Τα κέρδη Bitcoin του Elon Musk ξεπέρασαν τις πωλήσεις του στο Tesla

Το κέρδος της Tesla, της εταιρείας ηλεκτρικών αυτοκινήτων που ιδρύθηκε από τον Elon Musk, από την επένδυση των 1,5 δισεκατομμυρίων Bitcoin υπερέβη τις πωλήσεις οχημάτων ενός έτους. Η εταιρεία Tesla, η οποία ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι επένδυσε στο crypto νόμισμα Bitcoin, εξέπληξε τον επιχειρηματικό κόσμο.

Η Tesla είχε καθαρό κέρδος 721 εκατομμυρίων δολαρίων από τις πωλήσεις αυτοκινήτων το 2020. Ωστόσο, η Tesla αγόρασε Bitcoin αξίας 1,5 δισ. Δολαρίων τον Ιανουάριο. Με την ταχεία αύξηση της αξίας του Bitcoin, η εταιρεία κέρδισε 970 εκατομμύρια δολάρια σε 3 εβδομάδες μόνο από αυτήν την επένδυση.

Στη δήλωση που έκανε η εταιρεία κατά τη στιγμή της επένδυσης, “Όπως ο Tesla, αναμένουμε να χρησιμοποιήσουμε το Bitcoin στο εγγύς μέλλον” χρησιμοποιήθηκαν εκφράσεις. Μετά τη δήλωση, η αξία του Bitcoin αυξήθηκε σε 44 χιλιάδες 300 δολάρια.

Το Bitcoin διαπραγματεύτηκε στο συγκρότημα 34.000 $ στα τέλη Ιανουαρίου. Η τρέχουσα αξία του Bitcoin από τις 22 Φεβρουαρίου είναι πάνω από 55.000 $.

Το Bitcoin, το οποίο ξεπέρασε το επίπεδο των 50.000 $ την περασμένη εβδομάδα, έσπασε ένα νέο ρεκόρ ξεπερνώντας τα 58.000 $ την Κυριακή.

Η επιρροή του Elon Musk στο Bitcoin

Με περισσότερους από 45 εκατομμύρια οπαδούς στο Twitter, ο Musk έκανε πρόσφατα tweet σχετικά με κρυπτονομίσματα και μετοχές, ενώ οι δηλώσεις του αυξάνουν τις μετοχές της εταιρείας και την αξία των κρυπτονομισμάτων.

Ο Elon Musk έβαλε μια ετικέτα Bitcoin στην περιγραφή του προφίλ του στο λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Twitter. Η αξία του κρυπτονομίσματος αυξήθηκε κατά περισσότερο από 10 τοις εκατό μετά την κίνηση του Musk.

“Το Bitcoin είναι μια πολύ επικίνδυνη επένδυση”

Με την αξία του Bitcoin να αυξάνεται ραγδαία τους τελευταίους μήνες, πολλοί μικροί επενδυτές στράφηκαν σε αυτό το κρυπτογράφηση. Ωστόσο, πολλοί οικονομικοί παράγοντες προειδοποιούν τους επενδυτές τονίζοντας ότι το Bitcoin είναι ένα εξαιρετικά κερδοσκοπικό πλεονέκτημα.

“Το δυναμικό κέρδους μπορεί να είναι πολύ υψηλό, αλλά το ενδεχόμενο απώλειας είναι εξίσου υψηλό”, δήλωσε ο Matt Dixon, ιδρυτής της πλατφόρμας Evai που αναλύει το Bitcoin, προειδοποιώντας τους μικρούς επενδυτές για τους κινδύνους.

Τον Ιανουάριο, η τιμή του Bitcoin μειώθηκε από 40 χιλιάδες σε 30 χιλιάδες σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και στη συνέχεια αυξήθηκε ξανά.

Lagarde: Το Bitcoin δεν είναι χρήματα

Στις αρχές Φεβρουαρίου, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε ότι εξετάζει έναν νέο κανονισμό για τα κρυπτονομικά περιουσιακά στοιχεία όπως το Bitcoin.

Ο Λαγκάρντ είπε πρόσφατα για το Bitcoin, το οποίο έχει μεγάλη ζήτηση, “Τα κρυπτο-περιουσιακά στοιχεία δεν είναι νόμισμα. Είναι ένα πολύ κερδοσκοπικό πλεονέκτημα.”

Ο Lagarde υπενθύμισε επίσης ότι τέτοια κρυπτονομίσματα χρησιμοποιούνται για παράνομες δραστηριότητες σε μέρη όπως το Darkweb.

.Source