Τα μέτρα «Οικονομίας» που λαμβάνονται κατά του κορανοϊού θα συνεχιστούν

Τα μέτρα «Οικονομίας» που λαμβάνονται κατά του κοροναϊού θα συνεχιστούν

Ανακοινώθηκε η συνέχεια των μέτρων που ελήφθησαν κατά του ιού του κορανοϊού για την ανακούφιση της οικονομίας.

Τα μέτρα «Οικονομίας» που λαμβάνονται κατά του κορανοϊού θα συνεχιστούν

ΕΝΑ-
ΕΝΑ
Α +

Υπουργός Οικονομικών Ντουρσούν Ογκουζ, Κορωνοϊόςανακοίνωσε τη συνέχεια των μέτρων που ελήφθησαν κατά της οικονομίας για χαλάρωση.

Επισημαίνοντας ότι ο Τουρκοκύπριος λαός και οι τομείς τους επηρεάστηκαν αρνητικά από την επιδημία, όπως και σε ολόκληρο τον κόσμο, ο Υπουργός Oğuz επέστησε την προσοχή στη σημασία ορισμένων αποφάσεων που ελήφθησαν κατά την τελευταία συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου χθες.

Υπουργός Οικονομικών Ντουρσούν Ογκουζ, νέος τύπος Κορωνοϊός Σε αυτό το πλαίσιο, προκειμένου να ανακουφίσουμε λίγο τους ανθρώπους μας ότι η αγοραστική δύναμη των ανθρώπων που πλήττονται από την επιδημία έχει μειωθεί. Εντός του πεδίου εφαρμογής του Κανονισμού περί Φόρων περί Φόρου Προστιθέμενης Αξίας ·

  • 0% στα οχήματα με κινητήρα εδάφους που χρησιμοποιούνται στη γεωργία,
  • 5% για μηχανοκίνητα οχήματα με ισχύ κινητήρα 1600cc και κάτω,
  • Η εφαρμογή ΦΠΑ 10% για μηχανοκίνητα οχήματα με ισχύ κινητήρα άνω των 1600cc έχει παραταθεί έως τις 31 Μαρτίου 2021,
  • Λόγω της πανδημίας, οι αποφάσεις μηδενικού ΦΠΑ σε επιτραπέζιους, φορητούς υπολογιστές, netbook και υπολογιστές tablet, που χρειάζονται ιδιαίτερα οι μαθητές, έχουν παραταθεί έως τις 31 Μαρτίου 2021,
  • Ο κανονισμός για τις αρχές και τις διαδικασίες για τη χρήση χρεωστικών καρτών και πιστωτικών καρτών τροποποιήθηκε, αναθεωρώντας τα ελάχιστα ποσοστά πληρωμής για τις πιστωτικές κάρτες ως 1% για τον Ιανουάριο-Μάρτιο του 2021, 5% για τον Απρίλιο-Ιούνιο του 2021 και 10% για τον Ιούλιο-Σεπτέμβριο του 2021. εξήγησε.
  • Επανέλαβε επίσης ότι ένας πόρος ύψους 100 εκατομμυρίων TL μεταφέρθηκε στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ως συνεισφορά στο Ταμείο Υποστήριξης της Τοπικής Απασχόλησης στην Εργασία.

Υπουργός Οικονομικών Ντουρσούν Ογκουζ, νέος τύπος Κορωνοϊός ζητώντας αλληλεγγύη με όλους τους ανθρώπους ενάντια στην επιδημία · «Αντιμετωπίζουμε μια παγκόσμια επιδημία που πλήττει ολόκληρο τον κόσμο. Ωστόσο, πιστεύω ότι ως Τουρκοκύπριος λαός, θα ξεπεράσουμε αυτήν την ταραγμένη περίοδο ενισχύοντας τον δεσμό μας ενότητας, αλληλεγγύης και αδελφότητας. “Το αίτημά μου από τους πολίτες μας είναι να δώσουμε προσοχή στις μάσκες, την απόσταση και την υγιεινή μας χωρίς να αφήσουμε την προφύλαξη κατά της επιδημίας.”

Άλλες ειδήσεις ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

.Source