Τα εμβόλια Coronavirus άρχισαν να εφαρμόζονται στην Ευρώπη

Τα εμβόλια Pfizer-BioNTech αναπτύχθηκαν στη Γερμανία, την Ουγγαρία, τη Ρουμανία, την Πολωνία, τη Σλοβακία, την Ελλάδα, την Τσεχία, τη Σλοβενία, το ελληνικό τμήμα της Κύπρου και την Κροατία άρχισαν να εφαρμόζονται.

Χορηγήθηκε χθες σε προσωπικό υγειονομικής περίθαλψης και σε ηλικιωμένους κάτοικοι φροντίδας ηλικιωμένων στη Γερμανία. Ενώ τα εμβόλια έχουν αρχίσει να χορηγούνται σε πολλές χώρες της Ευρώπης, ορισμένες χώρες έχουν επίσης φτάσει τα πρώτα εμβόλια.

Στην Τσεχία, ο πρωθυπουργός Αντρέι Μπάμπης ήταν μεταξύ των πρώτων εμβολίων στη χώρα μπροστά από τις κάμερες, ενώ ο Πρόεδρος της Σλοβακίας Ζουζάνα Καπούτοβα ήταν το πρώτο άτομο που είχε το εμβόλιο στη χώρα του.

Ξεκίνησε στην Κροατία με το σύνθημα “Σκεφτείτε τους άλλους, εμβολιάστε”, το πρώτο εμβόλιο δόθηκε σε έναν συνταξιούχο εργαζόμενο στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης που διαμένει σε ένα ηλικιωμένο γηροκομείο στην πρωτεύουσα Ζάγκρεμπ.

Η Πρόεδρος της Ελλάδας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μικοτάκης, ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου Κώστας Τασούλας ήταν από τα πρώτα εμβόλια στη χώρα. (İLKHA)

Source