Τα εγκαίνια των εκθέσεων «Τοπίο και Mutelifs της Κύπρου» του Alexey Utkin και των εκθέσεων «Ποίηση του Χρόνου» του Asgat Dinikeyev που θα πραγματοποιηθούν στη Γκαλερί Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου της Κερύνειας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 1 Μαρτίου.

Τα εγκαίνια των εκθέσεων “Τοπίο της Κύπρου και Mutelifleri” και “Time Poetry” που ετοίμασαν οι καλλιτέχνες Alexey Utkin και Asgat Dinikeyev για το Κυπριακό Μουσείο Μοντέρνων Τεχνών, το οποίο είχε ανακοινωθεί προηγουμένως στις 22 Φεβρουαρίου, πραγματοποιείται τη Δευτέρα 1 Μαρτίου. Εκθέσεις, με επισκέπτες στην Πινακοθήκη Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Girne θα συναντηθούν τη νέα του μέρα.

palace-him-square.jpgΣυμμετέχοντας σε πολλές εθνικές και διεθνείς εκθέσεις, η έκθεση “Κυπριακό τοπίο και Mutelifleri” του Alexey Utkin αποτελείται από 20 έργα. Λεπτομέρειες ξεχωρίζουν στα έργα του καλλιτέχνη, που απεικονίζει τις ιστορικές περιοχές της Λευκωσίας και της Κερύνειας. Η έκθεση «Ποίηση του Χρόνου», στην οποία ο Ασγάτ Ντινικέγιεφ απεικονίζει τις εξελίξεις του χρόνου, αποτελείται επίσης από 20 έργα.

asgat-dikineyev.jpegΠοιος είναι ο Alexey Utkin;

Γεννημένος στη Ρωσία το 1949, ο καλλιτέχνης αποφοίτησε από το Νο 1 οικοτροφείο στο Αλμάτι το 1969 όπου εκπαιδεύτηκαν κωφά παιδιά και στη συνέχεια από την Εθνική Ακαδημία Τεχνών του Καζακστάν το 1985. Ο Alexey Utkin, που είναι μέλος της Ένωσης Καλλιτεχνών της Δημοκρατίας του Καζακστάν από το 1999, έχει συμμετάσχει σε πολλές εθνικές και διεθνείς εκθέσεις στο Καζακστάν, την Ιταλία, τις ΗΠΑ, τη Ρωσία και την ΤΔΒΚ.

asgat-dikineyev-1.jpegΠοιος είναι ο Asgat Dinikeyev;

Γεννήθηκε το 1942 στη Δημοκρατία του Μπασκορτοστάν, ο Ασγάτ Ντινικέγιεφ αποφοίτησε από το τμήμα ζωγραφικής του Ufa Art College το 1968. Συμμετείχε σε πολλές περιφερειακές, εθνικές και διεθνείς εκθέσεις τέχνης. Ο Asgat Dinikeyev, που είναι μέλος της Ένωσης Καλλιτεχνών της Δημοκρατίας του Καζακστάν και της Ακαδημίας Τέχνης, είναι επίσης ο Κρατικός Καλλιτέχνης της Δημοκρατίας του Καζακστάν και ο Κρατικός Καλλιτέχνης της Δημοκρατίας του Ταταρστάν.

.Source