Τα εμβόλια Covid-19 ξεκίνησαν στην Ευρώπη

Τα εμβόλια Pfizer-BioNTech άρχισαν να εφαρμόζονται στη Γερμανία, την Ελλάδα, τη Ρουμανία, την Κροατία, τη Σλοβενία, την Ουγγαρία, την Πολωνία, την Τσεχία, τη Σλοβακία και την ελληνοκυπριακή πλευρά.

Στη Γερμανία, εμβολιάζονται κυρίως εκείνοι που μένουν σε κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων και υγειονομικό προσωπικό.

Ο υπουργός Υγείας Jens Spahn, στην ανάρτησή του στο Twitter, δήλωσε ότι το εμβόλιο Biontech που αναπτύχθηκε από τον Uğur Şahin και τη σύζυγό του lemzlem Türeci είναι ελπίδα για τον κόσμο και τη Γερμανία.

Δηλώνοντας ότι το εμβόλιο είναι η έξοδος από την κρίση και την πρόοδο κατά της επιδημίας Kovid-19, ο Σπχ σημείωσε ότι προσπαθούν να χορηγήσουν εμβόλια σε όλους τους πολίτες.

Ο πρώτος εμβολιασμός στη Γερμανία δόθηκε χθες στον Edith Kwoizalla, ο οποίος έμενε σε ένα κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων στην πόλη Halberstadt, κοντά στην πόλη Magdeburg.

ΚΡΟΑΤΙΑ

Στο πλαίσιο του εμβολιασμού που ξεκίνησε με το σύνθημα «Σκεφτείτε τους άλλους, εμβολιάστε» στην Κροατία, η συνταξιούχος εργαζόμενη στον τομέα της υγείας Μπράνκα Άνιτς, η οποία έμεινε στο γηροκομείο στην πρωτεύουσα Ζάγκρεμπ, ήταν το πρώτο εμβόλιο.

Η Anicic πρότεινε να εμβολιαστούν όλοι προκειμένου να προστατευτούν οι οικογένειες και οι συγγενείς από την επιδημία.

Αναφέρθηκε ότι 20 ακόμη άτομα που μένουν στο ίδιο γηροκομείο στο Ζάγκρεμπ θα εμβολιαστούν σήμερα, ο Πρωθυπουργός Αντρέι Πλένκοβιτς και ο Υπουργός Εργασίας, Οικογένειας και Κοινωνικής Πολιτικής Γιόσιπ Αλάντροβιτς παρακολούθησαν την πρώτη εκδήλωση εμβολιασμού.

ΣΛΟΒΕΝΙΑ

Στο πλαίσιο της πρακτικής εμβολιασμού που ξεκίνησε στη Σλοβενία, αυτοί που διαμένουν σε τρεις ηλικιωμένους γηροκομεία σε όλη τη χώρα εμβολιάστηκαν.

Η Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας της Σλοβενίας, Marija Magarjne, δήλωσε ότι ο μαζικός εμβολιασμός θα ήταν δυνατός στα τέλη Μαρτίου, προσθέτοντας ότι 9 χιλιάδες 750 δόσεις εμβολίου από την Pfizer / BioNTech έφτασαν χθες και ότι θα φτάσουν 16 χιλιάδες 575 δόσεις έως το τέλος του έτους.

ΡΟΥΜΑΝΙΑ

10 χιλιάδες εμβόλια έφτασαν χθες στη Ρουμανία στο πρώτο στάδιο.

Ενώ τα εμβόλια διανεμήθηκαν σε νοσοκομεία, το πρώτο εμβόλιο δόθηκε σε έναν επαγγελματία υγείας στην πρωτεύουσα Βουκουρέστι.

ΧΩΡΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ

Τα πρώτα εμβόλια Kovid-19 ξεκίνησαν επίσης σε χώρες του Visegrad, που δημιουργήθηκαν από την Ουγγαρία, την Πολωνία, την Τσεχία και τη Σλοβακία.

Στην Τσεχία, ο πρωθυπουργός Αντρέι Μπάμπης ήταν από τους πρώτους εμβολιασμούς στη χώρα μπροστά από τις κάμερες.

Ο Πρόεδρος της Σλοβακίας Zuzana Caputova ήταν το πρώτο άτομο που είχε εμβόλιο στη χώρα του.

“Για μένα, αυτή είναι η ανάσα της ελευθερίας”, είπε ο Κάπουτοβα μετά τον εμβολιασμό. είπε.

Οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας ήταν οι πρώτοι που έλαβαν εμβόλια στην Πολωνία.

Στην Ουγγαρία, όπου έφτασαν στην πρώτη θέση 9 χιλιάδες 750 δόσεις εμβολίου, ανακοινώθηκε ότι θα εμβολιαστούν 4 χιλιάδες 875 εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας.

Στην Ουγγαρία, η εντατική θεραπεία θα εμβολιαστεί στο πρώτο στάδιο και στη συνέχεια θα εμβολιαστούν οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

Οι πρώτοι εμβολιασμοί δόθηκαν σε 5 νοσοκομεία στην Αθήνα, την πρωτεύουσα της Ελλάδας.

Εμβολιάστηκαν η Πρόεδρος Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μικοτάκης, ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου Κώστας Τασούλας, ένας υπάλληλος υγείας εντατικής φροντίδας Kovid-19 και ένας ηλικιωμένος που ζούσε σε γηροκομείο.

Στην Ελλάδα, όπου η πρώτη παράδοση περιορίστηκε σε 9.750 δόσεις, σημειώθηκε ότι τα εμβόλια θα γίνουν σε 4.870 άτομα στην πρώτη θέση.

Τα εμβόλια “Pfizer / BioNTech” Kovid-19 ξεκίνησαν σήμερα το πρωί στην ελληνοκυπριακή πλευρά.

Σύμφωνα με τα νέα στον ελληνικό τύπο, το πρώτο εμβόλιο ήταν ο γιατρός Αναστάσιος Τσφίτσης στο γηροκομείο «Παναγία» στη Λεμεσό.

Τα εμβόλια θα χορηγούνται κατά τη διάρκεια της ημέρας σε άλλα γηροκομεία στη Λεμεσό.

Στην Ευρώπη, όπου τα εμβόλια Kovid-19 χρησιμοποιήθηκαν ευρέως, τα πρώτα εμβόλια έγιναν στη Γαλλία, την Αυστρία, την Ιταλία, την Ισπανία και τη Σουηδία.

Στο Βέλγιο, οι πρώτοι εμβολιασμοί θα χορηγηθούν αύριο και στις Κάτω Χώρες στις 8 Ιανουαρίου.

.Source