Τα διαβατήρια είναι έτοιμα, παρακαλώ! Οι ταξιδιώτες της ΕΕ προετοιμάζονται για αλλαγές στο Brexit

Τα εθνικά δελτία ταυτότητας δεν θα ισχύουν πλέον για πολίτες της ΕΕ που ταξιδεύουν στη Βρετανία από τον Οκτώβριο, δήλωσε εκπρόσωπος του Αεροδρομίου των Βρυξελλών την Τρίτη (29 Δεκεμβρίου), με υποχρεωτικά διαβατήρια μία από τις μικρές αλλαγές σύμφωνα με τους κανόνες μετά το Brexit.

Μιλώντας λίγες μέρες πριν η ΕΕ και η Βρετανία ξεκινήσουν ένα νέο κεφάλαιο στις σχέσεις τους την 1η Ιανουαρίου, που σημαίνει τερματισμό της ελεύθερης κυκλοφορίας, ο Ihsane Chioua Lekhli είπε ότι οι Βρετανοί πολίτες θα πρέπει τώρα να κάνουν ουρά με άλλους πολίτες εκτός ΕΕ.

Επίσης, δεν θα μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν βιομετρικές πύλες διαβατηρίων κατά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, είπε.

«Πρέπει να αγοράσουμε διαβατήριο. Αυτό είναι το μόνο κακό πράγμα. Εκτός από αυτό, δεν υπάρχει τίποτα άλλο να ανησυχείτε », δήλωσε ο Βέλγος μηχανικός Αμίντ Χασίμι, καθώς ετοιμάζεται να επιβιβαστεί σε τρένο Eurostar με τη γυναίκα και το παιδί του.

Πηγαίνοντας επίσης στη Βρετανία, ο Βέλγος καλλιτέχνης Alexander Hellebaut είπε ότι θα πρέπει να ελέγξει ότι είναι σύμφωνος με τον τελωνειακό κανονισμό της Βρετανίας πριν από τα μελλοντικά του ταξίδια στο Λονδίνο.

«Υποθέτω ότι θα πρέπει απλώς να γνωρίζω ότι δεν έχω κρέας και γαλακτοκομικά προϊόντα. Αυτό είναι το μόνο πράγμα. Είναι κρίμα γιατί το τυρί είναι πολύ καλύτερο στο Βέλγιο, όπως όλοι γνωρίζουν », είπε.

Η Βρετανία εγκατέλειψε επίσημα την ΕΕ πριν από ένα χρόνο και η νέα συμφωνία εταιρικής σχέσης θα ρυθμίσει τους δεσμούς από την 1η Ιανουαρίου για όλα, από το εμπόριο έως τις μεταφορές, τους ενεργειακούς δεσμούς και την αλιεία.

Η συμφωνία θα τεθεί σε ισχύ έως τα τέλη Φεβρουαρίου, εν αναμονή της τελικής έγκρισης από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που θα την καταστήσει μόνιμη.

(Reuters)

Τα διαβατήρια είναι έτοιμα, παρακαλώ! Οι ταξιδιώτες της ΕΕ προετοιμάζονται για αλλαγές στο Brexit

Source