Τα εννέα καυτά μέτωπα που αφήνει σε εκκρεμότητα το 2020 δημοσιογράφος Κύπρος

Εκτός από τα προβλήματα που προκάλεσε, κυρίως λόγω της επιδημίας, το 2020 μας αφήνει πολλά και πολύ σημαντικά προβλήματα τα οποία, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, πρέπει να κλείσουν τους πρώτους μήνες του 2021.

Δεδομένων των επερχόμενων κοινοβουλευτικών εκλογών τον Μάιο, κανείς δεν τολμά να καταλήξει σε συμπέρασμα προτού κλείσει τα περισσότερα ανοιχτά ζητήματα στον παρακάτω κατάλογο. Αυτά είναι πολύ δυνητικά επικίνδυνα ζητήματα που θα καθορίσουν τις απόψεις των πολιτών αφενός, και αφετέρου, θα αποτελέσουν κίνητρο για νέες εξελίξεις.

Από την άποψη των πραγμάτων που έχουν φτάσει στα όριά τους, τόσο από την άποψη του εθνικού προβλήματος όσο και των εσωτερικών υποθέσεων του κράτους, όπως η οικονομία και η διαφθορά, το περιθώριο ελιγμών μειώνεται, και αργά ή γρήγορα τα άτομα που βρίσκονται στην εξουσία θα θεωρηθούν υπόλογα. τους

Η λίστα του Γιορκάτση
Εξελίξεις Οι μελλοντικές εξελίξεις αναμένονται επίσης στη λίστα York Τα ψέματα και οι δικαιολογίες έχουν τελειώσει, εάν τα κόμματα, όπως δηλώνουν δημοσίως, θέλουν να το δημοσιεύσουν, πρέπει να το δείξουν αμέσως πριν από τις κοινοβουλευτικές εκλογές. Σύμφωνα με τρεις από τους δικηγόρους τους, τα μέρη θα ανοίξουν το δρόμο για τη δημοσίευσή του αφού ακολουθήσουν τη διαδικασία που περιγράφουν οι Αχιλλέας Εμιλανίδης, Χρυσός Τριανταφυλίδης και Ανδρέας Αγγελίδης.

Στην πραγματικότητα, αυτό που πρέπει να γίνει είναι να καταργηθεί η παλιά և να λάβει μια νέα απόφαση από το Κοινοβούλιο ανακοινώνοντας τα ονόματα της συνόδου ολομέλειας. Το μόνο μειονέκτημα θα είναι η δημοσίευση του καταλόγου από τα μέσα ενημέρωσης, καθώς τρεις δικηγόροι λένε ότι θα μπορούσε να είναι το αποτέλεσμα των ενεργειών των πληγέντων. Οι τρεις δικηγόροι πιστεύουν επίσης ότι ο κατάλογος πρέπει να ενημερωθεί πριν από τη δημοσίευσή του. Σε κάθε περίπτωση, η μπάλα είναι τώρα στο γήπεδο του Κοινοβουλίου, το οποίο έχει ήδη ανακοινώσει την πρόθεσή του να δημοσιοποιήσει τον κατάλογο – την υποχρέωση, καθώς και τα μέρη που θα πρέπει να ψηφίσουν για την περαιτέρω διαδικασία. Εδώ είναι η Ρόδος, εδώ είναι το άλμα.

Το Al aze azira φέρνει την κόλαση
Αναμφίβολα, ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα του 2020, το οποίο ήταν παγωμένο στο κέικ, ήταν ένα ντοκιμαντέρ του Al aze Azira, το οποίο αποκάλυψε το μέγεθος της διαφθοράς του ζητήματος έκδοσης διαβατηρίων σε επενδυτές με ποινικό υπόβαθρο. Δεν είναι ότι οι άνθρωποι δεν ήξεραν ότι υπάρχει διαφθορά στην Κύπρο, αλλά ήταν η πρώτη φορά που είδαν στην εικόνα, άκουσαν με τις φωνές τους ότι οι άνθρωποι μιλούσαν για την καταπολέμηση της διαφθοράς, για να εμπλακούν στη διαφθορά.

Οι αποκαλύψεις του Al-Azira προκάλεσαν πολιτική αναταραχή, καθώς η κοινή γνώμη είδε το βίντεο που δείχνει ότι ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Χριστάκης Ζιβάνης, ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου Δημήτρης Σιλούρης και ο δικηγόρος Ανδρέας Πιτάτσης δρουν σαν εγκληματική οργάνωση, ενώ μπορείτε να ξεχάσετε τον Siluris ως «επενδυτή». θα επιλύσει το ζήτημα κλείνοντας τα μάτια στον συνομιλητή του.

