Τα θύματα της έκρηξης του Λιμάνι της Βηρυτού δεν ξεχνιούνται σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο Λίβανο

Διαφήμιση

BEYRUT (AA) – Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στο Λίβανο, το γιγαντιαίο δέντρο με τα ονόματα εκείνων που έχασαν τη ζωή τους στη μεγάλη έκρηξη στις 4 Αυγούστου, φωτίστηκε σε ένα ειδικό μέρος στο λιμάνι της Βηρυτού.

Στον Λίβανο, ο οποίος έχει τον πυκνότερο χριστιανικό πληθυσμό στη Μέση Ανατολή, δρόμοι και λεωφόροι στα περισσότερα μέρη της χώρας, ειδικά η πρωτεύουσα της Βηρυτού, είναι διακοσμημένα με φώτα και πεύκα κάθε χρόνο.

Κατά τις προετοιμασίες για τη φετινή γιορτή, όσοι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της μεγάλης καταστροφής που συνέβη ως αποτέλεσμα της έκρηξης 2.750 τόνων νιτρικού αμμωνίου στο λιμάνι της Βηρυτού πριν από περίπου 5 μήνες, δεν ξεχάστηκαν.

Το γιγαντιαίο πεύκο, που φωτίστηκε στο σημείο του λιμανιού της Βηρυτού, όπου έγινε η έκρηξη, ήταν διακοσμημένο με τα ονόματα περισσότερων από 190 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στην έκρηξη και μερικά από αυτά δεν έχουν φτάσει ακόμη.

Το δέντρο, το οποίο τιμά τα θύματα της έκρηξης στο λιμάνι της Βηρυτού, φωτίστηκε πριν από λίγες ημέρες με τη συμμετοχή των οικογενειών εκείνων που έχασαν τη ζωή τους, καθώς και του κυβερνήτη της Βηρυτού, Mervan Abbud και ορισμένων αξιωματούχων.

Στην ομιλία του εδώ, ο κυβερνήτης της Βηρυτού Abbud δήλωσε ότι η εν λόγω έκρηξη καταγράφηκε ως ανεξίτηλη καταστροφή στην ιστορία της Βηρυτού και του Λιβάνου και ότι έζησαν με τον πόνο εκείνων που έχασαν τη ζωή τους.

– Έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού

Στις 4 Αυγούστου στο λιμάνι της Βηρυτού, ξέσπασε πυρκαγιά σε μια αποθήκη που περιείχε εκρηκτικά και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε μια πολύ ισχυρή έκρηξη που συγκλόνισε ολόκληρη την πόλη.

Ο πρόεδρος Michel Avn είπε ότι η έκρηξη προκλήθηκε από 2.750 τόνους νιτρικού αμμωνίου που φυλάσσονται σε αποθήκη στο λιμάνι για 6 χρόνια.

Ανακοινώθηκε ότι περισσότεροι από 190 άνθρωποι πέθαναν στην έκρηξη, περισσότεροι από 6 χιλιάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν και 300 χιλιάδες άνθρωποι εκτοπίστηκαν λόγω της έκρηξης.

Το δικαστήριο του Λιβάνου ανακοίνωσε ότι στις 14 Νοεμβρίου εκδόθηκε εντολή κράτησης για 28 άτομα, 3 εκ των οποίων απουσίαζαν, σχετικά με την έκρηξη.

Νομική προειδοποίηση:

Όλα τα δικαιώματα των δημοσιευμένων ειδήσεων, στηλών, φωτογραφιών, σειρών άρθρων και όλων των ειδών έργων ανήκουν στον Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş. Ακόμα και αν εμφανίζεται η πηγή, ολόκληρη η εργασία δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς ειδική άδεια.

.Source