Τα μάτια στο Κοινοβούλιο για «πρόωρες εκλογές»: πρώτα επείγοντα και έπειτα η επιτροπή

Ayşe GÜLER

Όλα τα μάτια για την πρόταση για πρόωρες εκλογές, που χώρισαν την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση, στράφηκαν στη Γενική Συνέλευση της Συνέλευσης που θα διεξαχθεί τη Δευτέρα.

Λόγω της έλλειψης κοινού παλμού μεταξύ των πολιτικών κομμάτων, η κυβέρνηση υπέβαλε την πρόταση της 3ης Απριλίου 2022 και της αντιπολίτευσης στις 29 Αυγούστου 2021

Οι CTP, TDP και HP υπέβαλαν την πρότασή τους για διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στις 29 Αυγούστου 2021 στο Κοινοβούλιο χθες.

Η κυβέρνηση, από την άλλη πλευρά, θα φέρει το σχέδιο νόμου για την ημερομηνία των εκλογών στην ημερήσια διάταξη τη Δευτέρα.

Εάν ληφθεί υπόψη ο επείγων χαρακτήρας δύο διαφορετικών ημερομηνιών για επανεκλογή, το θέμα θα εγγραφεί στην ημερήσια διάταξη της Επιτροπής Νομικών και Πολιτικών Υποθέσεων.

Και οι δύο ημερομηνίες θα ψηφιστούν ξεχωριστά.

Στην επιτροπή · Διαθέτει 3 μέλη UBP, 2 CTP, 1 HP.

Τα μέλη της επιτροπής σχολίασαν τις «πρόωρες εκλογές» …

Η επικεφαλής της Επιτροπής Νομικών και Πολιτικών Υποθέσεων και Αναπληρωτής του UBP Yasemin Öztürk είπε ότι παρόλο που έχουν γίνει κάποιες προετοιμασίες, δεν ήξερε πότε θα έρθει η εκλογική πρόταση στην επιτροπή.

Σημειώνοντας ότι δεν είχε καμία συνάντηση με τον πρωθυπουργό Ersan Saner σχετικά με αυτό το θέμα, ο Öztürk πρόσθεσε ότι εάν ληφθεί επείγον, το θέμα θα συζητηθεί.

Το μέλος της επιτροπής, αναπληρωτής CTP Asım Akansoy, επεσήμανε ότι η πρόταση του Απριλίου 2022 δεν θα εγκριθεί από το Κοινοβούλιο και ότι η πολιτική βούληση θα πρέπει να αναδιαμορφωθεί και να ανοίξει ο δρόμος του λαού.

τόνισε.

Ο αναπληρωτής της HP Ayşegül Baybars, από την άλλη πλευρά, δήλωσε ότι παρόλο που το κυβερνών κόμμα έχει 3 μέλη στην επιτροπή, ο αριθμός των αντιπροσώπων της αντιπολίτευσης είναι ίσος, «Εμείς, ως προτείνοντες, θα επιμείνουμε. “Δεν γνωρίζουμε εάν θα επιτευχθεί συναίνεση σε άλλη ημερομηνία.”

Ο YENİDÜZEN συναντήθηκε με τα μέλη της επιτροπής και αξιολόγησε την ημερομηνία των «πρόωρων εκλογών».


ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ;

Πρόεδρος της επιτροπής, αναπληρωτής UBP Yasemin Öztürk:

“Δεν έχω σαφείς πληροφορίες”

Η πρόεδρος της επιτροπής, ο αναπληρωτής του UBP Yasemin Öztürk είπε ότι παρόλο που έχουν γίνει κάποιες προετοιμασίες, δεν ήξερε πότε θα έρθει η εκλογική πρόταση στην επιτροπή.

«Συναντιόμαστε κάθε Τετάρτη. Ο Öztürk είπε, «Δεν θα μπορούσαμε να συγκροτήσουμε την επιτροπή αυτής της εβδομάδας λόγω παρανόησης».

Δήλωσε ότι η πρόταση για το νόμο για τα παιδιά εκτός γάμου και οι νόμοι έγκρισης περιλαμβάνονται στην ημερήσια διάταξη της επιτροπής.

Ο Öztürk δήλωσε ότι δεν διαθέτει σαφείς πληροφορίες σχετικά με τις ημερομηνίες των εκλογών και ότι θα λάβει τις απαραίτητες πληροφορίες τη Δευτέρα.

Σημειώνοντας ότι δεν είχε καμία συνάντηση με τον πρωθυπουργό Ersan Saner σχετικά με αυτό το ζήτημα, ο Öztürk πρόσθεσε ότι εάν ληφθεί επείγον, το θέμα θα συζητηθεί.

Αναπληρωτής CTP Asım Akansoy:

“Η πρόταση του Απριλίου 2022 δεν θα περάσει ποτέ από την επιτροπή”

Ο αναπληρωτής του CTP Asım Akansoy δήλωσε ότι η στάση τους σχετικά με την ημερομηνία των εκλογών είναι σαφής και ότι ο μόνος τρόπος να ξεπεραστεί αυτή η κρίση στο τρέχον στάδιο είναι να ορίσουν μια κοινή ημερομηνία εκλογής συμβιβασμού με την αντιπολίτευση της κυβέρνησης.