Για μεγάλο χρονικό διάστημα, το βίντεο του Al aze Azira μονοπώλησε το ενδιαφέρον, ενώ τα νέα σχετικά με την ύπαρξη δύο άλλων ντοκιμαντέρ δόθηκαν και αφαιρέθηκαν, με αποτέλεσμα μερικοί άνθρωποι έχασαν τον ύπνο τους. Στην πραγματικότητα, ακούστηκαν πολλά ονόματα, συμπεριλαμβανομένου του ίδιου του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ωστόσο, ο Νίκος Αναστασιάδης σήκωσε το γάντι του, εξηγώντας ότι δεν συμμετείχε, ενώ ανακοίνωσε την παραίτησή του εάν επιβεβαιωθεί η εμπλοκή του στη διαφθορά. Οι δημοσιογράφοι του αραβικού δικτύου μπορεί να έχουν αρνηθεί την ύπαρξη αυτών των δύο ντοκιμαντέρ, αλλά είναι κάτι που θα γίνει σαφές το 2021

Το αποτέλεσμα του Ted Ancali
Το σκάνδαλο για τις αποκαλύψεις της Αλ-Αζέρα ανάγκασε την παραίτηση του βουλευτή του ΑΚΕΛ Χριστάκη Ζι Ιωβάνη και τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου Δημήτρη Σουλούρη να παραιτηθούν, και από την άλλη πλευρά, ανάγκασαν τον Γενικό Εισαγγελέα να διορίσει Επιτροπή Ανακρίσεων. να μελετήσει όλες τις πτυχές του επενδυτικού προγράμματος της Κύπρου από το 2007 έως τις 17.8.20.

Μια τριμελής επιτροπή καλείται να επανεξετάσει εάν πληρούνται τα κριτήρια που έθεσε το Συμβούλιο Υπουργών, τις διαδικασίες, τους όρους, συμπεριλαμβανομένων των οικονομικών κριτηρίων που πρέπει να πληρούνται. Το εύρημα περιγράφεται ως επιθυμητό, ​​καθώς είναι αποδεκτό γεγονός ότι μερικοί άνθρωποι το κακοποίησαν, εμπλουτίζοντάς το, αναμένοντας από το κοινό ότι αυτοί που εμπλέκονται στην αλυσίδα εμπλοκής θα τιμωρηθούν και θα θεωρηθούν υπεύθυνοι.

Ταυτόχρονα, αναμένονται τα αποτελέσματα της αστυνομικής έρευνας, βάσει των ευρημάτων του Καλογείρου, ο οποίος πέρασε τα εντάλματα αναζήτησης – τις δηλώσεις των εμπλεκομένων.

Εδώ πηγαίνουμε για τον Οδυσσέα:
Η διαφορά μεταξύ της κυβέρνησης General Γενικού Ελεγκτή անում θα λήξει στο Ανώτατο Δικαστήριο ή όχι. Θα ρωτήσει τελικά η κυβέρνηση εάν θα εκδιώξει τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη ή όχι; Περιμένει η κυβέρνηση να αυξήσει τα τρέμουλα όπλα της πριν κάνει το επόμενο βήμα για να κερδίσει πιθανή έφεση;

Ερωτήσεις που πρέπει να απαντηθούν τους πρώτους μήνες του 2021, καθώς η κυβέρνηση διατηρεί κλειστά τα έγγραφά της και ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης δήλωσε ότι δεν πρόκειται να προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο, επιμένοντας στη θέση του να χρησιμοποιήσει τις συνταγματικές του εξουσίες. ,

Ωστόσο, η θέση της κυβέρνησης είναι εντελώς διαφορετική, δεδομένου ότι ο Γενικός Ελεγκτής έχει ξεπεράσει τα όρια – συμπεριφέρθηκε ακατάλληλα, αφού αγνόησε τη γνώμη του Γενικού Εισαγγελέα, ο οποίος σχεδίασε μια κόκκινη γραμμή σχετικά με την έρευνα πολιτογράφησής του, ενώ οι έρευνες της Εξεταστικής Επιτροπής συνεχίζονται. είναι:

Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο κυβερνητικός ελεγκτής είχε καταρρεύσει, αλλά οι ενέργειες του Οδυσσέα στην απόκτηση γης ήταν το τελευταίο άχυρο, καθώς η κυβέρνηση πίστευε ότι τα πολιτικά κίνητρα ήταν κρυμμένα, οπότε μίλησε για τα όργανα του ΟΔΥΣΣΟΥ για το DIKO. αλλά και το ΑΚΕΛ.

