Τα κοινωνικά μέσα ήταν στην ημερήσια διάταξη: Γιατί ο Σόγλου βρίσκεται στο τραπέζι του δαπέδου;

Η φωτογραφία που έδωσε στη Διοίκηση Επαρχίας Βάσης Μπελμπούκα Καλέκολ, την οποία επισκέφθηκε ο Υπουργός Εσωτερικών Σόγλου, έγινε η ατζέντα στα κοινωνικά μέσα.

Ο υπουργός Εσωτερικών Süleyman Soylu μπήκε το 2021 στην Περιφερειακή Διοίκηση της βάσης Belbuka Kalekol, που βρίσκεται στην περιοχή Kato Jirka μεταξύ των συνοικιών Van’s Çatak και BŞtüşşebap του Şırnak. Ενώ ο Υπουργός Soylu πέρασε χρόνο με τους στρατιώτες εδώ, έτρωγαν επίσης μαζί.

Η φωτογραφία του υπουργού Εσωτερικών Σόγλου ενώ τρώει στο έδαφος με τους στρατιώτες προκάλεσε διαμάχη στα κοινωνικά μέσα. Ο πρώην αναπληρωτής δημοσιογράφος του CHP Μπαρίς Γιαρκάδας είπε: “Έκανα τη στρατιωτική μου θητεία ως φωτογράφος στο Βαν. Πήγα σε όλα τα αστυνομικά τμήματα στα σύνορα πολλές φορές λόγω του καθήκοντός μου. Ας το αφήσουμε στο τραπέζι του εδάφους, ο διοικητής του συντάγματος μας Naim Babüroğlu να εξοπλίσει όλους τους αστυνομικούς σταθμούς με καμπίνες ντους που λειτουργούν με ηλιακή ενέργεια. Αυτή η φωτογραφία δεν είναι παρά μια πολιτική παράσταση.” αντέδρασε στη φωτογραφία.

Ο πρώην αναπληρωτής CHP Hüsnü Bozkurt είπε: «Φορούσα αυτή τη στολή για 20 χρόνια 1967-1987. Δεν έχω φάει ποτέ στο έδαφος έτσι, ούτε έχω δει κανέναν να το τρώει. Ακόμα και στα στρατόπεδα με σκηνές στην Ίψαλα το 1974, φάγαμε τα 3 γεύματά μας καθισμένα σε φορητά τραπέζια και φορητές καρέκλες στη σκηνή ολόκληρης της κεντρικής τράπεζας. Τι είναι αυτό?” αντέδρασε στη φωτογραφία. Ο Türker Ertürk, ο οποίος παραιτήθηκε από το στρατό όταν ήταν πίσω ο ναύαρχος με βάση το FETO, είπε: «Δεν υπήρχε πραγματικά τραπέζι; Ή το κάνατε ως τεχνική μάρκετινγκ για να εξαπατήσετε και να εκμεταλλευτείτε το κοινό; ” Αντέδρασε στη φωτογραφία με τις εκφράσεις του.

Source