«Τα δικαιώματα, τα ενδιαφέροντα και τα συμφέροντά μας στην γαλάζια πατρίδα μας, συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου και της γύρω περιοχής, προστατεύονται επίσης με αποφασιστικότητα και αποφασιστικότητα» – BRTK

Ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλούσι Ακάρ είπε: «Τα δικαιώματα, τα συμφέροντα και τα συμφέροντά μας στην γαλάζια πατρίδα μας, συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου και της γύρω περιοχής, προστατεύονται επίσης με αποφασιστικότητα και αποφασιστικότητα. Ως εγγυητική χώρα, θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα δικά μας δικαιώματα καθώς και τα δικαιώματα των κυπρίων αδελφών και αδελφών μας στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χούλουσι Ακάρ δημοσίευσε ένα συγχαρητήριο μήνυμα για το νέο έτος.

Ο Akar, στο μήνυμά του, δήλωσε ότι ως οικογένεια του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ετοιμάζονται για το 2021 με αυξανόμενο κίνητρο, αφήνοντας πίσω τους ένα χρόνο κατά τον οποίο προσπάθησαν να εκπληρώσουν τα καθήκοντά τους με σοβαρότητα, ειλικρίνεια, διάλογο και συντονισμό.

Υπογραμμίζοντας ότι περνούν μια ευαίσθητη περίοδο κατά την οποία οι κίνδυνοι και οι απειλές έχουν αυξηθεί παγκοσμίως και η γενική κατάσταση έχει γίνει ακόμη πιο δραματική με τον νέο τύπο επιδημίας κοροναϊού (Kovid-19), δήλωσε ο Akar: «Σε μια τέτοια περίοδο, διασφαλίζουμε την ασφάλεια της χώρας μας, της γαλάζιας πατρίδας μας, των ουρανών μας και 83 εκατομμυρίων πολιτών στον κόσμο. Προκειμένου να συμβάλει στην ειρήνη και τη σταθερότητα, προσπαθεί να εκπληρώσει τα καθήκοντα που έχουν αναλάβει όλα τα συνδικάτα και τα θεσμικά όργανα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ειδικά οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, ανεξάρτητα από τις ώρες εργασίας. ” χρησιμοποίησε τις εκφράσεις.

Σε αυτό το πλαίσιο, ιδιαίτερα το Feton PKK / YPG και η Τουρκία, συμπεριλαμβανομένων τρομοκρατικών οργανώσεων όπως ο Deas και ευγενείς κάθε είδους απειλές που στρέφονται κατά της ειρήνης και της ασφάλειας του τουρκικού έθνους και ενάντια στον κίνδυνο “Αν πεθάνω ένας μάρτυρας, αν βετεράνοι” η προσέγγιση με επιμονή και αποφασιστικότητα να πολεμήσει δείχνει τους Mites , σημείωσε τα εξής:

«Στο βόρειο τμήμα του Ιράκ, οι επιχειρήσεις« Claw »συνεχίζονται αδιάκοπα με αυξανόμενη βία και ρυθμό και με κατανόηση της επίθεσης, και ο ηρωικός στρατός μας, εξοπλισμένος με εγχώρια και εθνική αμυντική βιομηχανία-όπλα προϊόντων, δεν κλείνει τα μάτια στους τρομοκράτες. Euphrates Shield (2016), Olive Branch (2018) προκειμένου να τερματιστεί η παρουσία PKK, YPG και DAESH στο βόρειο τμήμα της Συρίας, για την πρόληψη του τρομοκρατικού διαδρόμου, διασφαλίζοντας έτσι την ειρήνη και την ασφάλεια των συνόρων και του λαού μας, και για την αποτροπή πιθανών μεταναστευτικών κυμάτων και ανθρωπιστικών τραγωδιών. , Οι επιχειρήσεις Peace Spring (2019) και Peace Shield (2020) έχουν πραγματοποιηθεί με επιτυχία. Ως αποτέλεσμα αυτών των επιχειρήσεων, η ασφάλεια των θρησκευτικών και εθνοτικών ομάδων, όπως Κούρδοι, Άραβες, Ασσύριοι, Χαλδαίοι, Αραμάνοι, Χριστιανοί και Ezidis που ζουν στην περιοχή, έχει εξασφαλιστεί και περισσότεροι από 1 εκατομμύριο αδελφοί και συριακοί Σύροι, εκ των οποίων περίπου 450 χιλιάδες βρίσκονται στο Idlib, έχουν προσφερθεί εθελοντικά, ασφαλή και σεβαστά. Επέστρεψαν. “