Προϋπολογισμός և ρυθμιστές
Το 2021 βρίσκει το Κοινοβούλιο, όπου βρήκε το τέλος του 2020. Με άλλα λόγια, προσπαθήστε να εγκρίνετε τον κρατικό προϋπολογισμό έτσι ώστε το κράτος να μπορεί να ξεπεράσει τις αυξημένες ανάγκες στις δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που δημιουργούνται από την επιδημία. Οι πρώτες δύο εβδομάδες του Ιανουαρίου είναι πολύ σημαντικές, διότι θα είναι σαφές πού πηγαίνει η κατάσταση. Από τη μία πλευρά, η πιθανή νέα απόρριψη του προϋπολογισμού από το Κοινοβούλιο θα θέσει το κράτος σε νέα, τεράστια προβλήματα.

Από την άλλη πλευρά, η ψήφος του θα θέσει τέρμα στην περιπέτεια που δημιουργήθηκε αφού το Δημοκρατικό Κόμμα αποφάσισε να καταψηφίσει τον προϋπολογισμό. Ωστόσο, μια περιπέτεια που, αφενός, προκάλεσε μια άνευ προηγουμένου κρίση στην Κυπριακή Δημοκρατία και, αφετέρου, επιβεβαίωσε το προφανές. Με άλλα λόγια, ο Πρόεδρος και το DIKO βρίσκονται τώρα στο τελικό ρήγμα. Ταυτόχρονα, δημιούργησαν νέα δεδομένα στο κοινοβούλιο, τα οποία πρέπει να δούμε αν θα διατηρηθούν ακόμη και μετά τις κοινοβουλευτικές εκλογές. Η ΕΔΕΚ ανέλαβε το ρόλο της ρυθμιστικής αρχής, επιτυγχάνοντας μικρές αλλά σημαντικές νίκες στις προσπάθειες της Κυβέρνησης να διασφαλίσει την έγκριση του προϋπολογισμού.

Στις κοινοβουλευτικές εκλογές, θα καταναλωθεί, πρώτα απ ‘όλα, αν η ΕΔΕΚ θα χρησιμοποιήσει αυτήν τη νέα πραγματικότητα ή ένα άλλο κόμμα από το εξωτερικό, όπως το Δημοκρατικό Κόμμα, θα γυρίσει τους πίνακες και θα αναλάβει το ρόλο της ρυθμιστικής αρχής.

Το Κυπριακό βρίσκεται στον πάγο
Με τις χειρότερες συνθήκες του περασμένου έτους, και το 2020 να είναι το έτος για να το αφήσουμε στον πάγο, το Κυπριακό παραμένει στο ράφι. Αλλά αργά ή γρήγορα αυτά τα συρτάρια πρέπει να ανοίξουν, λαμβάνοντας υπόψη τη νέα πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Μετά από ξεχωριστές συζητήσεις με τα ενδιαφερόμενα μέρη της Jane Ein Hall Luth, ο Γενικός Γραμματέας αναμένεται να ανακοινώσει τον Ιανουάριο, αφού λάβει λεπτομερείς πληροφορίες από τον συνεργάτη του, πώς θέλει να αναπτύξει τη διαδικασία. Με πληροφορίες ότι θέλουν το Hall Lut να επιστρέψει στην Κύπρο αμέσως, ταυτόχρονα με την πρόσκληση του άτυπου Πέντε Κόμματος Κόμμα στους δύο πρώτους μήνες του νέου έτους.

Αν και οι συνθήκες είναι ευνοϊκές, λόγω της τουρκικής θέσης, στόχος του Γενικού Γραμματέα είναι να οδηγήσει τα μέρη σε μια νέα διάσκεψη για την Κύπρο. Οι πρώτοι μερικοί μήνες του έτους είναι ιδιαίτερα σημαντικοί, καθώς θα καθορίσουν εάν το νέο εγχειρίδιο του Antonio Guterres θα είναι επιτυχές.

