Τα εμβόλια Pfizer έχουν φύγει. Υπήρχαν 3200 αγώνες, 800 με την AstraZeneca

Τα εμβόλια Pfizer κατά της COFID-19 έχουν γίνει επιτυχία. Χθες և σήμερα αυτά τα εμβόλια πωλήθηκαν με ριπή οφθαλμού όταν άνοιξε το Gateway to Vaccines. Όλες οι διαθέσιμες συνταγές για αυτό το εμβόλιο έχουν κλείσει. Συνολικά, προγραμματίστηκαν 4.000 ραντεβού για τις 9 π.μ. Από αυτά, 3.200 ήταν εμβόλια Pfizer. Τα υπόλοιπα ραντεβού (800) διευθετήθηκαν με την AstraZeneca.

Η δήλωση του Υπουργείου Υγείας αναφέρει τα εξής:

Θυμηθείτε ότι η πύλη εμβολίων άνοιξε στις 8 π.μ. (10/4) το Σάββατο για άτομα ηλικίας 57 և 58 ετών, με μόνο 15.000 ραντεβού διαθέσιμα στα κέντρα εμβολίων σε ολόκληρη τη χώρα. Για ηλικιωμένους (59 ετών και άνω) Η πύλη εμβολιασμού δεν θα είναι διαθέσιμη σε αυτό το στάδιο.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, η αλλαγή στον προγραμματισμό οφείλεται στη συνέχιση της κάλυψης εμβολιασμού του πληθυσμού պատճառով λόγω ανεπίλυτων τεχνικών προβλημάτων στην πύλη εμβολιασμού. Σημειώνεται ότι από τώρα και στο εξής, έως ότου επιλυθούν τα τεχνικά προβλήματα από το Υπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας, Ψηφιακών Ραντεβού, τα ραντεβού θα είναι διαθέσιμα μόνο για τις νέες ηλικιακές ομάδες που έχουν ήδη ανακοινωθεί.

Ο στόχος του Υπουργείου Υγείας είναι να αποκαταστήσει την προηγούμενη διαδικασία το συντομότερο δυνατόν, έτσι ώστε οι μη προγραμματισμένοι ηλικιωμένοι να μπορούν να εμβολιαστούν.

Η πύλη θα είναι ανοιχτή έως τις 8 μ.μ.

Source