Τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία απειλούνται με πτώχευση εάν … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Σήμερα, σχεδόν το ήμισυ των επιχειρήσεων εστίασης και ξενοδοχειακών επιχειρήσεων της Ελβετίας κινδυνεύει να χρεοκοπήσει εάν δεν λάβουν κυβερνητική υποστήριξη για την αντιμετώπιση των συνεπειών της επιδημίας.

Η ελβετική κυβέρνηση είναι πιθανό να επεκτείνει το κλείσιμο μπαρ, εστιατορίων και χώρων ψυχαγωγίας αυτήν την εβδομάδα, τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, με την ελπίδα να μειωθεί η θνησιμότητα από περιπτώσεις κοροναϊών. Αρχικά, αυτοί οι περιορισμοί έπρεπε να αρθούν στις 22 Ιανουαρίου.

Αλλά “μέχρι τα τέλη Μαρτίου, τα μισά από τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία θα χρεοκοπήσουν εάν δεν λάβουν αποζημίωση τώρα”, προειδοποίησε ο GastroSuisse, η ομοσπονδία εστιατορίων και ξενοδοχείων.

Η ομοσπονδία, αφού ζήτησε από τους ιδιοκτήτες περίπου 4.000 εστιατορίων και ξενοδοχείων, εκτιμά ότι το 98% από αυτούς χρειάζονται επείγουσα οικονομική υποστήριξη. “Η ίδια η ύπαρξή τους απειλείται εάν δεν λάβουν τα χρήματα τώρα”, δήλωσε ο Πρόεδρος της GastroSuisse Casimir Platzer.

Τον Οκτώβριο, όταν άρχισε να εξαπλώνεται το δεύτερο κύμα της επιδημίας, η ομοσπονδία προειδοποίησε ότι 100.000 θέσεις εργασίας στον τομέα κινδυνεύουν να χαθούν. Τους τελευταίους δύο μήνες του έτους, σχεδόν το 60% των εταιρειών του κλάδου έπρεπε να μειώσουν το προσωπικό τους μετά τις εαρινές απολύσεις, երրորդ δεν αποκλείεται το τρίτο κύμα απολύσεων.

Από την πλευρά της, η USAM, μια ένωση που εκπροσωπεί μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελβετία, κάλεσε την κυβέρνηση να μην επεκτείνει ή να εντείνει τα μέτρα.

Η Ελβετία, με πληθυσμό 8,6 εκατομμύρια, καταγράφει περίπου 4.000 περιπτώσεις Covid-19 κάθε μέρα. Συνολικά 476.000 περιπτώσεις και 7.545 θάνατοι την Παρασκευή.

Πηγή: protothema.gr

Source