Κοραναϊός σε καραντίνα
Έχει περάσει ένας χρόνος από τον Μάρτιο του 2021, όταν η επιδημία του κοραναϊού εισήλθε στη ζωή μας για πάντα με τις πρώτες περιπτώσεις – τα πρώτα μέσα για να τεθεί σε ισχύ. Αναμφίβολα, έχει επηρεαστεί κάθε σφαίρα της ζωής των πολιτών. Οι προτεραιότητες της κυβέρνησης έχουν αλλάξει, η καθημερινή ζωή των πολιτών έχει αποτύχει, և καθένας από αυτούς έχει δώσει և συνεχίζει να πολεμά.

Η άφιξη του εμβολίου և η έναρξη των εμβολιασμών είναι το πρώτο βήμα ները οι επόμενοι μήνες θα είναι κρίσιμοι για την πορεία της επιδημίας. Τα μέσα εξακολουθούν να ισχύουν, նած η κόπωση είναι κάτι περισσότερο από ορατή σε όλους μας, όλοι ελπίζουν ότι το τέλος της επιδημίας πλησιάζει, ο κοροναϊός θα καραντίνα, և αργά ή γρήγορα, οι συνθήκες θα του επιτρέψουν να επιστρέψει. μας σε κανονική κατάσταση.

Στοίχημα οικονομίας:
Εκτός από την κρίση υγείας που προκλήθηκε από την επιδημία, υπάρχει τώρα ένα οικονομικό πρόβλημα στη Δύση ως ένα εξίσου σημαντικό πρόβλημα. Με χιλιάδες επιχειρηματίες να γονατίζονται μετά την κρίση που τους ανάγκασε να κλείσουν τις δουλειές τους, χιλιάδες εργαζόμενοι που ζουν στην άκρη της φτώχειας, υποστηριζόμενοι από κρατικά οφέλη, ο κίνδυνος μιας νέας κοινωνικής κρίσης είναι αναπόφευκτος.

Ταυτόχρονα, αδειάστηκαν κρατικά ταμεία για την υποστήριξη των πολιτών, ενώ τα έσοδα για το 2020 σπαταλήθηκαν. Τώρα το μεγάλο στοίχημα για τους τεχνοκράτες του Υπουργείου Οικονομικών Կոն Κωνσταντίνου Πετρίδη չէ μετά το τέλος της κρίσης υγείας δεν είναι να προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε συνθήκες που θα επιτρέψουν στην οικονομία να επιστρέψει σε θετική ανάπτυξη, λαμβάνοντας υπόψη το παρελθόν KEP, τους κινδύνους μιας νέας κατασκευαστικής κρίσης είναι ορατά. Αυτή είναι η πιο δύσκολη εξίσωση που πρέπει να λύσουν, ειδικά κατά τη διάρκεια των δύσκολων κοινοβουλευτικών εκλογών του Μαΐου.

Ο Στυλιανός περιμένει ακόμα
Ήταν στις 5 Σεπτεμβρίου 2019, όταν ο 14χρονος Στυλιανός βρέθηκε νεκρός μετά από αιτιολογημένη πράξη. Αυτό που βίωσε συγκλόνισε όλους. Κοινή γνώμη: ικανός ή ανίκανος. Ένα παιδί έκλαιγε για βοήθεια, αλλά κανείς δεν τον άκουσε μέχρι που βρήκαν το άψυχο σώμα του, στο οποίο έψαχναν για λόγους ευθύνης.

Δύο μήνες μετά το θάνατό του, το 2019. Στις 27 Νοεμβρίου, η Επίτροπος Διοίκησης, Μαρία Λοτίδου, παρουσίασε την έκθεσή της, στην οποία σοβαρές ευθύνες և εγκληματική αμέλεια εντοπίστηκαν από υπαλλήλους του Γραφείου Πρόνοιας մի ορισμένους αστυνομικούς πρώτης γραμμής. Οι ευθύνες ανατίθενται στον πατέρα ενός δεκατέσσεραχρονου παιδιού.

Το συμπέρασμα του Λοτίδου κατέληξε στα χέρια των εγκληματιών ανακριτών που διορίστηκαν από τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας για να διερευνήσουν τα εγκλήματα εναντίον όλων των εμπλεκομένων. Ενάμισι χρόνο αργότερα, οι ευθύνες παραμένουν ορφανές, καθώς η ανακάλυψη βρίσκεται ακόμη υπό διερεύνηση, δεν έχουν κατατεθεί κατηγορίες μέχρι στιγμής, ενώ όλες οι πειθαρχικές διαδικασίες έχουν ανασταλεί λόγω της εκκρεμείς ποινικής υπόθεσης.

Το 2021 θα μπορούσε να είναι έτος δικαιοσύνης για τον Στυλιανό

Source