Τα εμβόλια Pfizer θα παραδοθούν στην ΤΔΒΚ τη Δευτέρα

Ο Ελληνοκύπριος Συμπρόεδρος της Δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής Υγείας, Λεωνίδας Φιλάχτου, ανακοίνωσε ότι η πρώτη δόση εμβολίων «Pfizer» για χίλια άτομα θα παραδοθεί στη τουρκοκυπριακή πλευρά τη Δευτέρα από την πύλη των συνόρων Metehan.

Μιλώντας στον Ελληνοκύπριο Συμπρόεδρο της Δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής Υγείας, Leonidas Filahtu, το Ελληνικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το ΚΙΠΕ, το εμβόλιο πρώτης δόσης χίλια ανθρώπων της Pfizer θα παραδοθεί στην ΤΔΒΚ στις 08:30 τη Δευτέρα το πρωί στη συνοριακή πύλη του «Αγίου Δημητρίου» (Metehan) εξήγησε.

Σύμφωνα με την έκθεση, το Filahtu έδειξε ότι ο λόγος για τη χορήγηση μόνο της πρώτης δόσης εμβολίου για χίλια άτομα ήταν ότι το εμβόλιο πρέπει να διατηρείται στους -70 βαθμούς και ότι δεν ήταν διαθέσιμος ο απαραίτητος εξοπλισμός για τη μεταφορά και των 2.000 δόσεων εμβολίου.

Υπογραμμίζοντας ότι έως ότου λήξει η δεύτερη δόση, τα εναπομείναντα εμβόλια θα συνεχίσουν να αποθηκεύονται υπό κατάλληλες συνθήκες και εάν παρέχεται ο απαραίτητος εξοπλισμός, τα εμβόλια μπορούν να παραδοθούν στην ΤΔΒΚ ακόμη νωρίτερα, και για μια ερώτηση, τα εμβόλια πληρώνονται.

.Source