Τα μέτρα Kovid-19 χαλαρώθηκαν σταδιακά στην Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου

Μετά τη μείωση των περιπτώσεων τοπικού κορανοϊού (Kovid-19) στην ΤΔΒΚ, η απαγόρευση των 21 ημερών άρχισε σταδιακά να ανοίγει από σήμερα. Ο καταστηματάρχης που άνοιξε τα παραθυρόφυλά του στο Güzelyurt, γνωστό ως πρωτεύουσα εσπεριδοειδών, έκανε αξιολογήσεις στο Demirören News Agency (DHA).

COVID-19 Χτυπήστε τους πιο χειρότερους εμπόρους

Ένας έμπορος με το όνομα Ayhan Hannas, ο οποίος παράγει καρέκλες κειμηλίων στο Güzelyurt, είπε ότι επηρεάστηκαν σοβαρά από τον Kovid-19 και ότι η δουλειά τους παρέμεινε ημιτελής. Ο χειριστής ενδυμάτων Kemal Binatlılı, ο οποίος δήλωσε ότι διέρχεται μια δύσκολη διαδικασία και ότι θα ήταν δύσκολο για αυτούς να ξεπεράσουν αυτήν τη διαδικασία, δήλωσε ότι το κλείσιμο ήταν καλό όσον αφορά την εξοικονόμηση χρόνου για αυτόν και την οικογένειά του, αλλά επηρεάστηκε σοβαρά από την άποψη της οικονομίας, καθώς και τα δύο καταστήματα ενοικιάστηκαν. Ένας άλλος ιδιοκτήτης καταστήματος, Mehmet Yiğit, είπε ότι το οικονομικό άνοιγμα είναι καλό για αυτούς. Δήλωσε ότι το κλείσιμο ήταν μια καλή διαδικασία για τον ελεύθερο χρόνο για την οικογένειά του, αλλά επηρεάστηκαν σοβαρά από την οικονομία.

ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΒΑΣΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Ο χειριστής καταστημάτων γυαλιών Nazan Redif σημείωσε ότι η πανδημία Kovid-19 επηρέασε αρνητικά την επιχείρησή τους. Η κοινή επιθυμία του Güzelyurt Tradesmen ήταν να τελειώσει αυτή η διαδικασία και το Kovid-19 το συντομότερο δυνατόν και όλα θα ήταν καλά.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ COVID-19 ΣΕ TRNC

Στην Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου, από τις 22 Φεβρουαρίου, η ισχύουσα πρακτική «πλήρους απαγόρευσης της κυκλοφορίας» εντός του πεδίου εφαρμογής του νέου τύπου coronavirus (Kovid-19) χαλάρωσε και άρχισε η διαδικασία «σταδιακού ανοίγματος». Σύμφωνα με τις αποφάσεις, επιβάλλεται απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 20:00 έως τις 05:00 τις καθημερινές και από τις 20:00 την Παρασκευή έως τις 05:00 τη Δευτέρα, εκτός από την κάλυψη βασικών αναγκών. Από τις 22 Φεβρουαρίου, οι καθημερινές αγορές θα είναι ανοιχτές μεταξύ 08.00-18.00, οι υπηρεσίες λιανικής και εμπορευμάτων θα είναι ανοιχτές μεταξύ 10.00-18.00. Αγορές, αρτοποιεία, κρεοπωλεία, οπωροπωλεία, βενζινάδικα και φαρμακεία θα είναι ανοιχτά από τις 08.00-18.00 τα Σάββατα και όλες οι επιχειρήσεις και οι δραστηριότητες θα είναι κλειστές τις Κυριακές, εκτός από φαρμακεία και αρτοποιεία. Εστιατόρια, καφετέριες, μπουφέδες και παρόμοιες υπηρεσίες θα μπορούν να εξυπηρετούνται μόνο με τη μορφή πωλήσεων σε πακέτο και σε απευθείας σύνδεση, ενώ δεν θα γίνονται δοκιμές προϊόντων στον τομέα των ενδυμάτων.

Source