Τα ιδιωτικά και δημόσια νηπιαγωγεία είναι κλειστά μέχρι τις 10 Ιανουαρίου

Υπόκεινται στο χθεσινό διάταγμα του Υπουργού Υγείας · τα κρατικά-ιδιωτικά νηπιαγωγεία υπό την ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τις 10 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τις αρμόδιες πηγές του Υπουργείου Παιδείας και Επιστημών, το διάταγμα αναφέρεται σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Η πρωτοβάθμια εκπαίδευση περιλαμβάνει δημόσιους και ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς, οι οποίοι λειτουργούν υπό την αιγίδα του υπουργείου. Επομένως, στις 7 January 8 Ιανουαρίου, πρέπει να λειτουργούν σε κατάσταση εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα, το διάταγμα προβλέπει:

“Από τις 29 Δεκεμβρίου 2020 στις 18:00 το βράδυ. μέχρι το 2021 10 Ιανουαρίου 05.00 το πρωί, η δραστηριότητα ιδιωτικών նախ ιδιωτικών և δευτεροβάθμιας և δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης և τριτοβάθμιας εκπαίδευσης πραγματοποιείται με εξ αποστάσεως εκπαίδευση. “Τα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης μπορούν να διεξάγουν εργαστηριακά μαθήματα στη φυσική παρουσία των μαθητών σύμφωνα με τα αρχεία υγείας, προκειμένου να διεξάγουν εργαστηριακά μαθήματα για την προετοιμασία των μαθητών για εξετάσεις.”

Source