Τα μέτρα που μειώθηκαν στο νότο έκαναν τους ιδιοκτήτες καταστημάτων να χαμογελούν

Αναφέρθηκε ότι τα μέτρα Covid-19, τα οποία χαλαρώθηκαν από χθες στη Νότια Κύπρο, έκαναν τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων να χαμογελούν.
Η εφημερίδα Fileleftheros έγραψε ότι τα περισσότερα καταστήματα που ήθελαν να καταναλώσουν χειμερινές μετοχές και να καλύψουν τις ανάγκες τους σε μετρητά άνοιξαν με εκπτώσεις έως και 70 τοις εκατό και οι πελάτες συγκεντρώθηκαν στα καταστήματα από τις πρώτες πρωινές ώρες.
Η εφημερίδα σημείωσε ότι με τη χαλάρωση των μέτρων, περίπου 52 χιλιάδες μαθητές δημοτικού σχολείου και 7 χιλιάδες ηλικιωμένοι λυκείου ήταν επίσης ανά τάξη, και 166 ηλικιωμένοι λυκείου δεν πήγαν στο σχολείο.
Στις ειδήσεις, το 63% των ηλικιωμένων γυμνασίου, αν και δεν είναι υποχρεωτικό, έφερε αρνητικά αποτελέσματα ταχείας δοκιμής στα σχολεία τους. Αναφέρθηκε ότι 8 από τους δασκάλους που απαιτείται να κάνουν γρήγορες εξετάσεις δεν μπορούσαν να πάνε στα σχολεία τους, επειδή αρνήθηκαν να κάνουν το τεστ.
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΑΧΕΙΑΣ ΔΟΚΙΜΗΣ
Η εφημερίδα, σε μια άλλη έκθεση, έγραψε ότι η υποχρέωση ταχείας δοκιμής για υπαλλήλους κάθε εβδομάδα χωρίζει τους δικηγόρους σε δύο.
Η εφημερίδα δήλωσε ότι ορισμένοι δικηγόροι υποστήριξαν ότι αυτή η υποχρέωση είναι αντίθετη με το Σύνταγμα. Σημείωσε ότι ορισμένοι θεωρούν αυτή την υποχρέωση ελαφρύτερο μέτρο σε σύγκριση με τους όρους κλεισίματος.
Στις ειδήσεις, δηλώθηκε ότι ορισμένοι από τους δικηγόρους δήλωσαν ότι οι έλεγχοι υγείας σε ένα υγιές άτομο χωρίς τη συγκατάθεσή τους θα σήμαινε παραβίαση του δικαιώματος στην υγεία και οι συζητήσεις συνεχίστηκαν.
Τα εμβόλια της ASTRAZENECA διαιρούσαν τους ανθρώπους της επιστήμης σε δύο

banner69

Σε μια άλλη έκθεση, η εφημερίδα έγραψε ότι υπήρχε διαφορά απόψεων μεταξύ των επιστημόνων σχετικά με την αποτελεσματικότητα των εμβολίων AstraZeneca σε ηλικιωμένους.
Στις ειδήσεις, ορισμένες χώρες θα περιμένουν νέα δεδομένα σχετικά με το εμβόλιο της AstraZeneca και θα επιβάλουν όριο ηλικίας στο εμβόλιο. Αναφέρθηκε ότι άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Νότιας Κύπρου, αποφάσισαν να ακολουθήσουν τις συστάσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων.
ΕΜΒΟΛΙΑ ΠΡΩΤΩΝ ΜΕΡΩΝ ΑΠΟ ΑΣΤΡΑΖΕΝΕΚΑ
Σε άλλη έκθεση της εφημερίδας, αναφέρθηκε ότι η Νότια Κύπρος έλαβε χθες την πρώτη παρτίδα εμβολίων από την AstraZeneca, παρά τις συζητήσεις για τα εμβόλια.
Η εφημερίδα σημείωσε ότι ελήφθησαν 7 χιλιάδες 200 εμβόλια από την εταιρεία και έγραψε ότι θα ακολουθηθεί διαφορετική μέθοδος σχετικά με το εμβόλιο από τη μέθοδο που ακολουθήθηκε μέχρι στιγμής.
Στις ειδήσεις, αναφέρθηκε ότι πολλά περισσότερα εμβόλια θα προέρχονται από την ίδια εταιρεία αυτόν τον μήνα.
Από την άλλη πλευρά, η εφημερίδα Alithia έγραψε ότι ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης υπενθύμισε ότι τα πρωτόκολλα υγείας πρέπει να ακολουθούνται στα καταστήματα που ανοίγουν με τη χαλάρωση των μέτρων και κάλεσαν όλους να συμμορφωθούν με τα μέτρα για την αποφυγή νέας καταστροφής.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες από το ελληνικό Υπουργείο Υγείας, αναφέρεται στα νέα ότι πραγματοποιήθηκαν 34 χιλιάδες 739 τεστ και 105 νέες περιπτώσεις εντοπίστηκαν και δύο άτομα πέθαναν.
Η εφημερίδα σημείωσε ότι η κατάσταση 34 ασθενών που βρίσκονται υπό θεραπεία είναι κρίσιμη και 19 από αυτούς αντιμετωπίστηκαν ως διασωληνώθηκαν.


Ημερομηνία ενημέρωσης: 09 Φεβρουαρίου 2021, 16:20

Source