Δηλώνοντας ότι ο αγώνας ενάντια στο FETO συνεχίζεται χωρίς διακοπή, ο Akar έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

«Η σαφέστερη ένδειξη ότι ο ηρωικός στρατός μας γίνεται ισχυρότερος καθώς απομακρύνεται από αυτήν την προδοτική οργάνωση είναι οι επιτυχημένες επιχειρήσεις που ξεκίνησαν λίγο μετά την απόπειρα πραξικοπήματος και τον αριθμό και το εύρος των επιτυχημένων ασκήσεων που σταδιακά αυξήθηκαν. Ο αγώνας μας ενάντια στις τρομοκρατικές οργανώσεις θα συνεχιστεί με αποφασιστικότητα έως ότου ο τελευταίος που συνδέεται με το FETO καθαριστεί από εμάς και ο τελευταίος τρομοκράτης εντός και εκτός των συνόρων εξουδετερωθεί.

Εκτός από τις αντιτρομοκρατικές μας δραστηριότητες, τα δικαιώματα, τα συμφέροντα και τα συμφέροντά μας στην γαλάζια πατρίδα μας, συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου και των γύρω περιοχών, προστατεύονται επίσης με αποφασιστικότητα και αποφασιστικότητα. Ως εγγυητική χώρα, θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα δικά μας δικαιώματα, καθώς και τα δικαιώματα των κυπρίων αδελφών μας, στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου. “

“ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΣΕ ΒΙΒΛΕΣ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΣΤΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ”

Ο Hulusi Akar δήλωσε ότι, με τις διμερείς συμφωνίες με τη Λιβύη, έχουν ληφθεί στρατηγικά σημαντικά μέτρα για την προστασία των δικαιωμάτων, των συμφερόντων και των συμφερόντων και των δύο χωρών στη Μεσόγειο, καταγράφηκε η ναυτική δικαιοδοσία και αποδείχθηκε σαφώς ότι δεν θα επιτρέπονται “θάνατοι” στην περιοχή και συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας. Ανέφερε ότι τα στρατεύματα μέσα του παρείχαν υποστήριξη υγείας και ανθρωπιστικής βοήθειας στους Λιβύους, καθώς και στρατιωτική εκπαίδευση και συμβουλευτική.

ιστορία μεταξύ των δύο χωρών, λαμβάνοντας υπόψη τις πολιτικές και οικονομικές καθιερωμένες σχέσεις, την κατάπαυση του πυρός της Λιβύης και τη συνέχιση της διαδικασίας πολιτικού διαλόγου, αυτή η διαδικασία στο τέλος Akara δηλώνοντας ότι είναι σημαντικό για την Τουρκία να διασφαλίσει τη διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας, είπε το μήνυμα του κακού ErdUrdU:

«Από τώρα και στο εξής, θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους Λιβύους αδελφούς και αδελφές μας για το« One Libya », το οποίο είναι σε ενότητα με την κατανόηση ότι η Λιβύη είναι Λίβυοι. Ένα από τα πιο σημαντικά πολιτικά και στρατιωτικά γεγονότα της πρόσφατης ιστορίας μας και το 2020 ήταν η απελευθέρωση των αζερμπαϊτζάνων αδελφών μας από την κατοχή της Αρμενίας με την «Μία Εσωτερική Επιχείρηση», η οποία διήρκεσε 44 ημέρες αλλά θα συζητηθεί ακόμη και μετά από 44 χρόνια. Η εθνική μας υποστήριξη στον δίκαιο αγώνα του Αζερμπαϊτζάν που οδήγησε σε μια ένδοξη νίκη σώζοντας τα κατεχόμενα εδάφη στο Καραμπάχ έχει συμβάλει σημαντικά. Τουρκία, Αζερμπαϊτζάν και ειρήνη στην περιοχή σύμφωνα με τη συμφωνία μεταξύ της Ρωσίας, ο συντονισμός για τις δραστηριότητες του Κοινού Κέντρου αρχίζει να δημιουργείται για την εγκαθίδρυση της ειρήνης και της σταθερότητας συνεχίζεται. Τουρκία και Αζερμπαϊτζάν δύο κράτη, ένα έθνος “σε θλίψη και μαζί με κατανόηση και υπερηφάνεια για ένα. Η Αζερμπαϊτζάν Τουρκία τότε με όλες τις εγκαταστάσεις όσο οι αδελφοί μας θα είναι οι επόμενοι. “

