Τα λουκάνικα Lounza և Pitsilias υποστηρίχθηκαν από το ΠΓΕ της ΕΕ

Για την προώθηση ποιοτικών γεωργικών προϊόντων στην Κύπρο, σύμφωνα με την πολιτική του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και του Υπουργείου Φύσης, εγγραφή στο σχετικό μητρώο Ευρωπαϊκών Γεωγραφικών Ενδείξεων (ΣΓΠ), αποκτήθηκαν σήμερα δύο κυπριακά προϊόντα. Λουκάνικα Πιτσιλιάς և Λίτσα Πιτσιλιάς.

Με βάση τα χαρακτηριστικά του προϊόντος, παρασκευάζονται από ακατέργαστο χοιρινό στην περιοχή της Πιτσαρίας, το οποίο είναι αλατισμένο και στη συνέχεια καλύπτεται με κόκκινο κρασί των ποικιλιών «Μαύρο Κύπρου» և / ή «Μαραθώφτικο». Το κρέας καπνίζεται και στη συνέχεια αφήνεται να ωριμάσει χωρίς πρόσθετα συντηρητικά (ή τεχνητές γεύσεις) ή γεύσεις.

Τα μοναδικά εδαφοκλιματικά χαρακτηριστικά της πιτσαρίας μεταφέρονται στο κρασί των τοπικών ποικιλιών κρασιού, γεμίζοντας φρέσκο ​​χοιρινό με τα αρώματα και τα μπαχαρικά τους. Αυτό ακολουθείται από το κάπνισμα, την ωρίμανση με την παραδοσιακή τεχνογνωσία, την αγάπη των ντόπιων κρεοπωλείων, ως αποτέλεσμα των οποίων τα πιάτα φτάνουν στο πιάτο μας, οι κουζίνες των ευρωπαίων πολιτών, που βάζουν τη θέση μας στον ευρωπαϊκό γαστρονομικό χάρτη. Ενωση:

Τα αρχεία του Sausage Pizilias և Luntza Pitsilias, καθώς και η καταχώριση του ονόματος Hoiromeri Pitsilias τον Σεπτέμβριο του 2020, παρέχουν τώρα την ευκαιρία να προωθήσουν αυτά τα προϊόντα μέσω ενός από τα πιο γνωστά πρότυπα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως ο γεωγραφικός δείκτης . և ΠΟΠ (ονομασία προστατευόμενης προέλευσης). Ταυτόχρονα, αυτά τα προϊόντα προστατεύονται από άλλα προϊόντα απομίμησης μέσω ισχυρών μηχανισμών προστασίας που διαθέτει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Αυτή η εξέλιξη συμβάλλει στην περαιτέρω ενίσχυση της οικονομίας և τοπική ανάπτυξη μέσω της παραγωγής προϊόντων προστιθέμενης αξίας ապես χρησιμοποιώντας μόνο τοπικά κρασιά: συμβάλλει στην επικράτεια της Pizzilia բոլոր όλα τα εξαιρετικά προϊόντα που παράγει.

Source