο εξωτερικό για να ηγηθούν οι Βρετανοί φέτος, καθώς παρέμεινε ταξιδιωτικός διάδρομος για το μεγαλύτερο μέρος του καλοκαιριού προτού καταργηθεί από τη λίστα τον Νοέμβριο (απαγορεύστε μερικά από τα νησιά της).

Οι απομακρυσμένοι προορισμοί όπως η Αυστραλία, οι Μαλδίβες και η Καραϊβική εμφανίστηκαν επίσης, αντανακλώντας την επιθυμία μας για εύκρατες διακοπές.

Διαβάστε περισσότερα: Έτσι θα αλλάξει το ταξίδι στην ΕΕ μετά το Brexit

Η Αυστραλία εφαρμόζει αυστηρές πολιτικές άφιξης εδώ και λίγο καιρό, με την είσοδο να επιτρέπεται μόνο σε Αυστραλούς πολίτες και κατοίκους.

Δεν απαιτείται καραντίνα για Βρετανούς που επιστρέφουν από τις Μαλδίβες και επιλεγμένες χώρες της Καραϊβικής, αλλά οι περισσότεροι ταξιδιώτες θα πρέπει να παρουσιάσουν αρνητικές δοκιμές κοραναϊού κατά την άφιξή τους σε αυτούς τους προορισμούς.

Ενώ οι διακοπές ήταν λίγο πολύ μια διαγραφή το 2020, με την πρώτη διάθεση του εμβολίου Pfizer COVID-19 να αρχίζει να λαμβάνει χώρα, το 2021 φαίνεται ήδη πιο ελπιδοφόρο.

Οι κορυφαίοι 20 πιο δημοφιλείς ταξιδιωτικοί προορισμοί στο Yahoo UK το 2020:

 1. Τενερίφη

 2. Μάλτα

 3. Κορνουάλη

 4. Μπλάκπουλ

 5. Νήσος Γουάιτ

 6. Τουρκία

 7. Γουίτμπι

 8. Αυστραλία

 9. Μπενιντόρμ

 10. Σκωτία

 11. Νιούκι

 12. Μαλδίβες

 13. Κύπρος

 14. Νορθάμπερλαντ

 15. Ελλάδα

 16. Cumbria

 17. Βαλκανία

 18. Φανέλα

 19. Τορεμολίνος

 20. Καραϊβική

Εγγραφείτε στο newsletter μας
Εγγραφείτε στο newsletter μας

Παρακολουθήστε: Γιατί οι Βρετανοί θα λάβουν επιπλέον αργίες το 2022

Source