Υπογραμμίζοντας ότι συνέχισαν τον αγώνα ενάντια στον κοραναϊό χωρίς συμβιβασμούς από την πρώτη ημέρα εκτός από όλες αυτές τις δραστηριότητες, ο Akar είπε: «Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, ένας από τους πιο επιτυχημένους στρατούς μεταξύ των παγκόσμιων στρατών στον αγώνα κατά του κοραναϊού, ανέλαβε τα καθήκοντα και τις ευθύνες του στους τομείς της επιχείρησης, των πλοίων και των στόλων χωρίς να προκαλέσει διαταραχή. εκπληρώνει με επιτυχία. ” βρήκε την αξιολόγηση.

“ΟΙ ΔΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΜΑΣ ΑΥΞΟΝΤΑΙ”

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ακάρ χρησιμοποίησε στο μήνυμά του τις ακόλουθες δηλώσεις για τους στρατιώτες, τους οποίους ονόμασε «τα όπλα και τους συναδέλφους μου»

“Κύριε Πρόεδρε, τα υπόλοιπα αποτελέσματα της ηγεσίας μας στις διεθνείς υποθέσεις στην Τουρκία, η οποία έχει γίνει αντικείμενο ενδιαφέροντος και επεκτείνεται με κάθε μέρα, υπάρχει μια αυξανόμενη φυσικά καθήκοντα και ευθύνες. Σε αυτό το πλαίσιο, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, που εμφανίστηκαν από το στήθος του ευγενούς έθνους μας και των οποίων το παρελθόν είναι γεμάτο δόξα και τιμή. Παλεύει για την ειρήνη και την ασφάλεια όχι μόνο της χώρας μας και του ευγενούς έθνους μας, αλλά και των φίλων μας, των αδελφών μας, των καταπιεσμένων και των ταλαιπωρημένων χωρών. Ο ένδοξος στρατός μας, στο πλαίσιο του ΟΗΕ, του ΝΑΤΟ, του ΟΑΣΕ και των διμερών συμφωνιών, στο Αζερμπαϊτζάν, τη Λιβύη, το Κοσσυφοπέδιο, το Αφγανιστάν, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, το Κατάρ, τη Σομαλία, το Σουδάν και πολλές άλλες γεωγραφίες στον κόσμο και Λειτουργεί με μεγάλη προσπάθεια για να συμβάλει στην ειρήνη της περιοχής. Με αυτά τα συναισθήματα και τις σκέψεις, θυμάμαι με σεβασμό όλους τους κρατικούς ηγέτες και διοικητές μας που έχουν συνεισφέρει και συνεισφέρει σε αυτές τις μέρες σε αυτή τη γη που είναι η πατρίδα μας εδώ και χίλια χρόνια, από τον Σουλτάνο Αλπαρσλάν μέχρι τον Γκάζι Μουσταφά Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ.

Θυμόμαστε τους αγίους μας μάρτυρες, τους ηρωικούς βετεράνους μας που πέρασαν στην αιωνιότητα για άλλη μια φορά με έλεος και ευγνωμοσύνη. Θα ήθελα να εκφράσω τον σεβασμό και την ευγνωμοσύνη μου στους ηρωικούς βετεράνους μας που είναι ζωντανοί και στις πολύτιμες οικογένειες των μαρτύρων και των βετεράνων μας. Εύχομαι στους πολύτιμους συντρόφους μου στην αγκαλιά, που εργάζονται με ηρωισμό και θυσίες στη γη, τη θάλασσα και τον αέρα, στη χώρα, πέρα ​​από τα σύνορα και σε διάφορες γεωγραφίες του κόσμου, με ηρωισμό και θυσία, και να φιλήσω καθένα από αυτά στο μέτωπό τους. Εύχομαι σε όλο το προσωπικό μας, τους βετεράνους, τους συνταξιούχους, τις δυνάμεις ασφαλείας και τις οικογένειές τους και τις πολύτιμες οικογένειες των μαρτύρων μας με τα πιο ειλικρινά συναισθήματα υγείας, ευτυχίας και ευεξίας στη νέα χρονιά.

Source