Τα εμβόλια Coronavirus θα είναι αποτελεσματικά έναντι του μεταλλαγμένου Coronavirus;

Αναφέροντας ότι υπάρχουν χιλιάδες κοροναϊοί όταν κοιτάζουμε το οικογενειακό δέντρο της οικογένειας κοροναϊών, ο ιολόγος Dr. Semih Tareen, “Το Covid-19 δεν είναι ο πρώτος και μοναδικός κοροναϊός στον άνθρωπο. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν συνολικά 7 κοροναϊοί στους ανθρώπους, μαζί με τον ιό SARS-COV-2 που προκαλεί το Covid-19. 4 τύποι κοραναϊού παρακολουθούν πάντα μεταξύ μας εποχιακά. Μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα όπως το κρύο εποχιακά. Και οι 7 αυτοί τύποι ιών έχουν μεταδοθεί από ζώα σε ανθρώπους. Η επιδημία κορανοϊού MERS το 2012 πέρασε από νυχτερίδες σε καμήλες και καμήλες σε ανθρώπους “, είπε.

“ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΥΧΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ-19 ΕΧΟΥΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΜΒΙΑ”

Δίνοντας πληροφορίες σχετικά με τα γενικά χαρακτηριστικά των εμβολίων, ο Semih Tareen εξήγησε ότι ορισμένα εμβόλια δεν προστατεύουν από τη μόλυνση, αλλά μπορούν να αποτρέψουν μια σοβαρή ασθένεια. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η Tareen σημείωσε ότι το άτομο μπορεί να είναι σε θέση να πιάσει τον ιό και ακόμη και να συνεχίσει να διαδίδει τον ιό, “Αλλά δεν συμβαίνει σοβαρή ασθένεια. Ορισμένα εμβόλια λειτουργούν έτσι. Ορισμένα εμβόλια αποτρέπουν επίσης τη σύλληψη του ιού, το οποίο ονομάζουμε αποστειρωμένη ανοσία. Σε τέτοιες περιπτώσεις, δεν λαμβάνετε τον ιό και δεν τον μεταδίδετε. Σύμφωνα με τον οργανισμό του, υπάρχουν σχεδόν 200 εμβόλια από όλο τον κόσμο για το Covid-19. Ήμασταν τυχεροί στο Covid-19 επειδή δεν υπάρχει εμβόλιο για κάθε ιό. Υπάρχουν πολλοί ιοί που δεν έχουν εμβόλιο. Η βιολογία κάθε ιού είναι διαφορετική, αλλά είμαστε τυχεροί στο Covid-19 επειδή έχουμε επιτυχημένα εμβόλια “, είπε.

“ΔΕΝ ΣΙΒΑΣΕΤΕ ΟΙ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΗΒ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ”

Δίνοντας πληροφορίες σχετικά με τη μετάλλαξη που εντοπίστηκε στην Αγγλία και προκαλώντας ανησυχίες σχετικά με το εάν τα εμβόλια θα λειτουργήσουν σε όλο τον κόσμο, ο Tareen είπε: «Οι μεταλλάξεις συχνά παρεξηγούνται. Κάθε ζωντανό πράγμα μεταλλάσσεται και αυτό είναι πολύ φυσιολογικό. Οι ιοί μεταλλάσσονται επίσης. Μέχρι σήμερα, SARS- Υπήρξαν χιλιάδες συνδυασμοί μεταλλάξεων στο COV-2 (ο ιός που προκαλεί το Covid-19). Όταν εξετάζουμε τα δεδομένα, υπάρχουν σχεδόν 30 χιλιάδες συνδυασμοί μεταλλάξεων. Ο συνδυασμός μεταλλάξεων στην Αγγλία είναι ένας από αυτούς. “Πολύ φυσιολογικό. Αλλά αυτό το τελευταίο σύμπλεγμα μετάλλαξης έχει προσελκύσει την προσοχή, επειδή είναι στατιστικά πιο συνηθισμένο. Πιο συχνά, αυτή η συγκεκριμένη παραλλαγή συμπλέγματος έχει γίνει πιο κοινή από άλλες παραλλαγές μετάλλαξης.”

Ο Tareen σημείωσε ότι όταν έγιναν οι υπολογισμοί, καθορίστηκε ότι αυτή η παραλλαγή άρχισε να εμφανίζεται κατά 56% περισσότερο κατά μέσο όρο, και από αυτές τις πληροφορίες, οι υποθέσεις προέκυψαν ότι η νέα μετάλλαξη εξαπλώθηκε 1,5 φορές περισσότερο, συνέχισε: “Αυτές είναι υποθέσεις. Αυτή η κατανομή έχει σχέση με τις μεταλλάξεις. Δεν το γνωρίζουμε ακόμη. Αυτή η κατανομή μπορεί να οφείλεται σε άλλους παράγοντες. Μπορεί να είναι ανθρώπινη συμπεριφορά, μπορεί να είναι η συμπεριφορά των σούπερ εκπομπών. Ονομάζουμε αυτές τις μεταλλάξεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά δεν γνωρίζουμε εάν αυτές οι μεταλλάξεις προήλθαν πραγματικά στο Ηνωμένο Βασίλειο. διεξάγονται προβολές, αλλά δεν υπάρχουν τέτοιες επενδύσεις σε κάθε χώρα. Το βρετανικό σύμπλεγμα μετάλλαξης μπορεί να έχει σχηματιστεί σε άλλη χώρα, αλλά δεν το γνωρίζουμε καθαρά επειδή δεν έχει γίνει έλεγχος.

“ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΟΥΝ ότι οι μεταλλάξεις θα κάνουν το εμβόλιο αδρανές”

Απαντώντας στις ερωτήσεις σχετικά με το πώς η νέα μετάλλαξη θα επηρεάσει τη λειτουργικότητα των εμβολίων, η Tareen τόνισε ότι η ιδέα ότι αυτή η μετάλλαξη θα έκανε τα εμβόλια αναποτελεσματικά δεν ήταν αλήθεια. Εφιστώντας την προσοχή στο γεγονός ότι τα εμβόλια παρέχουν ανοσία πολλαπλής κατεύθυνσης, ο Tareen είπε, “Επομένως, συμβαίνει ανοσία διαφορετική από τη φυσική λοίμωξη. Ακόμα κι αν υπάρχει μετάλλαξη σε ένα μέρος του ιού ή κάποια από αυτά διαφεύγει από ένα αντίσωμα στο εμβόλιο, είναι πολύ απίθανο να ξεφύγει από άλλα συνολικά αντισώματα που δημιουργούνται από το εμβόλιο. Δεν έχουμε καμία ανησυχία “, είπε.

.Source