“Τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά κατά του μεταλλαγμένου ιού”

Ειδικός Λοιμώξεων και Κλινικής Μικροβιολογίας Καθ. Δρ. Ο Hüseyin Kaya Süer σημείωσε ότι το COVID-19 εξαπλώθηκε ταχύτερα λόγω του μεταλλαγμένου ιού και ο αριθμός των περιπτώσεων στη χώρα αυξήθηκε.

Εκφράζοντας ότι υπάρχουν διαφορετικές εφαρμογές στον κόσμο σχετικά με τον «μεταλλαγμένο ιό», αλλά η χρήση της κατάλληλης χειρουργικής μάσκας μπορεί να είναι αρκετή, ο Süer τόνισε τη σημασία της προσοχής στην υγιεινή και την κοινωνική απόσταση.

Ο Süer δήλωσε επίσης ότι η χρήση «διπλής μάσκας» στον κόσμο εξακολουθεί να αποτελεί αντικείμενο συζητήσεων.

Δηλώνοντας ότι δύο τύποι εμβολίων εφαρμόζονται επί του παρόντος στο νησί και και τα δύο μπορούν να είναι αποτελεσματικά κατά του μεταλλαγμένου ιού, δήλωσε ο Süer, “Εάν τα εμβόλια γίνουν γρήγορα, περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να προστατευτούν”.

Ο Süer πρόσθεσε ότι εάν δεν ληφθεί η απόφαση «κλεισίματος», ενδέχεται να υπάρχουν περιπτώσεις πολύ υψηλότερες από την ικανότητα υγείας.

“Εάν δεν ελήφθησαν τα μέτρα, η υγεία θα ήταν ανάμεικτη με περιπτώσεις πολύ μεγαλύτερες από την ικανότητά της.”

Οι εξηγήσεις του Süer στο BRT είναι οι εξής: Ο ιός έχει γενετική δομή. Σε αυτό, υπάρχει μια αλλαγή στην ακολουθία των αμινοξέων. Αλλαγές συμβαίνουν στην ικανότητά τους να κάνουν ασθένειες. Ο ιός εμφανίστηκε σε όλο τον κόσμο στις 29 Δεκεμβρίου. Έχουν υπάρξει χιλιάδες μεταλλάξεις από τότε. Μερικά από αυτά είχαν αξιοσημείωτες ιδιότητες. Η μετάλλαξη B 117 είναι μία από αυτές. Παρατηρήθηκε για πρώτη φορά στην Αυστραλία, μετά στην Αγγλία … Την πρώτη περίοδο, εντοπίστηκε σε 4 ευρωπαϊκές χώρες και πίσω της στην Κύπρο. Η ικανότητα του ιού να προκαλεί ασθένεια έχει αυξηθεί, προκαλώντας ταχεία εξάπλωση. Η πρόσφατη αύξηση των περιπτώσεων μας έκανε να σκεφτούμε το ενδεχόμενο μετάλλαξης. Υπάρχει αυτός ο μεταλλαγμένος ιός στο νησί, ο αριθμός των περιπτώσεων αυξάνεται. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ελήφθησαν τόσα μέτρα, υπήρξε ένα κλείσιμο. Το πιο σημαντικό κριτήριο σε τέτοιες επιδημίες ήταν η αντιμετώπιση του αριθμού των περιπτώσεων που δεν θα επέτρεπαν την κατάρρευση της υποδομής υγείας. Εάν δεν ληφθούν αυτά τα μέτρα, θα ήταν δυνατόν να συγχέουμε περιπτώσεις πολύ υψηλότερες από την ικανότητα υγείας.

Προβλέπεται ότι δεν υπάρχει αύξηση του ποσοστού θνησιμότητας της νόσου, αυτό είναι ένα καλό σημάδι. Μερικά από αυτά μπορεί να έχουν ήπια συμπτώματα και μερικά μπορεί να έχουν σοβαρά συμπτώματα. Αλλά περισσότεροι άνθρωποι θα είναι άνοσοι. Εάν δεν ελήφθησαν οι προφυλάξεις, αυτή η επιχείρηση θα πήγαινε στην ασυλία των κοπαδιών. «

“Η διπλή μάσκα παραμένει θέμα συζήτησης”

«Έχουν γίνει διαφορετικές εφαρμογές σε διαφορετικές χώρες σχετικά με τον μεταλλαγμένο ιό. Αρκεί η χρήση της κατάλληλης χειρουργικής μάσκας και πρέπει να δοθεί προσοχή στην υγιεινή και την κοινωνική απόσταση. Εάν οι εμβολιασμοί γίνουν γρήγορα, περισσότερα άτομα θα προστατευτούν. Η διπλή μάσκα είναι ακόμη θέμα συζήτησης. Οι άνθρωποι πηγαίνουν στη δουλειά με το δικό τους όχημα. Κατά την είσοδο σε πολυσύχναστα περιβάλλοντα, πρέπει να τηρούνται μέτρα προστασίας. Ωστόσο, η έννοια της φθοράς διπλής μάσκας δεν έχει καθιερωθεί πλήρως. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δεν έχει καμία απόφαση να φορέσει διπλή μάσκα κατά του μεταλλαγμένου ιού. “

Εμβόλια…

«Δύο τύποι εμβολίων χορηγούνται επί του παρόντος στο νησί. Εξετάζοντας τα πρότυπα παραγωγής, το εμβόλιο SINOVAC χρησιμοποιείται ευρέως στο νησί. Νομίζω ότι θα επηρεάσει τη μετάλλαξη. Και τα δύο εμβόλια έχουν τα δικά τους πλεονεκτήματα. “

Source