Ο Akansoy δήλωσε επίσης ότι δεν είναι δυνατόν να αποδεχτούμε την αδιαφορία της κυβέρνησης για πρόωρες εκλογές. Είπε, “Η κυβέρνηση δεν πρέπει να επιβάλει ιστορία με την κατανόηση ότι το έκανα”, είπε.

Ο Akansoy, ο οποίος διαπίστωσε ότι η πολιτική βούληση πρέπει να αναμορφωθεί και να ανοίξει ο δρόμος των ανθρώπων,

Είπε ότι η πρόταση του Απριλίου 2022 δεν θα περάσει ποτέ από την επιτροπή.

Ο Akansoy επεσήμανε ότι με την απόρριψη του σχεδίου νόμου της κυβέρνησης στην επιτροπή, το έργο αυτό θα ήταν απουσία απόφασης και είπε: «Έρχεται ένα νέο σχέδιο νόμου, η διαδικασία ξεκινά από το μηδέν. “Δεν θα μπει σε τέτοιο παιχνίδι.”

Δηλώνοντας ότι και οι δύο προτάσεις ημερομηνίας θα περιληφθούν στην ημερήσια διάταξη της επιτροπής και θα ψηφιστούν ξεχωριστά, ο Akansoy είπε, “Και οι δύο θα απορριφθούν”.

Αναπληρωτής HP Ayşegül Baybars:

“Ως προτείνοντες, θα επιμείνουμε στις 29 Αυγούστου”

Ο αναπληρωτής της HP Ayşegül Baybars είπε ότι οι προτάσεις ημερομηνίας τόσο της κυβέρνησης όσο και της αντιπολίτευσης σχετικά με τις εκλογές θα συζητηθούν στη Γενική Συνέλευση της Συνέλευσης τη Δευτέρα και σημείωσε ότι θα ληφθεί επείγον.

Η Baybars δήλωσε ότι είναι προφανές ότι δεν υπάρχει συναίνεση για την πρόταση της κυβέρνησης στις 3 Απριλίου 2022 και την ημερομηνία της 29ης Αυγούστου 2021 που πρότεινε η αντιπολίτευση.

Αναφέροντας ότι ο αριθμός των αντιπροσώπων της αντιπολίτευσης είναι ίσος αν και υπάρχουν 3 μέλη της κυβέρνησης στην επιτροπή, ο Μπάμπαρς είπε, «Εμείς, ως προτείνουσες, θα είμαστε επιμελείς. “Δεν γνωρίζουμε εάν θα επιτευχθεί συμβιβασμός σε άλλη ημερομηνία”, είπε.

Η Baybars δήλωσε επίσης ότι δεν τάσσονται υπέρ της απόφασης της ημερομηνίας εκλογής να ανατεθεί στην επιτροπή,

“Θέλαμε έναν συμβιβασμό με τους ηγέτες του κόμματος ή τους αξιωματούχους”, είπε.

Ο Baybars πρόσθεσε ότι το ζήτημα δεν έχει ακόμη εγγραφεί στην ημερήσια διάταξη της επιτροπής λόγω της έλλειψης επείγοντος.


Ρωτήστε: “Η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση πρέπει να συμβιβαστούν”

Το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα (CTP), το Λαϊκό Κόμμα (HP) και το Κόμμα Κομμουνιστικής Δημοκρατίας (TDP) υπέβαλαν την πρότασή τους στη Δημοκρατική Συνέλευση χθες, η οποία προβλέπει την 29η Αυγούστου ως ημερομηνία νωρίς των εκλογών.

Ο Γενικός Γραμματέας του CTP Erdogan Sorakın, στη δήλωσή του προς την Τουρκική Υπηρεσία στην Κύπρο (TAK), δήλωσε ότι η πρόταση για πρόωρες εκλογές υποβλήθηκε στο κοινοβούλιο της Δημοκρατίας χθες.

Ο Sorakın δήλωσε ότι ο επείγων χαρακτήρας των προτάσεων της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης για την ημερομηνία πρόωρων εκλογών θα συζητηθεί στη Συνέλευση της Δημοκρατίας τη Δευτέρα, προσθέτοντας ότι προβλέπεται ότι η πρόταση της κυβέρνησης θα γίνει αποδεκτή και η πρόταση της αντιπολίτευσης θα είναι απορρίφθηκε.

Ο Sorakın είπε ότι δεν θα ήταν δυνατόν να περάσουν οι προτάσεις χωρίς συναίνεση κατά την ημερομηνία, καθώς 3 μέλη της κυβέρνησης και 3 αντιπρόσωποι της αντιπολίτευσης υπηρέτησαν στην επιτροπή 6 ατόμων όπου θα συζητηθούν οι προτάσεις.

Τονίζοντας ότι η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση πρέπει να ενώσουν και να συμφωνήσουν σχετικά με την ημερομηνία των πρόωρων εκλογών, ο Σορακίν σημείωσε ότι η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση έχουν την ευθύνη να συμβιβαστούν.

Ο πρωθυπουργός Ersan Saner δήλωσε πριν από λίγο ότι οι πρόωρες εκλογές αναμένεται να διεξαχθούν τον Απρίλιο του 2022.

yd-support-gorseli-088.jpg

.Source